Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Televízionálás csütörtök estére.

Vigyázz, kész, szörf! - Viasat2, június 8. csütörtök, 20h

Cody imádja a rockzenét és a szörfözést. A kamasz pingvin az első versenyére készül. Az ifjú tehetségről dokumentumfilmet forgat egy stáb. A filmesekkel a nyomában Cody nekivág, hogy otthonától, az antarktiszi Dérvidéktől távol, a Pin Gú szigeten induljon a nagy versenyen. Útja során találkozik a szörfös Pipi Joe-val, a menedzser Reggie Belafontéval, a tehetségkutató Mikey Abromowitz-cal és Lani Aliikai vízimentővel. Azután megismerkedik a sokat látott öreg szörfössel. Segítségével Cody rátalál a saját útjára, és rájön, hogy az igazi nyertes nem feltétlenül az, aki elsőként ér a célba.

 

Torrente 2. - A Marbella küldetés - AMC, június 8. csütörtök, 21h

Kedvenc mocskos álfelügyelőnk, a Törvény balkeze visszatért... Torrente (Santiago Segura), miután felélte ebül szerzett összes pénzét a kaszinókban, a csodálatos Marbellára költözik és újra magánnyomozónak áll. Abban bízik, hogy oda még nem jutott el a híre. Társa, a kábítószeres Cuco (Gabino Diego) segítségével hamarosan egy terrorista összeesküvés nyomára bukkan: az elvetemült Spinelli (José Luis Moreno) két rakétát akar a tengerparti városra kilőni. Torrentének maradék eszét és erejét össze kell szednie ahhoz, hogy túljárjon a furfangos Spinelli eszén és Spanyolország leghősiesebb zsaruja lehessen...

 

Édes Anna - Magyar Mozi TV, június 8. csütörtök, 21h

A kommün bukása után a nagypolgári Vizy házaspár új cselédet keres. Házmesterük, a kommunista hírében álló Ficsor (Barsy Béla), hogy visszanyerje a háziak bizalmát, beajánlja nekik egy rokonát, a fiatal Annát (Törőcsik Mari). A lány nem szívesen hagyja ott a régi munkáját, de nincs más választása. Vizyné (Mezey Mária) kihasználja, hogy Anna engedelmesen teljesíti minden kívánságát, és soha nem panaszkodik, még a pihenőnapjait sem veszi ki, mert nincs egyetlen ismerőse, barátja sem Pesten.

 

Tisztítótűz -  RTL HÁROM, únius 8. csütörtök, 21h

A kiváló pszichológiai érzékkel rendelkező Jack Cole nyomozó már évek óta felhagyott eredeti tevékenységével. Ám amikor Los Angelesben útjára indul egy tébolyodott sorozatgyilkos, a hatóságok kénytelenek a segítségét kérni. Cole azonban nem dolgozhat egyedül, új társat kap Jim Campbell nyomozó személyében, akivel az első pillanattól kezdve gyűlölik egymást. De le kell küzdeniük a kölcsönös ellenszenvet ahhoz, hogy elkaphassák a gyilkost, akinek legutolsó áldozata Cole volt felesége és annak legújabb férje.

 

Astro Boy - Paramount Network, június 8. csütörtök, 21h

Astro boy egy fiatal robotfiú, akit egy ragyogó tudós, bizonyos Tenma alkotott meg és keltett életre. A fiatal robotfiú felfedezőútra indul, hogy megismerje és elfogadtassa magát a világgal, valamint megtalálja helyét az igazi emberek között.

 

Egy becsületbeli ügy - Viasat Film, június 8. csütörtök, 21h

Látszólag tiszta dolog történik a Kuba amerikai zónájában lévő guantanamoi haditengerészeti bázison. Két közlegény megöli harmadik társát. Természetesen az eset rendkívül gyors és példát statuáló intézkedést igényel ezért a minisztérium két rendkívül tehetséges jogászt bíz meg a feladattal. A helyszíni szemle után azonban még sem tűnik annyira szimplának az ügy. Nyomozni kezdenek és ahogy közelednek a megoldáshoz egyre kuszábbnak tűnik a valóság.

