Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

A hét első munkanapját filmekkel érdemes kipihenni.

Fejlövés - RTL HÁROM, február 6. hétfő, 21h

Jimmy Bobo (Sylvester Stallone), a hírhedt bérgyilkos életében először társul egy zsaruval. A fiatal nyomozó, Marcus (Christian Slater) hajlandó együttműködni, hogy felgöngyölítsen egy ügyet, aminek a szálai New Orleans piszkos sikátorain keresztül egészen a Fehér Ház folyosójáig vezetnek. A szokatlan páros, akiket két kegyetlen gyilkosság hozott össze, keresztülgázol mindenen, ami az útjukba áll, és feláldoznak mindent a bosszú érdekében.

 

Züllölttség - Mozi+, február 6. hétfő, 21h

Három sittes: Troy (Nicolas Cage), Veszett Kutya (Willem Dafoe) és Diesel (Christopher Matthew Cook) szabadulásuk után egymásra támaszkodva próbálnak meg boldogulni a kinti életben. Troy, a zárkózott lángelme megpróbál beilleszkedni, de a rendszer elleni dühét nehéz magába fojtania. Veszett Kutya az egyik zűrös helyzetből kerül a másikba. Diesel a bérszámfejtés felé fordul, s minden álma egy kertvárosi otthon. Hogy boldoguljanak, elvállalják egy clevelandi maffiafőnök megbízását...

 

Tűzgyűrű - AMC, február 6. hétfő, 21h

A Csendes-óceán mélyén megnyílik egy átjáró, amelyen keresztül óriásszörnyek támadnak a Földre, hogy megszerezzék világunkat. Hamar nyilvánvalóvá válik, hogy a háború nem tarthat sokáig, az emberiség napjai meg vannak számlálva. Még a hatalmas robotok _ amelyeket több pilóta irányít, akiknek agya neuronhidakkal van összekapcsolva _ sem segítenek. A volt pilóta és egy újonc azonban beindítanak egy kiselejtezett robotot, és elindulnak, hogy megállítsák a betolakodókat, és megmentsék a Földet.

Ideglelés Csernobilban - Film Mánia, február 6. hétfő, 21h

1986. április 26. A Csernobil atomerőmű négyes számú reaktora felrobban, ezzel pedig 400 atombomba erejének megfelelő radioaktív szennyeződés szóródik szét a levegőben. A szomszédos Pripjaty városka még napjainkban is lakatlan. Épp ide igyekszik hat huszonéves fiatal, akik felbérelnek egy "extrém" túravezetőt, aki a figyelmeztetések ellenére elviszi őket az elhagyott kísértetvárosba 25 évvel a katasztrófa után.

 

A csontember - Film+, február 6. hétfő, 21h

A tökéletes rendőr gyors, mozgékony, biztos kezű: Lincoln Rhyme felügyelő (Denzel Washington) viszont egy tragikus baleset következtében mozdulni se tud. Az egykori rendőr úgy érzi, véget ért számára az élet. Mindaddig, míg fel nem bukkan a városban egy őrült sorozatgyilkos, aki különös ravaszsággal bánik el áldozataival. Rhyme végre méltó ellenfélre akad, és mert egyedül tehetetlen, partnert keres. Ameliát (Angelina Jolie) jelölik ki a felügyelővel való együttműködésre. A fiatal, tapasztalatlan rendőrnő kénytelen halálpontosan követni magatehetetlen társa utasításait. Egy emberként kell látniuk és dönteniük, mielőtt újra lecsap a magát Csontembernek nevező mániákus gyilkos...

 

Túl a fenyvesen - Paramount Network, február 6. hétfő, 21h

Luke (Ryan Gosling), a félelmet nem ismerő motorversenyző otthagyja az utazó cirkusz kötelékeit, ahol kaszkadőrként dolgozott. Korábbi szerelméhez, Rominához (Eva Mendes) megy, mivel megtudja, hogy fia született a nőtől. Ahhoz, hogy gondoskodjon családjáról, Luke a bankrablásban próbálja ki magát, ahol motorversenyzői tehetségét is kamatoztatni tudja. Feltűnik azonban a színen egy dörzsölt rendőrtiszt, Avery (Bradley Cooper), akinek eltökélt célja, hogy megfékezze a rablássorozatot.

