Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Már csak egy nap van péntekig, addig meg ülj le a tévé elé!

Columbo / Nyugodjék békében, Columbo asszony - Jocky Tv, december 2. csütörtök, 20h

Columbo gyanútlanul besétál egy elmeháborodott asszony csapdájába…Vivian Dimitri ugyanis azokra vadászik, akiket felelősnek tart azért, hogy férje börtönbe került és ott meghalt. Elsőként Charlton Chambers-t veszi célba, akit azzal vádol, hogy ő adta fel a férjét a rendőrségen. Amikor Chambers ezt tagadja, az asszony hidegvérrel megöli a férfit. A gyilkossági ügyben természetesen Columbo nyomoz. A hadnagy azonban mit sem sejt arról, hogy Vivian következő áldozata az ő felesége lesz…

 

Haverok harca - Viasat3, december 2. csütörtök, 21h

Kalandra vágysz? Szeretsz idegen emberek házában bujkálni, az ország másik felében dolgozó alakok munkahelyét megostromolni, vagy csak előugrani egy régi barát kertjében a bokorból, amikor ő a legkevésbé számít rád? Nem vagy egyedül. Néhány régi iskolatárs a ballagás napján megfogadta, hogy megőrzi magában a kisgyereket, és a régi haverjainak is segít ugyanebben. Évente egyszer vérre menő fogócska/bújócska veszi számukra kezdetét – ugyanaz, ami valaha az iskolaudvarban, csak most az egész ország a pálya. Vadásznak egymásra, becserkészik és meglepik egymást… mindegy hogy áldozatuk dolgozik, csajozik, vagy gyereket nevel-e éppen. Játék az egész, de ők nagyon komolyan veszik. Ettől annyira viccesek.

 

Thor: Ragnarök - Film+, december 2. csütörtök, 21h

Thor (Chris Hemsworth) a pörölyétől megfosztva az univerzum egyik legsötétebb részén raboskodik. Asgardot időközben testvére, a bosszúszomjas Hela (Cate Blanchett) foglalja el, aki új birodalmat akar létrehozni az ismert világok leigázásával. Thornak mielőbb vissza kell jutnia, hogy megfékezze Helát, és megmentse Asgard népét a Ragnaröktól. Ehhez azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt a kőagyú Hulkkal (Mark Ruffalo), aki nem emlékszik valódi önmagára. Ráadásul szüksége lesz a földi mágus, Dr. Strange (Benedict Cumberbatch) és bajkeverő öccse, Loki (Tom Hiddleston) segítségére is.

 

Angyalok és démonok - Sony Movie Channel, december 2. csütörtök, 21h

A professzorok sem élnek mind nyugodt életet. Robert Langdon (Tom Hanks) ugyan könyvek között érzi a legjobban magát, különleges tudományára azonban az egyetemeken kívül is szükség van. Régi kódexek tanulmányozása közben merül fel benne a gyanú, hogy új életre kelt egy középkori, titkos testvériség. Az illuminátusok a történelem leghatalmasabb földalatti szervezete volt _ aki viszont kapcsolatba kerül vele, esetleg a titkait próbálja kifürkészni, az életével játszik. De Langdon kutakodásai során egy másik, talán még hatalmasabb ellenséggel is kénytelen szembe nézni: a társaság ősi ellenségével, a katolikus egyházzal. Az illuminátusok pokolgépe már élesítve van, ezért a professzor kénytelen Rómába repülni, hogy megkeresse. Egy rejtélyes olasz nő (Ayelet Zurer) és több száz éves szimbólumok segítségével száguld a bomba nyomában. Lepecsételt kripták, sötét katakombák, elhagyott katedrálisok és a világ legjobban őrzött páncélszekrénye sem állíthatja meg.

 

Világok harca - Paramount Network, december 2. csütörtök, 21h

Egy ikonikus csillag, egy legendás filmkészítő és minden idők sci-fi klasszikusa látványos eredményekkel jön össze. Tom Cruise játssza Ray Ferrier, egy hétköznapi ember szerepét, aki rendkívüli bátorságot tanúsít gyermekei védelme érdekében, amikor idegen betolakodók globális hadserege szemet vetett a Földre és az egész emberiségre szabadította pusztító harci gépeit. A többszörös Oscar-díjas filmkészítő, Steven Spielberg mesteri rendezése elkápráztatja a szemet és megérinti a szívet ebben az H. G. Wells eredeti története alapján készített, meghökkentő kalandfilmben.

 

És a nyolcadik napon... - M5, december 2. csütörtök, 21h

A down-kóros Georges egy elmebetegeknek fenntartott intézetben él. Hiába várja édesanyját, aki nem jöhet, mert már több éve meghalt. Harry üzletembereknek tart továbbképzést arról, hogyan lehetnek még sikeresebbek. De hiába kiváló a munkájában, a magánélete romokban van, mióta felesége elhagyta és magával vitte két kislányukat. Harry elfeledkezik a kislányokért az állomásra menni, amikor látogatóba jönnek hozzá, ezért sem a felesége, sem a lányai nem akarják többé látni. Bánatában figyelmetlenül vezet és majdnem elüti az utcán kóborló, magányos Georges-ot. Bár Harry mindent elkövet, hogy megszabaduljon tőle, a fiú ragaszkodik "új barátjához"....

 

Élve vagy halva - Duna Tv, december 2. csütörtök, 22.30h

1852-ben, a Szabadságharc után börtönbe került Noszlopy Gáspár megszökik a börtönből, hogy társaival elfogja a Magyarországra látogató Ferenc József császárt. Volt emberei közül már csak négy fanatikust talál, akik ebben a nehéz időben hajlandó neki segíteni. Megtervezik a rajtaütést, felállítják az állásaikat, és amint a hintót meglátják, belekezdenek öngyilkos akciójukba. Ám több császári hintó is száguld az országban, csak hogy erről Noszlopyék nem tudnak.... 200 éve, 1820-ban született Noszlopy Gáspár.