Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Hétfő esti filmek a tévében.

Solomon Kane - AMC, szeptember 26. hétfő, 19.10h

A kalandor Solomon Kane könyörtelen harcos. Ezúttal Észak-Afrikában bukkan fel, ahol embereivel kincsre vadászik. Ehelyett azonban egy démonnal találkozik, akitől megtudja, hogy a lelke el van átkozva, és a pokolra fog jutni. A meghasonlott Kane fogadalmat tesz, hogy nem vesz többé kardot a kezébe, és egy kolostorban keres menedéket. Ám a sorsa elől nem menekülhet. Csatlakozik egy családhoz, ám hamarosan megtámadják őket. Solomon Kane kénytelen újra megmutatni, ki a legjobb kardforgató a vidéken. Ha megmenti Meredith-t, az elrabolt lányt, talán a saját lelkét is megmentheti.

 

Két kopper - Viasat3, szeptember 26. hétfő, 21h

Jimmy Monroe (Bruce Willis) és Paul Hodges (Tracy Morgan) Brooklynban teljesítenek szolgálatot. Nem ők a nagymenők, igazán gázos páros, sem egymással, sem egymás nélkül nem tudnak létezni. Kapcsolatukat tovább bonyolítja egy értékes baseballkártya, amire Jimmy szemet vet, ebből szeretné ugyanis finanszírozni a lánya esküvőjét. Miközben a kártyára hajtanak, belekeverednek egy nagy leszámolásba, amelyben két maffiacsoport próbálja egymást lenullázni.

 

Úszó erőd - Moziverzum, szeptember 26. hétfő, 21h

Casey Ryback-ről, a USS Missouri csatahajó jámbor szakácsáról csak kevesen tudják, hogy valamikor mindenre elszánt harcosként szolgált Vietnamban és a Közel-Keleten. A sors újra közbeszól, mert amikor a Missouri terroristák célpontjává válik, akik meg akarják szerezni a hajó nukleáris fegyvereit, Ryback-nek a maroknyi legénység élére kell állnia, hogy megvédje a hajót, miközben a szárazföldön milliók rettegnek lélegzetvisszafojtva a fenyegető nukleáris háborútól...

 

Borotvaélen - Paramount Network, szeptember 26. hétfő, 21h

Miközben egy rendőrségi pszichológus azon dolgozik, hogy lebeszéljen egy ex bűnözőt aki le akar ugrani a manhattani szálloda tetejéről, a valaha volt legnagyobb gyémántralbás zajlik éppen.

 

A sárkány csókja - Mozi+, szeptember 26. hétfő, 21h

Liu Jian-t (Jet Li), a kínai kormány egyik legkiválóbb titkos-ügynökét Párizsba küldik, hogy Jean-Pierre Richard francia rendőrfelügyelővel együttműködve letartóztassanak egy kínai drogbárót. Az akció azonban kudarcot vall, és a becstelen gallok Liu-t vádolják azzal, hogy megölte a drogbárót. Az ügynök hamar rájön, nem tehet mást, meg kell oltalmaznia Jessica-t (Bridget Fonda), az egyetlen szemtanút, hogy bizonyíthassa ártatlanságát. A szokatlan párosnak azonban nincs könnyű dolga az utánuk küldött bérgyilkosokkal...

 

A testőr - Film Mánia, szeptember 26. hétfő, 21h

Roland Sallingert (Steven Seagal), a Los Angeles-i zsarut korrupt társa lelövi. Sallinger túléli a merényletet, de később kénytelen megválni a rendőrségtől. A szakmától azonban nem: különleges terrorelhárítási kiképzésen vesz részt. Egy nap régi barátja, Conner Wells (Steph DuVall), a Texasban élő gazdag üzletember keresi meg. Azt szeretné, hogy Sallinger Wells lánya, Nikita (Liezl Carstens) testőre legyen. Kiderül, hogy Nikitát többször megfenyegették, majd emberrablók csaptak le rá. Sallinger habozás nélkül igent mond, s könyörtelenül szembeszáll a kegyetlen gengszterekkel.

 

Valerian és az ezer bolygó városa - Film+, szeptember 26. hétfő, 21h

Valerian (Dane DeHaan) és Laureline (Cara Delevingne) a kormány különleges ügynökei, akiket az univerzum rendfenntartásával bíztak meg. Valerian fáradhatatlanul ostromolja Laureline-t, aki ismerve Valerian kusza nőügyeit, visszautasítja. Parancsnokuk (Clive Owen) útmutatása alapján következő küldetésük a lélegzetelállító intergalaktikus városba, Alphába vezet, ahol a lgkülönbözőbb fajból álló 17 milliós lakosság egyesítette képességeit és technológiáját a fejlődés érdekében. Ám egy láthatatlan hatalom dolgozik a háttérben, amely hatalmas veszélyt jelent az emberiségre.

 

Ház az utca végén - Film Mánia, szeptember 26. hétfő, 22.45h

Sarah nemrég vált el, szinte még meg sem száradt a pecsét a válási papírján. Az asszony új életet akar kezdeni a tini lányával, Elissával. Hamarosan meg is találják álmaik házát az egyik előkelő kisvárosban. Néhány megdöbbentő esményt követően megtudják, hogy a szomszédságukban, az utca végén álló házban évekkel ezelőtt szörnyű bűncselekmény történt. Egy lány megölte a szüleit, és utána eltűnt. A gyilkosságot csak a bátyja, Ryan élte túl. Elissa összebarátkozik a fiúval, ám kiderül, hogy a múlt árnyai kísértenek.