 

Az ördög ügyvédje - Viasat3, február 6. hétfő, 21h

Kevin Lomax, a sikeres védőügyvéd egyetlen pert sem veszített még életében, mert szinte hipnotikus erővel bírja rá az esküdteket, hogy mentsék fel ügyfeleit. De nemcsak a tárgyalóteremben, hanem a magánéletében is szerencsés, elbűvölő feleségével, Mary Annel az oldalán. De semmi sem tarthat örökké. Egy napon betoppan hozzá egy tekintélyes New York-i jogi cég megbízottja és közli vele, hogy felettesei felfigyeltek hihetetlen teljesítményére és szeretnék a cég munkatársai között látni. Feleségével New Yorkba utazik, ahol hamarosan megismerkedik a cég titokzatos vezetőjével, John Miltonnal is. A nagyravágyó Kevin nem bír ellenállni a kísértésnek és elfogadja Milton ragyogó ajánlatát. Új főnöke életmódja, hatalma és a körülötte lebegő érzéki női figurák kibillentik egyensúlyából. Azonban amikor sztárügyvédként belekóstol a hatalomba, valami megváltozik benne.

 

Vörös hajnal - Film Mánia, február 6. hétfő, 22.35h

Valahol Coloradóban, egy kisvárosban a középiskolai történelemóra nyugalmát repülőgép-zúgás zavarja meg. Az ablakokhoz szaladó diákok azt látják, hogy ejtőernyős katonák százai ereszkednek alá. Amint földet érnek vadul tüzet nyitnak... Háború van. Az Amerika-elllenes erők szárazföldi inváziója megkezdődött. Mindenki tehetetlenül figyeli az eseményeket. Egy maroknyi fiatal azonban megpróbál ellenállni a hatalmas túlerőnek. A hegyekben gerilla csapatot szerveznek, hogy a megfelelő pillanatban lecsapjanak az agresszorra.

 

Aljas nyolcas - Filmcafe, február 6. hétfő, 22.55h

Az Aljas nyolcas főhősei sokat próbált fejvadászok, akik az amerikai polgárháborút követő időszakban találkoznak egymással Wyoming erdős vidékein. Egy kemény hóvihar elől menekülve kénytelenek egy helyen meghúzni magukat, a kényszerű összezártság eredménye pedig ármány és intrika. Vajon túlélik-e a vihart az egymás megtévesztésével és átverésével boldogulni próbáló hét(nyolc)próbás gazemberek?

 

A hazafi - Moziverzum, február 6. hétfő, 23h

Dr. Wesley McLaren a múltban orvosszakértőként dolgozott egy titkos katonai bázison, ahol egy fanatikus megszállott, tesztelés céljából elszabadít egy mesterségesen előállított vírust. Montana állam lakosságának nagy része áldozatául esik a biológiai katasztrófának, köztük McLaren felesége és kisfia is. A megrázó esemény hatására McLaren visszavonul az aktív munkától, és a kislányával vidékre költözik. A katonai célokra kifejlesztett vírust azonban ismét bevetik. A halálos biológiai fegyver hatástalanítása most McLaren-re vár...

 

Elszabadult fenevadak - Mozi+, február 6. hétfő, 23.05h

Frank vadállatokat fogott a brazil dzsungelben, köztük egy 400 kilós fehér jaguárt. Ugyanazon a hajón szállítja, amin egy letartóztatott bérgyilkost. A bérgyilkos kiszabadul és kiengedi az állatokat is.

 

A halál keresztútján - DUNA Televízió, február 6. hétfő, 23.10h

Kitörni készül a bandaháború. A város alvilága az ír maffia kezében van, melynek vezetője a kemény, de érzelgős Leo és megbízható jobbkeze, Tom. Ám az újonnan érkezett olaszok nem férnek a bőrükbe, és Leo ősellenségének vezetésével ők is a hatalomra törnek. A harc célja: a városháza feletti uralom megszerzése. A két ellenséges csapat küzdelmének középpontjában áll Bernie, a kisstílű szélhámos, aki mindkét felet megpróbálja átverni. Az utca törvénye szerint halál várna rá, ám Leo történetesen az ő húgába szerelmes, aki mellesleg Tomnak is a szeretője. Végül azonban Tom, iszákosságának és játékszenvedélyének köszönhetően, olyan helyzetbe kerül, hogy adósa lesz egy embernek, aki azt kéri tőle: ölje meg Bernie-t.

