Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

A csütörtök esti tévés szórakozáshoz.

Robin Hood, a fuszeklik fejedelme - Viasat2, december 1. csütörtök, 20h

Ezúttal a kalandos Robin Hood történet túláradóan vidám átirata kerül terítékre. Mel Brooks, a legendás nevettető legjobb formájában ragadja meg Robin Hood alakját. Hősünk tömlöcbe kerül a keresztesháborúkba mentében, és mire kiszabadul, családját majd vagyonát is elveszti. A gyönyörű szűz, Marian iránti szerelme viszont új hitet ad neki az úri túlkapások elleni harcban: maga köré gyűjti a Sherwood-i erdőbe hűséges csirkefogó társait, és örömmel tör borsot a trónkövetelő János herceg orra alá. Szerelmét elrabolják, de mindenki kedvenc szélhámosa kissé komolytalanul mégis visszavág.

 

Dredd - RTL HÁROM, december 1. csütörtök, 21h

A lidércnyomásos jövőben tombol a bűnözés. A kormány tehetetlen, a bírók, rendőrök és ítéletvégrehajtók képtelenek megvédeni az ártatlan polgárokat. Egyetlen esélyük Dredd bíró (Karl Urban), aki a törvényesség elkötelezett híve. Emberfeletti képességei elrettentőek, és rövid időn belül javul a helyzet. Ám ahol egy hős megjelenik, ott hamarosan felbukkan egy gazember is.

 

Bolond Pierrot - M5, december 1. csütörtök, 21h

Egy férfi szeret egy asszonyt. Mást vett feleségül, de mindig is őt szerette. Egy napon megszöknek együtt, ki tudja, merre, valahova messzire. Különös lelki azonosság köti őket össze. Gátlástalanok, s félredobva minden társadalmi normát, lopnak, ölnek, hajszolják a gyönyört. A férfi egyszer rájön, hogy a nő megcsalja, és ebben a helyzetben is a maga módján reagál: erőszakkal… Jean-Luc Godard legendás filmje a francia újhullám egyik alapműve.

 

Gyémánthajsza - Mozi+, december 1. csütörtök, 21h

Lucas Hill gyémántkereskedő és a legjobb a szakmájában. Miután egy északi kisvárosba utazik, hogy üzletet kössön egy kétes hírnevű vállalkozóval, rájön, hogy a tét most sokkal nagyobb, mint eddig bármikor. Bár nem tudott róla, de a nála lévő gyémántok eredete igencsak megkérdőjelezhető, és miután erre a vevő is rájön, Hill élete veszélybe kerül.

 

Machete gyilkol - Film Mánia, december 1. csütörtök, 21h

Az amerikai elnök alkut ajánl Machete-nek: ha sikerrel teljesít egy veszélyes küldetést, cserébe megkapja az amerikai államporgárságot. Ehhez el kell fognia Mexikóban az egyik drogkartell főnökét, aki Washingtont fenyegeti. Miközben bérgyilkosok és zsoldosok vadásznak rá, Machete teljesíti a küldetést, és leszállítja a fickót a különc milliárdos fegyvrekereskedőnek, Luther Voznak, az egyetlen embernek, aki képes hatástalanítani a bombát. Machete azonban rájön, hogy valójában Voz mozgatja a szálakat.

 

Prédára várva - Viasat3, december 1. csütörtök, 21h

Lillian nemrég tért vissza a Pacific Northwest vidékén lévő szülővárosába. A fiatal nőt hamarosan zaklatni kezdi egy Blackway nevű ember. Az egykori zsaruból lett bűnöző rettegésben tartja a fakitermelésből élő közösséget. A helyi lakosok elfordulnak Lilliantól, a seriff azt tanácsolja neki, hogy hagyja el a várost. Ám ő marad, és a volt favágóhoz, Lesterhez és a barátjához, Nate-hez fordul segítségért. A két férfi elég bátor ahhoz, vagy inkább őrült, hogy vele tartsanak Blackway ellen.

