Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Ha hétfőn tévézéssel pihennéd ki a munkát.

A kék lagúna - Viasat2, december 5. hétfő, 20h

A paradicsomról szinte mindenkinek ugyanaz jut eszébe: érintetlen szépség, béke, fennséges nyugalom, boldogság. Ám arra kevesen gondolnak, micsoda veszélyeket is rejthet. Történetünk főszereplői, két gyermek és egy hajószakács különös módon bukkan rá a paradicsomra a Csendes óceán déli részén: hajótörést szenvednek, amit csak hárman élnek túl. Ám Emmeline és Richard nem sokáig számíthat az idős férfi oltalmazására: Paddy néhány nap elteltével egy hordó rumra bukkanva halálra issza magát. A két fiatal teljesen magára marad a sok-sok veszélyt rejtő dzsungelben, ám lassanként alkalmazkodva a hajótörött életmódhoz, berendezkednek a gyönyörű szigeten. Távol a társadalomtól, önállóan élik át a serdülőkor, a felnőtté válás különböző stádiumait.

 

Kolibri kód - Film+, december 5. hétfő, 21h

Joey Jones (Jason Statham), a különleges egység volt katonája hajléktalanként tengődik, miután a katonai bíróság bűnösnek ítélte. Egy éjjel bemenekül egy luxuslakásba, amiről kiderül, hogy üresen fog állni három hónapig. Talál kocsikulcsot és hitelkártyát, ami csak arra vár, hogy az övé legyen. Joey azonban adakozásra használja fel ezt a lehetőséget. Rövid időn belül a kínai gengszterfőnök sofőrje és végrehajtója lesz, ahol aztán magánakcióba kezd.

 

Kickboxer - Vérbosszú Bangkokban - Paramount Network, december 5. hétfő, 21h

Miután tanúja lesz, ahogyan a bátyját és egyben mentorát egy brutális rúgással egy életre lebénítja ellenfele, Kurt Sloan bosszút esküszik. Kurt talál egy idős harcost, aki megtanítja neki a Muay-Thai módszereit. Kurt megtanulja, hogyan bírja ki a legrosszabb fizikai bántalmazást is és kihívja Tong Pot, a bajnokot. Kezdetben Kurt vesztésre áll, de gyors mozdulatainak köszönhetően ugyanabban a helyzetben találják magukat, amiben Kurt testvére is megkapta a végzetes ütést.

 

Árral szemben - RTL HÁROM, december 5. hétfő, 21h

Tom Hardy (Bruce Willis) gyilkossági nyomozó nem ijed meg az árnyékától, egy nap mégis a vízirendészeten találja magát. Az új munkakörben kénytelen rádöbbenni, hogy eredeti hivatását nem képes feladni. Ráadásul egy véletlen folytán kiderül, hogy apja halála is ugyanannak a pszichopata gyilkosnak a számlájára írható, aki ismét akcióba lépett. Hardynak titokban folytatnia kell a nyomozást, mert az összes áldozathoz köti valamilyen szál, és úgy tűnik, ő az első számú gyanúsított…

 

Az energia - AMC, december 5. hétfő, 21h

A Divízió nevű kormányügynökség a titkos kutatóprogram keretében paranormális jelenségekkel kísérletezik. Egyszerű emberekből genetikai transzformáció segítségével pszi harcosokat alkotnak. Aki nem engedelmeskedik, azt megsemmisítik. Nick másodgenerációs "mozgató", aki telekinézis révén képes tárgyakat mozgatni. A cég emberei meggyilkolták az apját és azóta bujkál. Amikor azonban a tizenhárom éves "látó", Cassie a segítségét kéri, mégis föladja az illegalitást. Céljuk, hogy megtalálják a szökevény Kirát, akinél a kulcs van a Divízió programjának megszüntetéséhez. A különös páros hamarosan felkelti Henry Carver ügynök figyelmét.

 

Börtöncsapda - Film Mánia, december 5. hétfő, 21h

Burke pályafutásának legkeményebb feladata egy őrült pszichopata gyilkos börtönbe juttatása. Ennek sikeres teljesítése után úgy érzi, hogy megérdemelne egy kis pihenést. A rendőrfőnök azonban másképpen gondolja. A Harrison-börtönben rejtélyes halálesetek sora történik, s ennek kivizsgálásával Burke-öt bízzák meg...

 

Wanted - Mozi+, december 5. hétfő, 21h

Wes nyugtatókon él és rabszolgaként dolgozik egy irodában. A főnöknője rendre megalázza, a barátnője pedig félrelép a legjobb barátjával. Egyik nap azonban találkozik egy szexis lánnyal, aki nemcsak elmondja neki, hogy a rég elfeledett édesapját megölték, hanem egy lövöldözés során megmenti az életét. Kiderül, hogy az apja egy titkos társaság tagja volt, amely a világ egyensúlya felett őrködik. Ők azok, akik végeznek a világra veszélyes emberekkel. És most eljött az idő, hogy Wes az apja nyomdokaiba lépjen. Ám ő rájön, hogy a nemes eszmék mögött más érdekek húzódnak meg...

 

A testőr - Filmcafe, december 5. hétfő, 22.45h

Roland Sallingert (Steven Seagal), a Los Angeles-i zsarut korrupt társa lelövi. Sallinger túléli a merényletet, de később kénytelen megválni a rendőrségtől. A szakmától azonban nem: különleges terrorelhárítási kiképzésen vesz részt. Egy nap régi barátja, Conner Wells (Steph DuVall), a Texasban élő gazdag üzletember keresi meg. Azt szeretné, hogy Sallinger Wells lánya, Nikita (Liezl Carstens) testőre legyen. Kiderül, hogy Nikitát többször megfenyegették, majd emberrablók csaptak le rá. Sallinger habozás nélkül igent mond, s könyörtelenül szembeszáll a kegyetlen gengszterekkel.

