Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

A csütörtök este jó lesz a tévében.

Elszabadult fenevadak - Moziverzum, március 30. csütörtök, 21h

Frank vadállatokat fogott a brazil dzsungelben, köztük egy 400 kilós fehér jaguárt. Ugyanazon a hajón szállítja, amin egy letartóztatott bérgyilkost. A bérgyilkos kiszabadul és kiengedi az állatokat is.

 

Veri az ördög a feleségét - Magyar Mozi TV, március 30. csütörtök, 21h

Kajtárék vidéki házukba várják a pesti rokont és annak főnökét. A magyaros vendégszeretet pedig nem ismer határokat: az egész család lázban ég, sütnek-főznek, rétest hajtogatnak, minden főzési tudományukat latba vetik, hogy a pestiek meg legyenek elégedve.

 

Mint a kámfor - Filmcafe, március 30. csütörtök, 21h

Jack Foley (George Clooney) több bankot rabolt fegyver nélkül, mint bárki más. Háromszor kapták el, amikor nem volt szerencséje menekülés közben. Három évtizedet kellene letöltenie. Mindennap szökéséről, az utolsó nagy balhéról és új életéről álmodozik. A szökés pillanatában egy nyomozónő kerül a férfi és társa, Buddy (Ving Rhames) útjába, ezért túszként magukkal viszik. Karen Sisco (Jennifer Lopez) becsületes nyomozócsaládból való, és minden alkalmat megragad fogva tartói terveinek meghiúsítására. Az első menet döntetlent hoz, de már késő: Jack rabul ejtette Karen szívét. A következő randevún Detroitban viszont már túl sokan akarnak velük lenni...

 

Sejtcserés támadás - Paramount Network, március 30. csütörtök, 21h

Kassie egy okos, vidám, szingli lány, akinek a kissé idegbajos legjobb barátja, Wally határozott ellenvetésének eleget nem téve úgy dönt, itt az ideje egy babának, még ha ezt saját magának kell is megoldania egy sármos spermadonor segítségével.

 

Az időgép - RTL HÁROM, március 30. csütörtök, 21h

Hartdegen (Guy Pearce), az 1900-as évekbeli, New York-i feltaláló megtervez és felépít egy csodálatos, időutazásra alkalmas szerkezetet, hogy meg nem történté tegyen egy tragédiába fulladt randevút. Múltbeli látogatása után a jövőbe indul, hogy ott is körülnézzen. Azonban egy hiba folytán nyolcszázezer évet tesz meg egy minden képzeletet felülmúló kalandsorozatban. A film Simon Wells rendező dédapja, H.G. Wells klasszikus regénye alapján készült.

 

Tremors - Ahová lépek, szörny terem - AMC, március 30. csütörtök, 21h

Val McKee és barátja, Earl Bassett éppen elhatározzák, hogy elhagyják Nevada-t, amikor furcsa rengések akadályozzák meg elindulásukat. Egy csinos földrengésszakértő diáklány segítségével rájönnek, hogy a városkát a föld alatt élő, gigantikus, emberevő szörnyek fenyegetik. Megindul a hajsza, hogy legyőzzék a csúszó-mászó földalatti lényeket. Ez a feladat elsőre nem is tűnik túl nehéznek a két barát számára, ám ahogy a harcot megkezdik a szörnyekkel, fokozatosan rájönnek, hogy ellenfeleik nem akármilyen képességekkel megáldott lények. Különleges tulajdonságaik közül az egyik legérdekesebb, hogy a legapróbb rezgéseket is megérzik a föld felszínéről. Így nem csoda, hogy a menekülés előlük szinte lehetetlen.