 

Az elnök különgépe - Moziverzum, december 1. csütörtök, 21.10h

Terroristák eltérítenek egy repülőt. A túszul ejtett utasokért cserébe Radek tábornok szabadon bocsátását követelik. Jó megoldás nincs: ha ugyanis nem engedik szabadon Radeket, a terroristák módszeresen ki fogják végezni az utasokat, amennyiben teljesítik követelést, az további százezrek biztos halálát jelenti. Egyetlen ember kezében van a döntés: vagy feláldozza lányát és feleségét a világ megmentése érdekében, vagy emberek százezreit küldi a halálba. Ez a férfi nem más, mint az Amerikai Egyesült Államok elnöke. A gép pedig az Air Force One, az elnök különgépe.

 

Solomon Kane - AMC, december 1. csütörtök, 21.10h

A kalandor Solomon Kane könyörtelen harcos. Ezúttal Észak-Afrikában bukkan fel, ahol embereivel kincsre vadászik. Ehelyett azonban egy démonnal találkozik, akitől megtudja, hogy a lelke el van átkozva, és a pokolra fog jutni. A meghasonlott Kane fogadalmat tesz, hogy nem vesz többé kardot a kezébe, és egy kolostorban keres menedéket. Ám a sorsa elől nem menekülhet. Csatlakozik egy családhoz, ám hamarosan megtámadják őket. Solomon Kane kénytelen újra megmutatni, ki a legjobb kardforgató a vidéken. Ha megmenti Meredith-t, az elrabolt lányt, talán a saját lelkét is megmentheti.

 

Joy - DUNA Televízió, december 1. csütörtök, 22.10h

Joy neve azt jelenti: öröm. Valószínűleg nem véletlenül, mert ő egy különleges nő: szeszélyes, bolondos, elszánt és erős. Bármire hajlandó, hogy együtt tartsa családját, melynek tagjai legalább olyan lököttek és makacsok, mint ő maga. Nincs túl sok esélye a sikerre, ám mégis ez ad neki szárnyakat. A szükség és az álma, amelyhez gyerekkora óta ragaszkodik, végül elrepíti odáig, hogy egy sok millió dollár értékű vállalatbirodalom alapítója legyen.

 

Támadóerő - AXN, december 1. csütörtök, 22.50h

Marshall Lawson egy hidegvérű és látszólag véletlenszerű támadás során elveszíti elit kommandóját. A brutális öldöklés szokatlan körülményei felkeltik a gyanúját, és a saját szakállára nyomozni kezd az ügyben. Hamarosan egy szupertitkos katonai akció nyomaira bukkan, és ezzel kimondja maga fölött a halálos ítéletet. Lawsont azonban semmi sem állíthatja meg: könyörtelen háborút indít a hadsereg szakadár csoportja ellen, amely droggal próbálja megfertőzni a világot.

 

A replikáns - Film Mánia, december 1. csütörtök, 22.55h

Megszökött Garrotte (Jean-Claude Van Damme), a Fáklya néven elhíresült, tébolyult sorozatgyilkos. Csupán Jake Riley (Michael Rooker) képes arra, hogy elkapja, ám ezúttal a siker elmarad, a hullák száma pedig csak egyre nő. A megcsömörlött Jake kilép a rendőrségtől, és elszegődik a Nemzetbiztonsági Erőkhöz, ahol nem mást osztanak mellé, mint a Garrotte DNS-éből klónozott replikánst. Az idő vészesen fogy, a feladat pedig óriási: Jake-nek a gyilkos hasonmásában megbízva kell kézre kerítenie a garázdálkodó gyilkost.

