Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Kispénteki kikapcsolódáshoz szeretettel ajánljuk.

Ütközések - Film4, január 27. csütörtök, 20h

Egy brentwoodi háziasszony és férje, az államügyész. Egy perzsa boltos. Két rendőrnyomozó, akik mellesleg szeretők is. Egy színesbőrű filmrendező és felesége. Egy mexikói lakatos. Két autótolvaj. Egy újonc zsaru. Egy középkorú koreai házaspár. Mind Los Angelesben élnek, és az elkövetkező 36 óra során sorsuk elkerülhetetlenül ütközik egymással. A film kendőzetlenül mutatja be a faji megkülönböztetés összetettségét az amerikai társadalomban. A film a 9/11 utáni Los Angeles olvasztótégelyét veszi mikroszkóp alá, és több szemszögből is megvizsgálja a multietnikumú szereplőgárdát, ahogy ki- és belépnek egymás életébe. Ez az intolerancia háborúja, és ebben a háborús zónában senki sincs biztonságban, és senki sem immunis a dühvel szemben, amely kirobbantja az erőszakot és mindenki életét végérvényesen megváltoztatja.

 

Dick és Jane trükkjei - Viasat3, január 27. csütörtök, 21h

Az éveken át tartó kitartó munka meghozza gyümölcsét, Dick Harper a média óriáscég alelnöke lesz. Ám a cég váratlanul összeomlik és Dicknek mennie kell. Még pénzt sem tudott félretenni a borús napokra. Most viszont zuhog, mintha dézsából öntenék. Dick és neje, Jane rettegve nézi, amint a csinos külvárosi otthonuk és az autóik elúsznak, az érdekbarátaik eltűnnek mellőlük. A korrupt munkaadója példáján felbuzdulva Dicknek ragyogó ötlete támad: ha a főnöke lopott, talán ő is célt érhet hasonló módszerrel. Frissen szerzett tudományával Dick és Jane kacagtató bosszúhadjáratba kezd.

 

A közellenség - Film+, január 27. csütörtök, 21h

Mit tehet egy ember az egész világ ellen? És mit tehet egy ember, ha az egész világ összefog ellene? Robert Dean ügyész nem az a fajta, aki ilyen kérdéseken törné a fejét. Végzi a munkáját, szereti a feleségét, neveli két rosszcsont kölykét és azt hiszi, ez mindig így lesz. Pedig valakik figyelni kezdik, valakik vadásznak rá, valakik meg akarják ölni. Egyszer csak _ egymástól függetlenül _ az Egyesült Államok összes hivatalos és nem hivatalos titkos szervezete a nyomába ered. Ruháiba poloskát varrnak, golyók fütyülnek a füle körül, autók próbálják elgázolni, robbanások próbálják eltörölni a föld színéről. Mindenki célpontjává válik és ő nem tehet mást, menekül, ahogy csak bír. És még azt sem tudja, miért akarják megölni.

 

Veszett vad - Filmcafe, január 27. csütörtök, 21h

Oregon állam erdeiben brutálisan megölnek négy állig felfegyverzett embert. A gyilkos tökéletesen dolgozik, nem hagy nyomot, nem látja senki sem. Végül Aaron Hallam (Benicio Del Toro) őrmesterhez jutnak el, akit azonban az FBI képtelen megállítani. Abby Durrell ügynök (Connie Nielsen) a tébolyult katona egykori kiképzőjéhez, L.T. Bonhamhez (Tommy Lee Jones) fordul segítségért. L.T. sejti, hogy Aaron nem hagyja magát élve elkapni. A két férfi, mester és tanítványa hamarosan magára marad az erdőben. Véres hajsza kezdődik, ahol egy idő után már nem tudni, hogy ki az üldöző és ki a vad.

 

Warrior - A végső menet - Paramount Network, január 27. csütörtök, 21h

A korábbi birkózótehetség intenzíven készül a bajnokságra, miközben a bátyja, Brendan a harcosból lett gimnáziumi tanár egy utolsó reménytelen erőfeszítéssel visszatér a ringbe, hogy megmentse a családját a teljes pénzügyi összeomlástól. Brendan szinte valószínűtlen sikerei azon útra irányítják, amely elkerülhetetlenül a Tommy-val történő összecsapás felé vezet. Egy olyan csúcspont felé, amely olyan felemelő és oly lelkesítő, hogy látni kell ahhoz, hogy elhiggyük.

