Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Otthoni szórakozás csütörtök estére.

Bőrnyakúak - AMC, október 6. csütörtök, 20.40h

Az önkéntes Anthony húszéves, amikor 1990 nyarán Szaúd-Arábiába küldik, hogy harcoljon az Öböl-háborúban. Közelről azonban egészen másként látja az iraki háborút, mint amilyennek azt az újságok és a televíziók bemutatják. Érzi az égő olajkutak bűzét, ott retteg a fiatal katonák között, akik nem tudják mi vár rájuk a sivatagban, átéli a támadásra készülődés unalmát, megszagolja a vér ízét, és megtapasztalja az ütközetek fizikai és pszichológiai hatását, a katonák között kialakuló összetartás érzését. Anthony Swafford könyvéből.

 

A nagy Gatsby - Viasat3, október 6. csütörtök, 21h

Amerika a lázas húszas évek bűvöletében, a laza erkölcsök, az észbontó dzsessz és korlátlan lehetőségek világában él. Nick Carraway, a feltörekvő írópalánta New Yorkba utazik, hogy karriert csináljon. Miközben a saját amerikai álmát hajszolja, egyre közelebbi kapcsolatba kerül a szomszédjával, a titokzatos milliomossal, Jay Gatsbyvel és az elbűvölő unokatestvérével, Daisyvel. Rajtuk keresztül feltárul előtte a szupergazdagok magával ragadó, ám érzelmileg kiüresedett világa.

 

A biztonság záloga - Moziverzum, október 6. csütörtök, 21h

Luke Wright exrendőr egy napon elveszít egy megbundázott mérkőzést, ezért az orosz maffia bosszúból megöli a családját. Luke-ot a véletlen összehozza Mei-jel, a kínai kislánnyal, akit ugyanazok a gengszterek üldöznek, akik a családját is megölték. Meiről kiderül, hogy matekzseni, akit a triádok arra kényszerítenek, hogy nekik dolgozzon. A lány egy felbecsülhetetlen értékű kódszámot őriz az emlékezetében, amelyért a triádok, az orosz maffia és a New York-i rendőrség korrupt tagjai akár gyilkolni is képesek. Luke hadjáratot indít a város alvilága ellen, hogy megmentse az ártatlan lány életét.

 

Szövetségesek - Paramount Network, október 6. csütörtök, 21h

Max Vatan kanadai kém egy akició során beleszeret Marianne-be, a francia kémnőbe. Első kislányuk megszületésével az életük nem is lehetne csodásabb, ám az álom hamar darabokra tör, mikor Max megtudja, hogy felesége egy lehetséges német kém.

 

Az elnök zsoldosa - Film Mánia, október 6. csütörtök, 21h

Jonathon Chase, a Dallas-i Egyetem távol-keleti tanszékének karizmatikus professzora valójában kettős életet él, ő ugyanis az elnök egyik legbensőbb titkos embere, akit különösen bizalmas és veszélyes ügyekkel bíznak meg. Amikor a First Lady-t elrabolják és Rio de Janeiróba hurcolják, természetesen Jonathon-ra hárul a feladat, hogy kihozza az elnök feleségét az emberrablók fogságából. Bár ez a küldetése is sikerrel zárul, az akció során vannak olyan helyzetek, amikor nehéz perceket él át, és rá kell döbbennie, hogy elszállt felette az idő. Jonathon elhatározza, hogy gondoskodik az utánpótlásról és megtalálja azt az embert, aki folytathatja a munkáját. A huszas évei végén járó, jóképű Deke Slater, aki katonai és vezetői képességeiről a Delta Force kötelékében tett tanúbizonyságot Kolumbiában, úgy tűnik, alkalmas erre a szerepre. A baj csak az, hogy Deke-t a katonai bíróság harminc évi fogházbüntetésre ítéli, mert önfejűsége egy társa halálát okozta.

 

Colombiana - Mozi+, október 6. csütörtök, 21h

A kilencéves Cataleyának a szeme láttára ölik meg a szüleit. Miután megússza a mészárlást, gengszter nagybátyjához, Emilióhoz menekül az Egyesült Államokba. Tizenöt évvel később már profi bérgyilkosként dolgozik neki. Névjegye az áldozatai mellkasára rajzolt orchidea, amely egyben üzenet is a szülei gyilkosainak. Cataleya mindenáron bosszút akar állni, még ha ez azt jelenti is, hogy mindent elveszíthet.

