Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

A hét első munkanapját pihend ki tévével!

Drágán add az életed! - Mozi+, november 28. hétfő, 21h

John McClane (Bruce Willis) nyomozó New Yorkból Los Angelesbe tart, hogy rendbe hozza házasságát. Még csak nem is sejti, hogy rajta kívül még mások is nagy dobásra készülnek Los Angelesben, méghozzá éppen a szeretet ünnepén. Terroristák egy csapata a hidegvérű Hans Gruber (Alan Rickman) vezényletével arra készül, hogy megszabadítsa a multinacionális Nakatomi céget a kötvényeitől. A terroristák behatolnak az épületbe, túszul ejtik a Nakatomi cég dolgozóit, köztük McClane feleségét, Holly-t (Bonnie Bedelia), és nekilátnak, hogy kinyissák a cég széfjét. Ám McClane, akiről a támadóknak fogalma sincs, mindent elkövet, hogy meghiúsítsa ezt. Nem könnyű a feladata, hiszen a terroristák nemcsak létszámbeli fölényben vannak, hanem hatalmas fegyverarzenállal is rendelkeznek, szemben McClane szolgálati fegyverével. A 34 emeletes épületben megkezdődik hát a macska-egér harc...

 

A holló - Paramount Network, november 28. hétfő, 21h

A történet egy fiatal zenészről, Ericről szól, akit mennyasszonyával együtt meggyilkoltak esküvőjük éjszakáján. Pontosan egy évvel a haláluk után, egy rejtélyes holló segítségével visszatér, hogy megtalálja a gyilkosokat.

 

A Tai Chi harcosa - AMC, november 28. hétfő, 21h

Donaka Mark (Keanu Reeves) üzletember, egy biztonságtechnikai cég feje. Emellett a küzdősportok, a vér és a halál rajongója. Vállalkozását fedőcégként használva ugyanis illegális küzdelmeket rendez és szponzorál különböző stílusú és képzettségű harcosok között, akikben a gyilkos ösztönt keresi. A rendőrség a nyomában van, de mindig sikerül kisiklania a kezeik közül, a küzdelmek látogatottsága és zárt nemzetközi TV-láncon keresztüli közvetítése hatalmas jövedelmet biztosít számára. Azonban kísérleteit kudarcok kísérik, mivel az általa választott harcosok nem akarnak gyilkossá válni a ringben. Azonban mivel sokat tudnak és igyekeznek szabadulni az üzletből, hajlandóak a rendőrséggel is kooperálni, amiért Donaka megöleti őket.

 

Az idegen - Viasat Film, november 28. hétfő, 21h

Jonathan Cold (Steven Seagal) egykori titkosügynök apja temetésére készül, amikor munkaadója egy kisebb szívességre kéri: ha már úgyis útba esik, kézbesítsen egy titkos csomagot Németországba. Cold sejti, hogy ez több lesz, mint egy séta a parkban, de belemegy a dologba. Útja során egyre veszélyesebb dolgok történnek. A politikai korrupció és a gyilkosságok mögött befolyásos emberek állnak, akik csakhamar rájönnek, hogy egy igazi profival állnak szemben. Cold olyan macska-egér játszmába kényszerül, ahol nem bízhat senkiben.

 

Rohanás - Film+, november 28. hétfő, 21h

A szabadulás nem egyenlő a szabadsággal. Egy férfi (Dwayne Johnson) kiszabadul a börtönből, és tudja, hogy legfontosabb feladata az, hogy megbosszulja a testvére halálát, akivel együtt vett részt egy félresikerült betörésben. Nem érdekli, hogy vannak-e tanúk, nem finomkodik. Akinek része lehetett az árulásban, annak vége. Tudja, hogy csak néhány órája van, mert a nyomában egy zsaru (Billy Bob Thornton) és egy bérgyilkos (Oliver Jackson-Cohen). Ő mégis mindenen keresztülverekszi magát, hogy megtudja, pontosan mi történt azon a végzetes éjszakán, megtalálja a bűnöst, és a szemébe nézzen.