 

Eastern Promises - Gyilkos ígéretek - Filmcafe, szeptember 26. hétfő, 22.50h

Egy brutálisan bántalmazott orosz kamaszlány belehal a szülésbe. Az ügyeletben lévő nővér, Anna (Naomi Watts) elhatározza, hogy megkeresi a rokonait. Amikor felkeresi az elegáns orosz éttermet, nem is sejti, hogy milyen veszélybe sodorta magát. Az étterem tulajdonosa a helyi orosz maffia vezetője, aki éppen azon ügyködik, hogy fia, Kirill (Vincent Cassell) után eltakarítson. Ebben nagy segítségére van Nyikolaj (Viggo Mortensen), aki mindig profin gondoskodik arról, hogy az útban lévő hullák eltűnjenek.

 

Lúzer - Viasat6, szeptember 26. hétfő, 23h

Paul, a csóró, vidéki srác tanulni érkezett New Yorkba. Hogy fenn tudja tartani magát éjjel-nappal magol az egyetemi ösztöndíjért, ezért távol tartja magát a folyamatos bulizástól. Tehetősebb szobatársai nem nézik jó szemmel a fiú igyekezetét, ezért minden trükköt bevetnek, hogy megszabaduljanak a stréber Paultól. A majdnem hajléktalanná tett fiú találkozik sorstársával, a kedves Dorával, akinek _ ha lehet _ még több problémája van az élettel: nincs pénze, nincs hol laknia, ráadásul bonyolult szerelmi viszonyt folytat egyik professzorával.

 

Ítéletnap - Mozi+, szeptember 26. hétfő, 23h

Jericho Cane (Arnold Schwarzenegger), a kiégett exzsaru akarata ellenére egy lélegzetelállító macska-egér harc egyik főszereplőjévé válik, ahol a tét az emberiség sorsa. A játszma látszólag egyetlen nőért folyik, aki egy titkozatos ismeretlen (Gabriel Byrne) vágyának tárgya. A férfi nem más, mint maga a sátán, hatalma emberi ésszel felfoghatatlan, célja pedig ugyanolyan egyszerű, mint amennyire végzetes. Hamarosan kiderül alattomos célja: a fiatal és ártatlan Christine-t (Robin Tunney) szemelte ki, hogy az antikrisztust világrahozza, s a gyermek születésével kezdetét vegye az apokalipszis.

 

Django elszabadul - Viasat Film, szeptember 26. hétfő, 23h

Amerika déli része két évvel a polgárháború előtt. Egy különös módszereket követő profi fejvadász (Christoph Waltz) egy rabszolga (Jamie Foxx) segítségével nagy sikert ér el, és hálából felszabadítja Djangót. De a társak együtt maradnak, hogy megkeressék a fekete férfi feleségét (Kerry Washington), akit egy rabszolgapiacon láttak utoljára. A nyomok végül egy ültetvényre vezetik őket, melynek tulajdonosa (Leonardo DiCaprio) rabszolgáit _ trénere segítségével _ egymás elleni gladiátorküzdelemre képezi ki. A fejvadászoknak sikerül bejutniuk a birtokra, de nem biztos, hogy ki is jutnak onnan: a földesúr hű szolgája (Samuel L. Jackson) gyanút fog, és a kalandorok csapdába esnek. Dönteniük kell, hogy az önfeláldozás vagy a túlélés-e a fontosabb számukra.

 

Szigorított őrizet - Moziverzum, szeptember 26. hétfő, 23.10h

Amikor a visszavonult kommandós, Tom Steele (Steven Seagal) és társa, Manning (Steve Austin) megbízást kapnak, egy régi börtön újranyitásának biztosítására, két titokzatos női fegyenc érkezésének lesznek tanúi. Nem sokkal később a börtönt elit zsoldosok támadják meg, akik az új jövevényeket keresik. Amikor fény derül a nők kilétére, Steele rájön, hogy sokkal komolyabb dologba csöppentek, mint ahogy eleinte gondolta...

 

Pókember – Irány a Pókverzum - Viasat3, szeptember 26. hétfő, 23.20h

Ismerik Miles Moralest? Nem sokkal azután, hogy Peter Parker ellen összefogtak legnagyobb ellenségei, Doktor Octopus, Homokember, Electro, Kraven és a Keselyű, és hatalmas csatában legyőzték, egy átlagos amerikai srácot újra megcsípett egy genetikailag módosított pók. Miles fekete és spanyol szülők gyereke, átlagos, békés családban él, bár az egyik nagybátyja bűnöző… És még az eredeti pókembernél is több különleges képességgel rendelkezik: ha akar láthatatlanná válik, az érintése bénító hatású. De ellenségei is vannak. Köztük a legveszélyesebbet Skorpiónak hívják.

 

Élet - Film+, szeptember 26. hétfő, 23.50h

Rory (Ryan Reynolds), a hat űrhajós egyike az életét kockáztatja, hogy megszerezze a Marsról gyűjtött mintát, amely bizonyítékot szolgáltathat a földönkívüli életre. A legénység kutatóorvosa hamarosan megállapítja, hogy az ártalmatlannak látszó földönkívüli minta egy nagyméretű, egysejtű organizmustól származik. Ám a dolgok nem mindig azok, aminek látszanak. Az idegen életforma hihetetlen fejlődésnek indul, és sokkal intelligensebbnek és agresszívebbnek bizonyul, mint amire számítanak. A biztonságért felelős David (Jake Gyllenhaal) és Miranda (Rebecca Ferguson) mindent elkövetnek, hogy az emberi életre halálos lény ne juthasson a Föld légkörébe.