 

Annabelle - Viasat Film, október 6. csütörtök, 21h

John (Ward Horton) különleges ajándékot talál feleségének, Miának (Annabelle Wallis). Egy hófehér menyasszonyi ruhába öltöztetett, ritka, régi porcelánbabát. Ám Mia nem örülhet sokáig az ajándéknak, mert a babának szörnyű titka van. S egy borzalmas éjszakán a titokra fény derül. Egy sátánista, baljós szeánszon kiszabadul a babába zárt gonoszt, Annabelle.

 

A bombák földjén - Filmcafe, október 6. csütörtök, 21h

Az Irakban dolgozó amerikai bombaosztag tagjai talán a világ legveszélyesebb munkáját végzik. Nap mint nap bombákat hatástalanítanak a háborús övezet kellős közepén. Életük azon múlik, hogy sikerül-e a megfelelő zsinórt elvágni idejében, mielőtt valaki felrobbantaná az elrejtett tölteteket. Számukra Bagdadban mindenki potenciális ellenség, ezért belső konfliktusaik ellenére össze kell tartaniuk. William James bombaspecialista őrmester megszállottan nem vesz tudomást a halál közelségéről társaitól eltérően, akik egyszerűen csak túl akarják élni a már alig néhány napos küldetést. Összebarátkozik egy helyi kisgyerekkel, Beckhammel, és amikor egy bombaraktárban hozzá hasonlító holttestre bukkan, keresni kezdi a tetteseket.

 

A közellenség - Film+, október 6. csütörtök, 21h

Mit tehet egy ember az egész világ ellen? És mit tehet egy ember, ha az egész világ összefog ellene? Robert Dean ügyész nem az a fajta, aki ilyen kérdéseken törné a fejét. Végzi a munkáját, szereti a feleségét, neveli két rosszcsont kölykét és azt hiszi, ez mindig így lesz. Pedig valakik figyelni kezdik, valakik vadásznak rá, valakik meg akarják ölni. Egyszer csak _ egymástól függetlenül _ az Egyesült Államok összes hivatalos és nem hivatalos titkos szervezete a nyomába ered. Ruháiba poloskát varrnak, golyók fütyülnek a füle körül, autók próbálják elgázolni, robbanások próbálják eltörölni a föld színéről. Mindenki célpontjává válik és ő nem tehet mást, menekül, ahogy csak bír. És még azt sem tudja, miért akarják megölni.

 

Szirmok, virágok, koszorúk - M5, október 6. csütörtök, 21h

A szabadságharc bukása után a volt honvéd tisztek büntetőszázadokban szolgálnak, így Majláth Ferenc huszárfőhadnagy is. Két év után a család közbenjárására leszerelik, ám a főhadnagy depresszióba süllyed. Családjában sem talál megnyugvást, nagybátyja és sógora is az osztrák udvart szolgálja. Egy keresztelő mintha kizökkentené apátiájából, ráadásul megjelenik az Ezredes, Kossuth állítólagos titkosügynöke. Egész éjjel az ellenállást, az új forradalmat tervezgetik, ám reggelre eltűnik, mint egy látomás…

 

Magyar Golgota - DUNA Televízió, október 6. csütörtök, 22.05h

A történet 1849. október 5-én és 6-án játszódik Aradon. Haynau tábornok a magyar szabadságharc vezetőinek kivégzésére készül. Nem várt vendég érkezik, Sternberg császári tanácsos, aki a császár írásos parancsa alapján Török Ignác elítélt szabadságát követeli. Vele utazik felesége, Charlotte, aki húsz évvel ezelőtt a magyar tábornok szerelme volt, tőle született leányát a kor szokása szerint nevelőintézetbe adta. Rozália azóta már 19 éves, gyönyörű hajadon, aki szintén Aradon tartózkodik. A házaspár, Török Ignác valamint Rozália nem is sejti, hogy Haynaunak sötét terve van velük. Nemcsak Török Ignác életét, de önbecsülését, a császári tanácsos és felesége valamint Rozália jövendő boldogságát akarja porrá zúzni kegyetlen játékával. Haynau megszervezi, hogy Sternberg jelenlétében a lány találkozzon soha nem látott anyjával, s apjával, majd Török Ignácra bízza a döntést, akar-e élni a császári kegyelemmel?

 

Cápa 3. - Film Mánia, október 6. csütörtök, 22.45h

Mike Brody, az egykori rendőrfőnök fia egy víziparadicsom biztonsági vezetője, aki személyesen felel a fantasztikus turistalátványosságnak számító lagúna biztonságáért, melyben a delfineken kívül ritka állatfajok élnek. Egy alkalommal fehér cápa téved a lagúnába, amit befognak, ám elszabadul a pokol, amikor a rossz tartás miatt az állat elpusztul. Egy brutális támadás során kiderül, hogy a befogott bestia valójában a lagúnában született, és egy sokkal hatalmasabb, megfékezhetetlen gyilkos cápa támadt a víz alatti épületben rekedt turistákra.