 

Drágán add az életed! - Mozi+, december 1. csütörtök, 23.10h

John McClane (Bruce Willis) nyomozó New Yorkból Los Angelesbe tart, hogy rendbe hozza házasságát. Még csak nem is sejti, hogy rajta kívül még mások is nagy dobásra készülnek Los Angelesben, méghozzá éppen a szeretet ünnepén. Terroristák egy csapata a hidegvérű Hans Gruber (Alan Rickman) vezényletével arra készül, hogy megszabadítsa a multinacionális Nakatomi céget a kötvényeitől. A terroristák behatolnak az épületbe, túszul ejtik a Nakatomi cég dolgozóit, köztük McClane feleségét, Holly-t (Bonnie Bedelia), és nekilátnak, hogy kinyissák a cég széfjét. Ám McClane, akiről a támadóknak fogalma sincs, mindent elkövet, hogy meghiúsítsa ezt. Nem könnyű a feladata, hiszen a terroristák nemcsak létszámbeli fölényben vannak, hanem hatalmas fegyverarzenállal is rendelkeznek, szemben McClane szolgálati fegyverével. A 34 emeletes épületben megkezdődik hát a macska-egér harc...

 

Ház az utca végén - Filmcafe, december 1. csütörtök, 23.15h

Sarah nemrég vált el, szinte még meg sem száradt a pecsét a válási papírján. Az asszony új életet akar kezdeni a tini lányával, Elissával. Hamarosan meg is találják álmaik házát az egyik előkelő kisvárosban. Néhány megdöbbentő esményt követően megtudják, hogy a szomszédságukban, az utca végén álló házban évekkel ezelőtt szörnyű bűncselekmény történt. Egy lány megölte a szüleit, és utána eltűnt. A gyilkosságot csak a bátyja, Ryan élte túl. Elissa összebarátkozik a fiúval, ám kiderül, hogy a múlt árnyai kísértenek.

 

Frekvencia - Viasat Film, december 1. csütörtök, 23.15h

John Sullivan számára valami furcsa dolog adatik meg: talán megakadályozhatná apja halálát, aki tűzoltó volt és oltás közben vesztette életét. A csoda pedig megtörténik! Egy este John megtalálja apja régi rádióját, és megpróbálja behangolni. Sikerül is kapcsolatot teremtenie egy férfival, aki tűzoltó, és egy harminc évvel ezelőtti baseball meccs döntőjére vár. Vajon lehetséges-e, hogy John a saját apjával beszél egyazon napon, egyazon helyen csak harminc évvel azelőtt? Elsőre hihetetlennek tűnik, de igaz. Lehetővé válik tehát a lehetetlen, sikerül megváltoztatni a múltat. John segít megtalálni apjának a tűzből kivezető utat, ezzel megmenti az életét és hirtelen minden megváltozik. John boldogan fedez fel újabb és újabb emlékeket apjáról. Valami azonban nem stimmel. A múlt megváltoztatásával egy teljesen új jövőt hoztak létre, melynek része az is, hogy John édesanyja egy soha meg nem oldott sorozatgyilkosság áldozatává válik.

 

Jack Ryan: Árnyékügynök - Paramount Network, december 1. csütörtök, 23.20h

A legnagyobb kritikusok azt mondják, újjászületett egy akcióhős ebben az izgalmas háttértörténetben, ami Tom Clancy legendás hősét, Jack Ryant mutatja be. Nem szűnik az izgalom, mikor a CIA-s újonc, Ryan (Chris Pine) cselszövés és kémkedés hálójában találja magát, amit egy kétes kormányzati ügynök (az Oscar-díjas Kevin Costner), gyanútlan menyasszonya (Keira Knightley), és a félelmet nem ismerő orosz hatalomügynök (Kennet Branagh) szőtt. Jacknek katonából előbb elemzővé, majd teljes körű detektívvé kell válnia, hogy meghiúsítson egy, az Egyesült Államok ellen tervezett merényletet. Soha nem volt még olyan magas a tét, mint ebben a feszes, idegölő, és hihetetlenül izgalmas filmben.

 

A hóhér - Moziverzum, december 1. csütörtök, 23.45h

Ray Archer (Al Pacino) kitüntetett, nyugdíjas gyilkossági nyomozó és társa, Will Ruiney (Karl Urban) volt FBI-ügynök feladata egy kegyetlen sorozatgyilkos kézre kerítése, aki a gyerekeknek szánt akasztófa játék kiforgatott változatát játssza. Christi Davies bűnügyi újságíró (Brittany Snow) árnyékként követi a nyomozókat, és segíti őket a bűnözők elméjébe való betekintésével.