 

Légcsavar - Filmcafe, június 8. csütörtök, 21h

Kyle Pratt (Jodie Foster) repülőmérnök férje öngyilkos lett. A megrendült asszony a hatéves kislányával, Juliával felszáll a Berlinből New Yorkba tartó repülőjáratra, hogy hazaszállítsák a férj holttestét. A gépen Kyle elalszik és amikor felébred, kétségbeesetten tapasztalja, hogy a kislánya eltűnt. Miután a személyzet egybehangzóan tagadja, hogy látták a gyermeket, a nő már saját épelméjűségében is kételkedni kezd. Amikor azonban felfedezi lánya keze nyomát az ablaküvegen, kétségbeesett lépésre szánja el magát: átveszi az irányítást az általa tervezett repülőgépen.

 

Jeges pokol - Mozi+, június 8. csütörtök, 21h

Egy távoli gyémántbánya beomlik Kanada messzi északi részén. A jeges terepre specializálódott sofőr társaival nekiindul a lehetetlen küldetésnek a fagyott óceánon át, dacolva olvadó jéggel, viharral, hogy kimentse a csapdába esett bányászokat. Neki és társainak még fogalma sincs, milyen elképzelhetetlen veszély leselkedik rá.

 

A sötét lovag - Film+, június 8. csütörtök, 21h

Batman (Christian Bale), Gordon felügyelő (Gary Oldman) és a megvesztegethetetlen ügyész, Harvey Dent (Aaron Eckhart) hatásos hadjáratot indítanak a bűnözők ellen. Önként vállalt feladatukat már-már siker koronázza, ám ekkor megjelenik Joker (Heath Ledger), aki a bűnözők között is rettegett, ravaszabb és veszélyesebb bárkinél. A városban újra a félelem az úr, kitör a káosz, és mindenkit megfertőz a romlottság.

 

Csontváry - M5, június 8. csütörtök, 21.10h

A színész Z. szerepeiben keresi művészi és magánemberi énjét, így Csontváryban is, a festőben, akit a színpadon kell alakítania. Csontváry, a monomániás festő-zseni életét, gondolatait, mindennapjait a mindenség töltötte ki, ő és a kozmosz azonosak voltak. Az élet minden pillanatát csodaként élte meg és prófétikus küldetéstudattal akarta átadni az embereknek. Végül is Csontváry vagy Z. az, aki Libanonban, Taorminában, Athénban, vagy az arab sivatagban jár, lohol fáradhatatlanul? A festő feladatát akarja beteljesíteni, a színész pedig önmagát meglelni a festőben. Sorsuk az elmebetegek közé vezeti őket: az egyiket, hogy adhasson magából másoknak; a másikat, hogy végre elvegyülhessen. Huszárik Zoltán a színészkirályt, Latinovits Zoltánt álmodta a különös kettős szerepre. Tragikus halála után esett a választása a Magyarországon még alig ismert bolgár színészre, Ichak Fincire…

 

Rossz szomszédság 2. - SuperTV2, június 8. csütörtök, 22.15h

Most, hogy Mac és Kelly Radner a második gyermeküket várják, készen állnak arra, hogy megtegyék utolsó lépésüket a felnőttségbe vezető úton, és kiköltözzenek a kertvárosba. Ám amikor már azt hitték, hogy sikerült visszaszerezniük a környéket, és biztonságosan eladhatják a házukat, hogy tovább költözhessenek, kiderül, hogy az új szomszédság egy lány diákszövetség, akik még Teddy bandájánál is sokkal zűrösebbek. A Kappa Nu lázadó csajai megelégelték iskolájuk szexista, szigorú rendszerét, és úgy döntenek, hogy létrehoznak egy házat, ahol azt csinálnak, amit csak akarnak. Amikor Shelby és barátnői, Beth és Nora megtalálják a tökéletes helyet a kampuszon kívül, cseppet sem zavarja őket a féktelen bulizásban az, hogy a ház egy csendes utcában van. Radnerék tehát rákényszerülnek, hogy felvegyék a harcot az új szomszédokkal, és ebbe a harcba bevonják a már jól ismert barátokat, Jimmyt és Paulát, valamint a még jobban ismert csodafegyvert: a karizmatikus Teddyt. Ha ő képes az ellenállhatatlan stílusával behatolni a csajbanda fészkébe, akkor a harmincasok győzhetnek. Ám ha azt hiszik, hogy a csajok megadják magukat harc nélkül, akkor alábecsülték az ifjúság találékonyságát és totál eszementségét.