 

Ragadozó 2. - Mozi+, március 30. csütörtök, 21h

A Los Angeles-i rendőrség egységei, élükön Mike Harrigan hadnaggyal nyílt háborút indítanak a helybéli kábítószer-maffia ellen. Harrigan és az emberei túl kevesen vannak, az ellenfél jelentősebb létszámú, jobban felfegyverzett, a rendőrség így szinte védekezni kényszerül. Ám nem várt esemény történik: a maffia vezető embereivel egymásután végez egy titokzatos és menetrendszerű precizitással, kegyetlenséggel fellépő gyilkos. Harrigan azonban feladatának tartja, hogy törvény elé állítsa az ismeretlent. Megkezdődik hát a nyomozás, de üldözőből üldözött lesz, ugyanis a titokzatos merénylő új célpontja a rendőrség...

 

Az ördögűző - rendezői változat - Film Mánia, március 30. csütörtök, 21h

Terry Childers ezredes (Samuel L. Jackson) harminc éve szolgálja hazáját. Megjárta Vietnamot, Bejrútot és a Sivatagi Vihar hadműveletet. Saját kormánya viszont hadbíróság elé állítja egy rosszul sikerült mentőakció kivitelezése miatt, amelyben civilek is életüket vesztették. Védőügyvédnek egy régi bajtársát kéri fel, akinek megmentette az életét Vietnamban. Hodges védőügyvéd (Tommy Lee Jones) biztosan nem a legjobb a szakmában, de tudja milyen az igazi harci helyzet, mit lehet számon kérni a katonától. Az ügyvéd vonakodva vállalja el az esetet, amely során megkérdőjelezi az életét megmentő ember becsületét, és a hazája iránti feltétlen odaadás eszméjét is.

 

Apokalipszis most - rendezői változat - M5, március 30. csütörtök, 21.10h

Willard százados a saigoni CIA-tól azt a különleges megbízatást kapja, hogy egy korábban zseniális hadvezérként működő, de a háború hatására nyilvánvalóan megőrült ezredest likvidáljon. Útja során tanúja lesz, mint válik a vietnámi háború szándékos vagy félelem szülte gyilkolássá.A folyón felfelé haladva el kell jutnia a kambodzsai határhoz, ahol már hosszú ideje él a hegyekben Kurtz ezredes, aki az őt istenként tisztelő bennszülöttekből magánhadsereget szervezett, s esztelen vérengzésekkel tölti napjait. Joseph Conrad A sötétség mélyén című regényének filmváltozata elnyerte a cannes-i fesztivál nagydíját.

 

Öldöklő szerelem - Viasat3, március 30. csütörtök, 22h

Nem könnyű elegánsan szakítani. Tessa (Katherine Heigl) még alig heverte ki, hogy véget ért a házassága, amikor volt férje eljegyzi új szerelmét (Rosario Dawson), és hazaviszi abba a házba, ahol valaha Tessával élt. Az új nő azt hiszi, végre otthonára talált. Bízik benne, hogy maga mögött hagyhatja tragédiákkal terhes múltját, és csak a fényes jövő vár rá. Nem is sejti, hogy az valami egészen mást tartogat számára: az előző feleség bosszúját. Tessa tönkre akar tenni mindent, amihez egykori szerelmének és az új nőnek köze van: nem tartja vissza sem józan ész, sem erkölcs. De még az sem, hogy a saját kislánya is ott él, ahova le akar sújtani.

 

Tökéletes védelem - AXN, március 30. csütörtök, 22.50h

Philip Sauvage-et, a különleges erők veteránját az egykori bokszbajnokból lett tehetős vállalkozó, Wayne Barclay szerződteti testőrnek. Barclay egykor a rács mögé juttatott egy nagyhatalmú rapzenészt, aki a börtönből szabadulva bosszút esküszik ellene és a családja ellen. Sauvage fiatal harcosokból és volt katonákból kommandót szervez a bokszoló védelmére.