 

Gyilkos vágyak - Film Mánia, november 28. hétfő, 21h

A rámenős, erőskezű Christine egy multinacionális reklámcég berlini vezetője. Pártfogoltja a naiv, ám rendkívül tehetséges lengyel lány. Isabelle nagy sikert arat az új marketingtervének koncepciójával. Christine dicséretekkel halmozza el, és gyengéd érzelmekkel manipulálja a lányt, hogy tökéletesítse elképzelését. Miközben Isabelle külföldön tartózkodik, Christine a sajátjaként adja el az ötletet. A két nő között ezzel halálos hatalmi harc veszi kezdetét, melyet a közös szerető iránti féltékenység is tüzel.

 

Tűzfal - Viasat3, november 28. hétfő, 21h

Jack Stanfield (Harrison Ford) számítógépes zseni otthonát megszállják Bill Cox (Paul Bettany) terroristái. Jack tehetetlennek tűnik, az otthonát megszálló bűnözők végeznek a családjával, ha nem utal át százmillió dollárt fogvatartóik számlájára. Az óra ketyeg, és a fickók minden lépését figyelik. Jack kétségbeesetten próbálja megtalálni a módját, amivel legyőzheti Coxot, és megmentheti a családját.

 

Az igazság útja - DUNA Televízió, november 28. hétfő, 22.30h

Egy San Francisco közelében fekvő kisvárosban egy fiatal nő sorban bosszút álla azokon, akik erőszakot vettek rajta és húgán tíz évvel korábban. Harry Callahan felügyelőt épp ebben a kisvárosba küldik felettesei, hogy egy ideig ne sok vizet zavarjon szokatlan bűnüldözési módszereivel. Callahan nyomába eser a sorozatgyilkosnak, nem sejtve, hogy az ugyanaz a személy, mint az a nő, akivel új szolgálati helyén romantikus kapcsolatba keveredett.

 

47 méter mélyen - Filmcafe, november 28. hétfő, 22.45h

Két lánytestvér Mexikóban nyaral, ahol a tengerpart és az éjszakai élet segítik a könnyed kikapcsolódásukat. A lányok egy nap extrém cápanézésre indulnak, s a kirándulás során egy rácsos ketrecben merülnek le az óceán mélyére, hogy közvetlen közelről is láthassák a gyilkos ragadozókat. A biztonsági ketrecet tartó kábel azonban váratlanul elszakad, s 47 méter mélybe süllyed. A lányoknak alig egy órányi oxigénje marad a palackjukban, s ha mindez nem lenne elég, hemzsegnek körülöttük a vérszomjas cápák is. Halálos versenyfutás kezdődik az idővel az életükért.

 

Gyilkos cápa vs. óriáspolip - AMC, november 28. hétfő, 22.55h

Emma (Deborah Gibson), a neves tengerbiológus egy expedíció során jégbe fagyott hatalmas cápára és polipra bukkan. Úgy tűnik, évmilliókkal ezelőtt egymás mellett, harc közben fagytak meg. A közelben tevékenykedő illegális militarista szervezet titkos akciójának következtében kiszabadulnak az állatok. Az óriás polip Japán felé veszi az irányt, a gyilkos cápa pedig San Francisco partjaihoz tart. Három kutató, köztük Emma, mindent elkövetnek, hogy elkerüljék a katasztrófát és a nyílt vízre kicsalva a szörnyetegeket egymás ellen fordítsák.

 

Django elszabadul - Viasat Film, november 28. hétfő, 23.05h

Amerika déli része két évvel a polgárháború előtt. Egy különös módszereket követő profi fejvadász (Christoph Waltz) egy rabszolga (Jamie Foxx) segítségével nagy sikert ér el, és hálából felszabadítja Djangót. De a társak együtt maradnak, hogy megkeressék a fekete férfi feleségét (Kerry Washington), akit egy rabszolgapiacon láttak utoljára. A nyomok végül egy ültetvényre vezetik őket, melynek tulajdonosa (Leonardo DiCaprio) rabszolgáit _ trénere segítségével _ egymás elleni gladiátorküzdelemre képezi ki. A fejvadászoknak sikerül bejutniuk a birtokra, de nem biztos, hogy ki is jutnak onnan: a földesúr hű szolgája (Samuel L. Jackson) gyanút fog, és a kalandorok csapdába esnek. Dönteniük kell, hogy az önfeláldozás vagy a túlélés-e a fontosabb számukra.