 

8 mm 2. - Viasat Film, február 6. hétfő, 23.15h

David Huxley, a sikeres politikus mindenét kockára teszi, mikor belép az olcsó peepshow-k és az internetes szex fülledt világába: David részt vesz egy forró édeshármasban mennyasszonya, Tish és egy gyönyörű fiatal modell társaságában. Az aktust valaki titokban megörökítette, és most egy jelentős összeget követel a negatívokért cserébe. David a zsaroló nyomába ered, ám a kutatás vérfürdőbe torkollik, s a férfit elrabolják. Most Tish-en a sor, hogy előteremtsen 5 millió dollárt; ez az ára annak, hogy David visszanyerje ígéretes karrierjét, becsületét, mi több: az életét.

 

Démonok között 2. - Film+, február 6. hétfő, 23.25h

A paranormális esetek két világhírű kutatója, Ed (Patrick Wilson) és Lorraine Warren (Vera Farmiga) valós, lejegyzett esetei között az egyik legmeghökkentőbb ez a történet. A páros ismét egy bajba került családon segít, és egy bajt okozó házat szeretne megtisztítani az ártó szellemektől. Ezúttal Angliába hívják őket: egy négy gyerekét egyedül nevelő anya könyörög a démonűzők segítségéért. Két lánya egyre furcsább jelenségeket tapasztal az ódon házban. És ami eleinte játéknak tűnt, az nemsokára megállíthatatlan, borzasztó valósággá válik.

 

Kobra - AMC, február 6. hétfő, 23.25h

Az igazi neve Cobretti. De azoknak, akik ismerik és azoknak, akik azt kívánják, bárcsak ne ismernék, ő egyszerűen csak Kobra. Ha a bűn betegség, Kobra a legjobb gyógyszer ellene. Kobra a nagyváros utcáin edződött specialista: azokra az ügyekre szakosodott, amelyekről a többiek azt állítják, hogy lehetetlen őket megoldani és vagy nem merik, vagy nem akarják leleplezni az igazi tettest. Kobra neve hallatán hideg rázza még a legagyafúrtabb bűnözőt is, hiszen szokatlan, eredeti módszerei, elszántsága, célratörése még saját kollégáit is gyakran őrületbe kergeti. De most, amikor elszabadult a bűn a nagyvárosban, a rendőrség Kobrát küldi az ártatlan áldozatokat sorozatban gyilkoló, bestiálisan kegyetlen ismeretlen bűnöző nyomába. De vajon ez a gyilkos egyedül hajtja végre tetteit, vagy mások is beleártották magukat az ügybe?

Pókemeber 2. - AXN, február 6. hétfő, 23.55h

Két év telt el, amióta a csendes Peter Parker (Tobey Maguire) elhagyta nagy szerelmét, Mary Jane Watsont (Kirsten Dunst), és vállalta a szuperhősléttel járó felelősséget. Peternek számos új nehézséggel kell szembenéznie, miközben arra törekszik, hogy megteremtse az egyensúlyt két élete között _ nappal szorgalmas egyetemista, éjjel pedig a szuperhős szerepét ölti magára. Azok az emberek, akik a legfontosabbak Peter számára, mind veszélyben vannak, attól a pillanattól, hogy összeütközésre kerül sor a gonosz Doc Ockkal. Peter egyre nehezebben bírja Mary Jane nélkül, és egyre erősebb késztetést érez, hogy a kettős életnek és a titkolódzásnak véget vessen. Közben M.J. már továbblépett és éli a maga életét: színészkedik és férfi is van az életében. Peter legjobb barátja, Harry Osborn (James Franco) a Pókemberen még mindig bosszút szeretne állni, mert őt tartja felelősnek apja haláláért. Még komplikáltabbá válik Peter élete azzal is, hogy Dr. Otto Octavius (Alfred Molina) ellen kell harcolnia. Szüksége van minden természet feletti képességére, hogy megállítsa az elmebeteg gonosztevőt.