Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Nagyon hétfő van? Csak ülj le a tévé elé, és ne vegyél róla tudomást!

A maszk - AMC, október 18. hétfő, 20.05h

Stanley Ipkiss igazán szánalmas, kétbalkezes figura! Bármibe fog, az homlokegyenest ellenkezőleg sül el. De csak addig, amíg rá nem vigyorog a bandzsa szerencse egy ősi maszk képében. Elegendő, ha az arcára húzza és Stanley Ipkiss többé nem az, aki volt! Új énje szórakoztató, szívdöglesztő, akinek minden trükk a kisujjában van. Ám hamarosan a maszk új gazdához kerül, aki korántsem ilyen szórakoztató, s azt tervezi, hogy emberfeletti erejével uralma alá hajtja a várost. A kétbalkezes Stanley kénytelen akcióba lépni.

 

A bátorság törvénye - Film Mánia, október 18. hétfő, 21h

A valós élet és az eredeti mozi egyedülálló kombinációja. Az "Act of Valor" egy elit katonai egységet mutat be _ Navy Seals _ egy megrázó történetben amint napjainkban harcol a globális terrorista fenyegetés ellen. A film megtörtént eseményeket dolgoz fel, kombinálva a bámulatos harci jeleneteket a csúcstechnológiával, és a heves érzelmekben bővelkedő cselekménnyel. Az "Act of Valor" a közönséget elkalauzolja a modern világ egyik legjobban képzett elit harcosainak titokzatos világába.

 

Sin City: Ölni tudnál érte - Filmcafe, október 18. hétfő, 21h

A Sin City: Ölni tudnál érte olyan történeteket mutat be, melyek nem kerültek bele az első filmbe, de Miller vadonatúj szálakkal is gazdagította az eredeti anyagot. A cselekmény Marv történetével (Mickey Rourke) folytatódik azon az éjszakán, amikor Hartigan (Bruce Willis) meghal. Elmeséli, milyen konfliktus vezetett ahhoz, hogy Dwight (Josh Brolin) átoperáltassa az arcát. Láthatjuk, hogyan próbálja Nancy (Jessica Alba) túlélni Hartigan áldozatszerű öngyilkosságát. Új figuraként megismerhetjük Johnnyt (Joseph Gordon-Levitt), az aranykezű szerencsejátékost, aki megtudja, milyen rosszul végződhet egy este, ha egy nagykutyába botlik a bűnös városban. Eva Green pedig a femme fatale szerepében sorvasztja a férfilelkeket.

 

Jack Reacher - Paramount Network, október 18. hétfő, 21h

A volt katonai nyomozó, Jack Reacher (Tom Cruise) Lee Child bestsellerének lapjairól a vászonra vándorol egy hatalmas thriller keretein belül, amelyet a kritikusok csak úgy írnak le: "feszes, izmos, mogorva és menő"*. Egy kimondhatatlan bűntény elkövetése után minden jel az őrizetben lévő gyanúsítottra utal, aki védelméül csak egy dolgot mond: "Kapják el Jack Reachert!" A törvénynek vannak határai, ám Reacher nem ismeri őket, és az igazságért vívott harc következtében egy váratlan ellenséggel kerül szembe, aki ért az erőszakhoz, és egy titkot őriz. * Peter Suderman, The Washington Times.

 

Célkeresztben - Sony Movie Channel, október 18. hétfő, 21h

Frank Horrigan, a titkosszolgálat embere olyan magának való, kemény fickó, akinek munkája iránti elkötelezettségét a magánélete, barátai és a családja sínylették meg. Bár szakmájának az egyik legjobbja, ma is élénken emlékszik első elnöki megbízatásának kudarcára, amikor 1963 novemberében John F. Kennedy-t kellett volna megvédenie egy Dallas-ban tett látogatás során. Majd harminc évvel később az Egyesült Államok elnöke a közelgő választásokra készülődik, s a Fehér Ház titkosszolgálatának keretében Horrigan is részt vesz fenyegető levelek és telefonok rutinszerű kivizsgálásában. Az egyhangú, kissé unalmas munka azonban váratlan fordulatot vesz, amikor Horrigan felfedezi, hogy egy profi bérgyilkos jár az elnök nyomában. A film egy olyan ember története, aki feloldozást keresve képes feláldozni akár saját életét is, hogy megmentse Amerika első emberét.