 

Kicsi Rózsa - M5, január 27. csütörtök, 21h

1967 forró nyarán Roman Rozek ( Robert Wieckiewicz), a lengyel belbiztonsági szervek tisztje egy gyönyörű nőbe szerelmes, Kamilába ( Magdalena Boczarska), aki a varsói egyetemen dolgozik. A szenvedélyes viszonyt a főnökeinek megfelelni akaró tiszt beáldozza, és szerelmét ráveszi, hogy kémkedjen az egyetem egyik professzor, a híres író, Adam Warczewski után. Kamila Rózsaszál fedőnéven kerül be az ügynökök közé. A középkorú, özvegy professzor könnyű préda a gyönyörű fiatal lánynak, aki meg sem áll Warczewski professzor ágyáig. Roman, bár őrülten féltékeny, nem tud mit kezdeni a kialakult helyzettel, ahogy Kamila sem. A lány árvaházba nőtt fel, ott hamar rálényszerült a szexualitást, mint az érvényesülés egyik módját használni. Először idegenül mozog Warczewski világába, a polgári, jómódú, stabil családi háttérrel rendelkező férfi otthonában, de hamar mindez nagyon fontossá válik számára. Olyat talál itt, amit eddig soha: biztonságot, szeretetet, erkölcsi tartást. Bár eleinte buzgón jelent, de az Adam mellett tanultak hamar ráébresztik mi a helyes, és a követendő út. Ám a múltja nem ereszti!

 

Pénzvonat - Sony Movie Channel, január 27. csütörtök, 21h

A New York-i metróban a gyújtogatók, tolvajok és rablók lassacskán már többen vannak, mint a becsületes utasok. A metrórendőrség két belemenős detektívjének nincs ideje unatkozni, közvetlenül a frontvonalon szolgálnak. Aztán amikor a páros egy harmadik taggal, méghozzá egy gyönyörű nővel egészül ki, kicsit megváltoznak a dolgok. Először is, mindkét férfi beleszeret. Másodszor, mert támad egy jó ötletük: mi lenne, ha ők is inkább a veszélyesek seregét gyarapítanák és kirabolnák a minden este áthaladó páncélvonatot, amely milliókat szállít?

 

Parasztvakítás - SuperTV2, január 27. csütörtök, 22h

A család pénzéből Grisa féktelen életet él. De egy nap az apja türelme elfogy és úgy dönt, hogy a gondtalan utódot megleckézteti. A pszichológussal folytatott konzultációt követően a papa egy különleges dolgot eszel ki: Grisa egy színlelt baleset után ugyan Oroszországban ébred, ám a 19. században...

 

A háborúról - Filmbox, január 27. csütörtök, 22.25h

Bertrand (Mathieu Alarmic, Szkafander és pillangó), a negyvenes éveiben járó filmrendező képtelen befejezni legújabb forgatókönyvét, ezért lelki válságba kerül, és miközben a halál gondolata egyre közelebb kerül hozzá, az anyagias világ kezd megszűnni körülötte. Ebben az állapotban ismerkedik meg Charlesszal és Umával, akik szabadelvű barátaikkal együtt egy omladozó vidéki farmon élnek, méghozzá saját törvényeik szerint: a természet és egymás adta örömök maximális kihasználásával. Csatlakozva hozzájuk Bertrand előtt egy egészen új világ tárul fel, és úgy érzi, végre feltöltődhet olyan ötletekkel és élményekkel, melyek segíthetik az írásban, ám hamarosan rádöbben, hogy ennek a paradicsomi létnek van sötét oldala is…

 

Ne nézz vissza! - Filmcafe, január 27. csütörtök, 22.45h

Jeanne (Sophie Marceau), a gondos feleség arra lesz figyelmes, hogy apránként megváltoznak a dolgok az otthonában, a környezetében, ám ő az egyetlen, aki ezt észleli. Jeanne úgy érzi lassan beleőrül ebbe a bizonytalanságba. Egy nap meglátogatja az anyját, ahol egy különös fénykép végleg elindítja a lejtőn. Hirtelen elhatározásból Olaszországba utazik, hogy magyarázatot kapjon az őt körülvevő rejtélyre. Jeanne az új környezetben teljes átalakuláson megy keresztül, egy olasz nővé, Rosa Mariává (Monica Belucci) válik.

 

Sophie választása - Duna Tv, január 27. csütörtök, 23.10h

Girnyó, a fiatal délvidéki amerikai író nem sokkal a második világháború után Brooklynban megismerkedik a zsidó származású lengyel bevándorolttal, Sophie-val és Nathannal, a lány szerelmével. Sophie túlélte ugyan a koncentrációs tábor borzalmait, de kiderül, hogy mindkét gyermekét elveszítette. Nathan, az alkoholista szívszerelme ugyancsak megtört lelkű, érzékeny ember. Sophie múltját homály fedi, csak apránként képes beszélni róla új barátjának: nem tud szembesülni múltbéli életével és tetteivel. Gyötrő bűntudata ismét választás elé állítja, és Sophie választ... William Styron nagyívű regényének míves feldolgozása a holocaust-túlélők soha be nem gyógyuló lelki sebeiről. lan J. Pakula filmjét öt kategóriában jelölték Oscar-díjra, s a női főszereplő, Meryl Streep méltán nyerte el a filmben nyújtott kiemelkedő színészi alakításáért a szobrocskát. (.)

 

Döbrösi Laura a SZESSÖN vendégeként elárulta, hogy karmesternek lenni a világ legmenőbb dolga és azt is, mit jelent noisemakernek lenni, de beszélt a női zenészekről is.