 

Kontroll nélkül - M5, október 6. csütörtök, 23h

A szívszorító történet kis hőse a kilencéves Benni. Szeretetéhes, nehezen kezelhető kislány, aki nem találja a helyét a szülő nélkül felnőni kénytelen gyerekek között. Az állami szervezetek és szakemberek tanácstalanul egymás között adogatják őt, agresszív természetével ugyanis folyamatosan veszélyezteti környezetét és saját magát. Pedig a kislány csak egyetlen dolgot szeretne: visszakapni az édesanyját _ aki azonban lemondott róla. "Ők miért élhetnek itt, és én miért nem?" _ üvölti anyjának kétségbeesetten, látva a testvéreit. Benni képtelen belenyugodni, hogy Bianca eldobta őt, és töretlenül hisz benne, hogy egyszer hazatérhet. Mindhiába. Benni fékezhetetlen "harci törpe." S mivel fokozott sérülékenysége miatt agresszív viselkedéséért csak enyhébb büntetéseket mernek kiszabni rá, még agresszívebb lesz, mert a büntetés nem kelt benne komoly félelmet, ám tovább növeli a frusztráltságát, sőt újabb dührohamokat vált ki belőle. A kislányt 37 állami nevelőintézet utasítja vissza, védve tőle saját növendékeit. S mivel a gyógyszeres kezelés sem válik be, megoldásként még a zárt intézetben való elhelyezése is felmerül -, de 12 éves kor alatt ez nem lehetséges. A Kontroll nélkül című német film megrendítő története egy tízéves kislányról szól, akibe mintha belebújt volna az ördög, miközben csak mérhetetlen agresszióval reagál a szülői szeretet hiányára.

 

Joker - Mozi+, október 6. csütörtök, 23.10h

A szerencsejáték-függő Nick Wild (Jason Statham) személyi kísérőként dolgozik a Las Vegas-i kaszinókban. Amikor barátnőjét brutálisan helyben hagyják egy éjszaka során, Nick segít neki megtalálni az elkövetőt. Ám az csak később derül ki, hogy az alaposan megleckéztetett maffiózó, Danny DeMarco (Milo Ventimiglia) a helyi keresztapa fia. Nick tudja, hogy a menekülésnek nincs értelme, és tisztában van vele, hogy nagyon közel van élete utolsó napja. Ezért mindent egy lapra tesz fel...

 

A lánc - Paramount Network, október 6. csütörtök, 23.30h

Régen Lazarus boldog volt, de felesége megcsalta, házassága zátonyra futott. Egy napon azonban megjelenik az életében Rae, akire az út szélén talál rá.. Az isten-félő, középkorú fekete férfi hamar rájön, hogy a lány nem más, mint a kisváros 'lotyója'. Lazarus hazaviszi és ápolja őt, később pedig sajátos módszerével megpróbálja rávenni a lányt, hogy változtasson az életén.

 

A lény - Filmcafe, október 6. csütörtök, 23.35h

Tudósok egy csoportja titkos programon dolgozik. A DNS-specialista Xavier Fitch irányításával egyedülálló kísérletet hajtanak végre, az emberi gént keresztezik egy földön kívüli DNS-sel. Az eredmény egy gyönyörű, ám annál erőszakosabb női lény. Amikor Fitch el akarja pusztítani különös teremtményét, az megszökik a laboratóriumból. Halál és pusztulás jár az elképesztő erővel rendelkező idegen kreatúra nyomában. A tudósok mellett egy jós és egy szövetségi ügynök is bekapcsolódik a lény utáni hajszába.

 

Szupercella - Film+, október 6. csütörtök, 23.50h

A legendás Ray Breslin (Sylvester Stallone) a börtönök biztonságát teszteli, és eddig mindig sikerrel járt. A szervezet nagy összegű megbízást kap a CIA-től. Ezúttal az ultrabiztonságos, Sírkő nevű szuperbörtön rendszerét kell tesztelni azzal a feltétellel, hogy semmilyen külső segítségre nem számíthat. Breslin vállalja, ám életében először szembesül a feladat reménytelenségével. A börtönben összebarátkozik Rottmayerrel (Arnold Schwarzenegger), és meggyőzi, hogy vegyen részt merész tervének kivitelezésben. A nagy szökéshez azonban szükségük van Dr. Kyrie (Sam Neill) segítségére is.