 

Honnan tudod? - Viasat3, október 18. hétfő, 21h

Lisa (Reese Witherspoon) szépen felépített élete romokban hever, amikor kiteszik a softball csapatból. Próbál beilleszkedni a normális életbe, és közben összejön a nőcsábász baseball sztárjátékossal, Mattyvel (Owen Wilson). A kezdeti nehézségek ellenére összeköltöznek, ám ekkor a lúzer George (Paul Rudd) képében felbukkan a harmadik. A fickó rossz passzban van, elhagyta a barátnője, ráadásul apja miatt szövetségi nyomozás folyik ellene. Mindezzel együtt mégis felettébb vonzó Lisa számára. Ettől kezdve a lány a két férfi között hánykódik, és nem tudja eldönteni, melyik az igazi.

 

A hullám - Filmbox, október 18. hétfő, 21h

Egy átlagos gimnázium, egy átlagos osztály, itt a közelben, napjainkban. Egy projekthét keretében az osztálynak az autokrácia témáját kell feldolgoznia. Tanáruk, Rainer Wenger (Jürgen Vogel) úgy dönt, hogy valami teljességgel szokatlan, az átlagostól eltérő dolgot csinál a projektből. Tanári megbízatását önhatalmúlag átalakítja, és különös kísérletbe kezd az osztállyal: azt akarja, hogy saját bőrükön tapasztalják meg az autokráciát _ csak néhány napig. De ez a hét nagyon hosszú lesz mindazoknak, akik részt vesznek a kísérletben. És mindenki részt vesz. A diákok szokatlanul motiváltak. Azonban ami első pillantásra új kezdetnek, újfajta szolidaritásnak és egyenlőségnek tűnik, szédületes gyorsasággal riasztó jelenségeket hoz felszínre. Wenger manipulációja lendületet kap, és őt magát is elsodorja. A csoport nyomást gyakorol a kívülállókra, egyes csoporttagok erőszakossá válnak, és van, akinek teljesen átalakul a személyisége. A kritikus hangokat elfojtják, az önként vállalt konformizmus diadalmaskodik. A Hullám _ így nevezi magát a mozgalom _ tagjai szeretnék átvenni az uralmat az iskola, sőt az egész város felett. Egyszóval: Wenger kísérlete "kiválóan" sikerül. És a tanár túlságosan későn parancsol megállj!-t. Megvalósul a fordított pedagógiai rémálom: mindenki engedelmeskedik!

 

Bridget Jones naplója - SuperTV2, október 18. hétfő, 22h

Helen Fielding regénye alapján! Az újév kezdetén Bridget úgy dönt, kezébe veszi az életét és naplóírásba kezd. Miközben barátai, Jude, Sharon és Tom reménytelen tanácsokkal traktálják, Bridget azon veszi észre magát, hogy két férfi között hánykolódik. Az egyik az elbűvölő, szexi, de veszélyes főnöke, Daniel Cleaver, a másik Mark Darcy, a család régi barátja, aki kezdetben tartózkodónak és unalmasnak tűnik, míg fel nem tárul az igazi énje. Bridget naplója rögzíti kaotikus élete irányítására és belső tartása kifejlesztésére tett sikertelen kísérleteit. Ahogy az elképesztő dilemma tovább bonyolódik, Bridget rájön, hogy elnyomhatatlan érzéke van arra, hogy túlélje az őt körülvevő káoszt...

 

Aljas nyolcas - Filmcafe, október 18. hétfő, 22.50h

Az Aljas nyolcas főhősei sokat próbált fejvadászok, akik az amerikai polgárháborút követő időszakban találkoznak egymással Wyoming erdős vidékein. Egy kemény hóvihar elől menekülve kénytelenek egy helyen meghúzni magukat, a kényszerű összezártság eredménye pedig ármány és intrika. Vajon túlélik-e a vihart az egymás megtévesztésével és átverésével boldogulni próbáló hét(nyolc)próbás gazemberek?