 

Argo 2. - Moziverzum, március 30. csütörtök, 23h

Balog Tibi és bandája tíz év után sem lett okosabb. Továbbra is pitiáner, suttyó bűnözők, akik nagymenőknek hiszik magukat és a nagy lóvéra vágynak. Egy japán szindikátus árnyékembere balszerencséjére pont Tibiéket bízza meg egy felbecsülhetetlen értékű adathordozó megszerzésével. Tibiék vajmi keveset értenek az IT világához, ezért egy számítástechnika tanárt visznek magukkal a lehetetlennek tűnő műveletre. A bajt a roma maffia feje fokozza, aki egy régi ügy miatt elégtételt akar venni Tibin. A hajsza során Tibiék mindezeken túl japán bérgyilkosokat és a szlovák hadsereget is magukra haragítják, így az esélyük arra, hogy a nagy zsével Malibu tengerpartjára szökjenek, radikálisan csökken. De aki Tibit alábecsüli, annak annyi. Mert Tibi megoldja okosban.

 

Viharsziget - Paramount Network, március 30. csütörtök, 23.15h

Amikor Teddy Daniels U.S. Marshal (DiCaprio) az elmebeteg bűnözők Shutter Island-i elmegyógyintézetébe érkezik, a kezdetben rutinmunkának látszó nyomozás vérfagyasztó fordulatot vesz. Teddy egyre rémesebb dolgokat derít ki a szigetről, és megtanulja, hogy vannak helyek, ahonnan nincs kiút.

 

Ütközetben eltűnt 3. - Film Mánia, március 30. csütörtök, 23.20h

A vietkongok egyre közelebb kerülnek Saingonhoz. Az utolsó amerikai evakuáció során James Braddock tábornok kénytelen hátrahagyni vietnámi feleségét és gyermekét. Tizenhárom év telik el, de a CIA parancsa ellenére Braddock vissza akar térni Vietnámba, hogy kiszabadítsa szeretteit. Miután ejtőernyővel a dzsungelbe dobják, Braddock szembekerül a szadista vietnámi Qouc tábornokkal. És elszabadul a pokol.

 

Látlak - Filmcafe, március 30. csütörtök, 23.20h

A tizenhat éves Ronnie Calder (Bella Thorne) minden nap az édesapjával reggelizik – egész pontosan az édesapja "maradványával", vagyis amolyan kísértetével. A férfi ugyanis több millió másik, Amerika középnyugati részén élő emberrel együtt tíz évvel korábban meghalt, amikor egy szigorúan titkos kormányzati laborkísérlet katasztrófával zárult. Miután egy ismeretlen kísértet zaklatni kezdi Ronnie-t – ráadásul olyan, látható hatást gyakorol a fizikai világra, amilyenre elvileg nem is lenne képes –, a lány egy megbízható tanárjától, Mr. Bittnertől (Dermot Mulroney) kér segítséget és tanácsot. Mivel azonban nem elégíti ki a férfi magyarázata, Ronnie összeáll egy osztálytársával, Kirkkel (Richard Harmon), a rejtélyes múltú, magányos farkassal, hogy kiderítse, mit akarhat tőle a kísértet. Válaszokat keresve elutaznak a chicagói laborbaleset helyszínére, ahol szemtanúi lesznek, amint néhány kísértet újrajátszik egy vérfagyasztó gyilkosságot. Ronnie-ék aztán friss felismerések birtokában visszatérnek a lány fagyos külvárosi házába, hogy szembeszálljanak a meggyötört gyilkossal, aki Ronnie életére tör.

 

B13 - Az Ultimátum - Mozi+, március 30. csütörtök, 23.20h

Három év telt el azóta, hogy a rendőrtiszt Damien Tomasso egyesítette erejét a 13-as körzetben élő bűnözővel, Leito-val, hogy megmentsék a hírhedt körzetet a teljes pusztulástól. A kormány ígérete ellenére azonban még mindig vannak, akiknek a szemében szálka a bandák által uralt terület. Egy csoport korrupt rendőr és hivatalnok újra lázadást készül szítani a negyedben, hogy okot adjanak annak felszámolására. Damian és Leito újra kénytelenek együttműködni, hogy békét teremtsenek az egymás torkának ugró ellenfelek között _ még mielőtt egy nukleáris csapás teszi ezt meg helyettük...

 

Figyel az erdő - Film4, március 30. csütörtök, 23.45h

Sandra egy romantikus kirándulás alkalmával szörnyű titkokat fedez fel barátja édesapjáról.