 

A kaptár - Viasat Film, december 5. hétfő, 22.55h

Valami szörnyűség lappang a Kaptárban, egy óriási, földalatti genetikai kísérleti üzemben, ahol halálos vírus üti fel a fejét. Válaszlépésként a Vörös Királynő _ azaz a Kaptárt irányító óriási szuperkomputer _ szigorú zárlatot rendel el, nehogy a vírus kiszabaduljon. Ezzel az intézkedéssel egyúttal az összes bent rekedt dolgozót is halálra ítéli. Alice és Rain feladata, hogy kommandós társaik élén izolálják a vírust, a team azonban hamarosan érdekes felfedezést tesz: a dolgozók valójában igazán nem is halottak. Ők most a kielégíthetetlen étvágyú, ragadozó Nem-Holtak, akik a Kaptárban ólálkodnak.

 

Mészárszék rulez - Viasat6, december 5. hétfő, 23h

Egy jeles brit nevelőintézet véres csatatérre változik, amikor egy rejtélyes víznyelő jelenik meg a közeli telken, szabadjára engedve ezzel a szörnyű horrort.

 

Tolvajok városa - Film+, december 5. hétfő, 23.10h

A világ legtöbb pénzrablását Boston banknegyedében követik el. Doug (Ben Affleck) itt él, ezt a világot ismeri és csak ezeket a szabályokat fogadja el. Ő és az emberei sosem haboznak, mindig megszerzik, ami kell nekik, és nem hagynak nyomot maguk után. Ám most az egyszer James (Jeremy Renner) hibázik, és a egy rosszul sikerült bankrablás miatt kénytelenek túszul ejteni egy banktisztviselőt. Claire (Rebecca Hall), az áldozat kis idővel az akció után belefut Dougba, és ettől kezdve minden megváltozik.

 

A replikáns - AMC, december 5. hétfő, 23.10h

Megszökött Garrotte (Jean-Claude Van Damme), a Fáklya néven elhíresült, tébolyult sorozatgyilkos. Csupán Jake Riley (Michael Rooker) képes arra, hogy elkapja, ám ezúttal a siker elmarad, a hullák száma pedig csak egyre nő. A megcsömörlött Jake kilép a rendőrségtől, és elszegődik a Nemzetbiztonsági Erőkhöz, ahol nem mást osztanak mellé, mint a Garrotte DNS-éből klónozott replikánst. Az idő vészesen fogy, a feladat pedig óriási: Jake-nek a gyilkos hasonmásában megbízva kell kézre kerítenie a garázdálkodó gyilkost.

 

Öld meg Cartert! - DUNA Televízió, december 5. hétfő, 23.15h

Carter profi gyilkos. Bátyja halálhírére Londonból északra utazik, Newcastle-be, hogy megtudja, kinek állt érdekében eltenni őt láb alól. A helyi alvilág azonban nem nézi jó szemmel a magánnyomozást és mindent megtesz, hogy eltávolítsa a dörzsölt kiváncsiskodót. Cartert azonban kemény fából faragták.

 

A hazugság művészete - RTL KETTŐ, december 5. hétfő, 23.15h

Roy Courtnay (Sir Ian McKellen), a tökéletes szélhámos kiszemelte legújabb célpontját, aki nem más, mint a nemrég megözvegyült, milliókon ülő Betty McLeish (Helen Mirren). A tökélyre fejlesztett terv azonban hosszú élete során először csődöt mond, a szokásosnak induló csalás egy macska-egér játékba torkollik. Ugyanis ahogy Betty megnyitja előtte az otthonát és az életét, Roy meglepődve ismeri fel, hogy törődik a még mindig vonzó nővel, sőt fontossá vált számára, és ez a váratlanul megjelenő érzés életveszélyes csapdát rejt.

 

Keményítőkúra - RTL HÁROM, december 5. hétfő, 23.15h

Tízéves börtönbüntetésre ítélik James Kinget (Will Ferrer), a befektetési alap menedzserét. A bíró harminc napot ad neki arra, hogy elintézze a folyamatban lévő ügyeit, majd irány a hírhedt San Quentin fegyház. Hogy megfelelően felkészüljön arra, ami a rácsok mögött várja, King felbéreli Darnellt (Kevin Hart), a kocsimosót. Darnell ugyanis azt kamuzza neki, hogy menő fegyenc volt a San Quentinben, ahol a King-féléknek lehetetlen a túlélés.

 

Mocskos zsaru - New Orleans utcáin - Paramount Network, december 5. hétfő, 23.15h

Terence McDonagh (Nicolas Cage) velejéig korrupt, drog és szerencsejáték-függő nyomozó, aki a Katrina hurrikán sújtotta New Orleansban nyomozni kezd egy szenegáli család meggyilkolása ügyében.

 

Az idegen - Moziverzum, december 5. hétfő, 23.25h

Jonathan Cold (Steven Seagal) egykori titkos-ügynök az apja temetésére készül, amikor munkaadója egy kisebb szívességre kéri: ha már úgyis útba esik, kézbesítsen egy titkos csomagot Németországba. Cold sejti, hogy ez több lesz, mint egy séta a parkban, de belemegy a dologba. Útja során azonban egyre veszélyesebb dolgok történnek. A politikai korrupció és a gyilkosságok mögött befolyásos emberek állnak, akik csakhamar rájönnek, hogy egy igazi profival állnak szemben. Cold pedig olyan macska-egér játszmába kényszerül, ahol nem bízhat senkiben...