 

Deja Vu - Film+, november 28. hétfő, 23.10h

Doug Carlin ügynök (Denzel Washington) a kompon történt katasztrófa ügyében nyomoz, amikor az esettől látszólag független halálesethez hívják. Carlin biztos benne, hogy Clair (Paula Patton) halála összefüggésben áll a merénylettel. Váratlanul megkeresik őt egy szigorúan titkos katonai kutatóközpontból, ahol lehetősége nyílik betekinteni a múltba. Doug minden titkolózás ellenére rájön, hogy nemcsak megfigyelheti a múltbéli eseményeket, hanem meg is változtathatja a végkifejletet.

 

A megmentő - Moziverzum, november 28. hétfő, 23.20h

William Lansing egykori vietnami hős és CSA-ügynök magányosan él Észak-Alaszkában, ahol egy vadvédelmi alapnak dolgozik. Magányát csak egy lengyelországi árvaházban élő kislánnyal, Irenával történő levelezése töri meg időnként. A levelezés során bensőséges kapcsolat alakul ki közöttük. Egy nap titokzatos idegenek jelennek meg a nevelőintézetben és az igazgatónő közreműködésével ismeretlen céllal magukkal visznek fiatal lányokat, köztük Irenát is. Lansing Lengyelországba utazik, hogy Irena nyomára bukkanjon. Az ügyben elkezd nyomozni a lengyel rendőrség is. A nyomok egy bonyolult és befolyásos kapcsolatokkal rendelkező nemzetközi emberkereskedelmi hálózathoz vezetnek.

 

Pénzvonat - RTL HÁROM, november 28. hétfő, 23.25h

A New York-i metróban a gyújtogatók, tolvajok és rablók lassacskán már többen vannak, mint a becsületes utasok. A metrórendőrség két belemenős detektívjének nincs ideje unatkozni, közvetlenül a frontvonalon szolgálnak. Aztán amikor a páros egy harmadik taggal, méghozzá egy gyönyörű nővel egészül ki, kicsit megváltoznak a dolgok. Először is, mindkét férfi beleszeret. Másodszor, mert támad egy jó ötletük: mi lenne, ha ők is inkább a veszélyesek seregét gyarapítanák és kirabolnák a minden este áthaladó páncélvonatot, amely milliókat szállít?

 

A katasztrófaművész - RTL KETTŐ, november 28. hétfő, 23.30h

Greg Sestero (Dave Franco), a feltörekvő színész egy színjátszó órán összebarátkozik a különös Tommy Wiseau-val (James Franco). Olyan jó párost alkotnak, hogy Los Angelesbe utaznak megvalósítani a filmes álmaikat. Hamarosan azonban világossá válik, hogy rejtélyesen furcsa akcentusa és ellenszenves személyisége miatt Tommy számára elérhetetlen a hollywoodi álom. Ezért Greg javaslatára Tommy hozzálát saját filmjének az elkészítéséhez. Ami ezután következik, arra senki sem számított. Miközben a film formát ölt, Greg és Tommy barátsága is próbára kerül. Végül olyan bizarr film születik, amelyet senki sem látott előre.

 

Assassin's Creed - Mozi+, november 28. hétfő, 23.45h

Cal Lynch a kivégzése előtt váratlanul kap egy utolsó esélyt. Egy új technológiának köszönhetően Cal visszautazhat az időben, egészen a XV. századi Spanyolországig, ahol újraélheti egy távoli őse, Aguilar de Nerha kalandjait. A nemes úr az Asszaszinok nevezetű titkos társaság tagjaként harcolt a hataloméhes Templomos lovagok ellen. A múlt tapasztalataival felvértezve visszatér napjainkba, hogy felvegye a harcot a Templomos társaság jelenkori tevékenysége ellen.