Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Ha semmihez nincs kedved hétfő este, még mindig ott a tévé!

Horrorra akadva, avagy tudom, kit ettél tavaly nyárson - AMC, május 30. hétfő, 20.25h

Én tudom, hogy mit tettél a mátrixban tavaly nyáron a hatodik érzékeddel. Avagy itt egy kis sikoly, ott egy kis ideglelés! Népszerű horrorfilmeket parodizál fergeteges humorral a művéres vígjáték. Hat jó barátot kerget halálra egy sorozatgyilkos, aki egyesíti magában az összes stílusos kegyetlenséget. Ráadásul a média is üldözi őket egy kotnyeles riporternő, Gail (Cheri Oteri) személyében. Az elmúlt évben, pontosan Halloween éjszakáján történt autóbaleset apropóján kezdődik a testhőmérséklet visszaszámlálása: mínusz egy, mínusz kettő.

 

Nem kellesz eléggé - Viasat3, május 30. hétfő, 21h

Beth, Anna, Mary és Gigi megpróbálják a lehetetlent: kiismerni a férfiakat. Nézzünk szembe a ténnyel: sosem tudni, mi jár a másik fejében, amikor rád néz, amikor meghív egy italra és elkéri a telefonszámodat. Tudja-e bárki is, miért nem hív vissza, miért tagadtatja le magát, és miért tűnt úgy, hogy akar, és most miért nem akar? A nők tévelyegnek, a férfiak botladoznak, mert az élet nem más, mint a be nem teljesedő kapcsolatok, a félbehagyott, elbénázott, észre sem vett lehetőségek sora...

 

A remény rabjai - Film+, május 30. hétfő, 21h

Andy Dufresne-t (Tim Robbins), a köztiszteletben álló bankárt sikkasztásért és gyilkosságért kétszeres életfogytiglanra ítélik. Büntetését az egyik legszigorúbban őrzött börtönben, a Shawshank fegyházban kell letöltenie. A rendkívül intelligens Andy gyorsan kiismeri magát a börtönéletben, rohamos léptekkel haladva a ranglétrán hamarosan a börtön pénzügyi "vezetőjévé" válik. Ezen beosztásában a személyzet minden nagy és kis stiklijéről tud, hiszen a tanácsokat is ő osztogatja. Amikor kiderül, hogy ártatlanul ítélték el, a börtön vezetése eltünteti a bizonyítékokat, nehogy a túl sokat tudó Andy kikerüljön az ellenőrzésük alól. Ám nem adja fel olyan könnyen...

 

A tökéletlen trükk - Paramount Network, május 30. hétfő, 21h

Buck Howard a kiöregedett bűvész felfogadja asszisztensnek Troy Gable-t, aki otthagyta a jogi tanulmányait, hogy a szórakoztató üzletben dolgozhasson és hogy segítsen Bucknak visszatérni a közéletbe.

 

Ellenállás - Filmbox Premium, május 30. hétfő, 21h

Egy csapat zsidó cserkészfiú története, akik a 2. Világháborúban a francia ellenállás idején azon dolgoztak, hogy több tíz ezer árva életét megmentsék.

 

Változó vizeken - Filmbox Extra HD, május 30. hétfő, 21h

Hunt, Lonzo, Jack és Cons világéletükben kagylóhalászatból éltek, de most Long Island vizeiről kiszorítja őket egy terjeszkedő nagyvállalat, ami veszélybe sodorja a megélhetésüket. Noha mindegyiküknek van valamilyen hobbija _ Hunt amatőrfotós, Cons droggal üzletel, Jack megrögzött nőcsábász, Lonzo pedig feleségével, Julie-val a gyermeknemzésből űz sportot _ kilátástalan életüket mégis Hunt apjának halála rázza fel, aki keserves munkával töltött életét mint megfáradt kagylóhalász fejezte be. A temetés után Hunt egy nagyvárosi lánnyal, Zoey-val kezd találkozgatni, míg Jack Hunt nővérével, Ginával bonyolódik kalandba, és lassan mindannyian ráeszmélnek, hogy eljött a változás ideje, amihez előbb-utóbb nekik is alkalmazkodniuk kell.

 

Csak egy zsaru - Filmbox, május 30. hétfő, 22.25h

Martine Monteil azonos című önéletrajzi regényének film adaptációja, mely a francia rendőrség első női vezetőjéről szól, aki az ország leghíresebb gyilkosának, a pszichopata Guy Georges üldözésébe kezd. A nyomozás azonban számos nehézséget tartogat egy női vezető számára, ami sokszor veszélyezteti a munka hatékonyságát. Kellő szakmai profizmus és kitartás kell hozzá, hogy egy nő megállja a helyét egy férfias világban, ahol sokszor ütközik bele szexista megnyilvánulásokba, munkahelyi rivalizálásba és olyan kollégákba, akik nem feltétlen szeretnék, hogy az igazság napvilágra kerüljön.