 

Az utolsó emberig - AMC, június 8. csütörtök, 22.45h

John Smith (Bruce Willis) bérgyilkos, akinek se múltja, se jövője, csak a maga szabta törvényeknek hajlandó engedelmeskedni. A szesztilalom javában tombol az Egyesült Államokban, amikor megérkezik a mexikói határ mentén fekvő Jerichóba, ahol két rivális banda is megpróbál hasznot húzni az illegális szeszcsempészetből. Smith pillanatok alatt összetűzésbe keveredik Hickey-vel (Christopher Walken) egy szép nő, Felina (Karina Lombard) miatt. Hogy élve megússza, egymásnak ugrasztja a két bandát...

 

Dredd bíró - Moziverzum, június 8. csütörtök, 23.10h

A lidércnyomásos jövőben tombol a bűnözés, bírók, rendőrök és ítéletvégrehajtók próbálják megvédeni az ártatlan polgárokat. Dredd bíró, a törvényesség elkötelezett híve mindent megtesz, hogy fenntartsa a rendet és a békét. Munkálkodása azonban nem arat osztatlan sikert, mindenre elszánt ellenfelei, akiknek az útjában áll, megpróbálják tőrbe csalni. Tervük sikerrel jár, és Dredd börtönbe kerül, ahonnan csak legközelebbi barátai és munkatársai segítségével szabadulhat ki, hogy tisztára mossa nevét és legyőzze ellenfeleit.

 

A holló - Film Mánia, június 8. csütörtök, 23.20h

Amikor a XIX. századi Baltimore-ban egy anya és lánya brutális gyilkosság áldozata lesz, Emmett Fields nyomozó (Luke Evans) megdöbbentő felfedezést tesz. A bűntény egy fiktív esetre emlékeztet, amiről részletesen számolt be a helyi újság Edgar Allan Poe (John Cusack) egyik történeteként. Miközben a rendőrség magát Poe-t is kihallgatja, újabb kegyetlen gyilkosság történik, amit egy másik népszerű Poe-történet ihletett.

 

Dallas: Jockey visszatér - Jocky TV, június 8. csütörtök, 23.45h

Jockey visszatér Európából Dallasba. Megrendezi a saját halálát, majd visszahozza Samantha-t és a fiát, Johnny-t is Southforkba. A mindenre elszánt Ewing megjelenik a saját temetésén, hogy visszaszerezze családja olajtársaságát riválisától, Cliff Barnes-tól, amihez természetesen minden eszközt igénybe vesz. Csalások, intrikák, hazugságok, cselszövések. Ilyen Dallas, amikor Jockey visszatér!

 

Tigris és sárkány - Viasat Film, június 8. csütörtök, 23.55h

Azok a harcosok, akik a Vudan-hegy szerzeteseitől tanulják a fegyverforgatás fortélyait, szinte legyőzhetetlenek: csodás képességeiket messze földön féltik és tisztelik. Ám Li hátat szeretne fordítani az örök harcnak, és elajándékozza híres kardját, a Zöld Végzetet. A kardot azonban elrabolják, és Li úgy érzi, az ő feladata, hogy ne engedje illetéktelen kezekbe jutni a legendás fegyvert. Társnője, a testőr Shu Lien kíséretében indul a rabló nyomába, aki _ legnagyobb meglepetésükre _ méltó ellenfele a Vudan-hegy neveltjeinek. És még nagyobb meglepetésükre: nő. A különös sorsú lány becsapja mindkettőjüket: tanítványukul szegődik, majd újra kereket old; egyikük sem tudja, barátjuk vagy ellenségük-e. Li azonban nemcsak azt képtelen eldönteni, ki a halálos ellensége. Azt sem tudja, melyiküket, ellenségét vagy szövetségesét választaná, ha végre tényleg felhagyhatna a katonáskodással.