Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Kispéntekre is összegyűjtöttük a legnézhetőbb filmeket a tévében.

János vitéz - Duna Tv, október 21. csütörtök, 20.30h

Miközben Kukorica Jancsi kedvesét öleli a folyóparton, az őrzésére bízott nyáj szétszéled. Jancsinak ezért bujdosnia kell és sok nehéz kalandban, számtalan viszontagságban van része. Segít Franciaországból kiűzni a törököt, s mikor meggazdagodva hazatérhet, szép kedvesének, Iluskának csak sírhantját találja. Bánatában újra vándorlásra adja magát, s így jut el a mesék birodalmába, ahol megtalálja végre szerelmét... Petőfi Sándor remekművét Jankovics Marcell dolgozta fel. Az első magyar egészestés rajzfilmet 45 éve, 1973. május 1-én mutatták be a magyar mozik.

 

Még egy kis pánik - Viasat3, október 21. csütörtök, 21h

Paul Vitti, a rettegett maffiavezér egy nap igencsak meglepi őreit a börtönben: bárgyú mosollyal fel-alá mászkál, és időről-időre nótára gyújt. Ha Vitti musicalszámokat kezd el dalolni a cellájában, vajon ki máshoz fordulhatnak az illetékesek, mint a pszichiáteréhez? Sobel doktor hiába tiltakozik, gyorsan megszületik döntés: Vitti beköltözik Sobel házába, hogy alapos kezelésnek vesse alá magát. Mi lesz ebből?! Nos, csak semmi pánik! Újra együtt a furcsa páros a nagysikerű Csak egy kis pánik második részében. Vitti (Robert De Niro) ezúttal készen áll, hogy új életet kezdjen, messze a maffia világától _ legalábbis ezt állítja. Gyenge idegzetű pszichiátere, Ben Sobel (Billy Crystal) azonban nem biztos benne, hogy ez a született bűnöző valaha is jó útra térhet.

 

A sziget - Film+, október 21. csütörtök, 21h

Licoln 6 Echo (Ewan McGregor) és Jordan 2 Delta (Scarlett Johansson) több száz társukhoz hasonlóan szigorú ellenőrzés alatt élnek, és mindegyikük abban reménykedik, hogy kiválasztják a szigetre, amely az egyetlen lakható hely maradt a Földön. Lincoln azonban hamarosan rájön, hogy minden, amit eddig saját magáról és a világról tudott az hazugság, a sziget meséje pedig a legkegyetlenebb átverés. Miután egyértelművé válik számukra, hogy holtan értékesebbek, mint élve, Lincoln és Jordan megszöknek a zárt létesítményből.

 

A vér kötelez - Film Mánia, október 21. csütörtök, 21h

Frank Morrison a legjobbat akarja a fiának. Mióta elvált feleségétől, Susantól (Teri Polo), Danny (Matt O'Leary) rengeteg zűrbe keveredett hazudozásai miatt. Egy napon Susan beleszeret Rick Barnesba (Vince Vaughn), a tehetős üzletemberbe, akiről Danny még az esküvő előtt különös történeteket kezd terjeszteni. Frank nem tudja eldönteni, higgyen-e notórius hazudozóként ismert fiának és elhiggye-e, hogy mostohaapja gyilkosságot követett el. Frank apai ösztöneire hagyatkozva kénytelen állást foglalni az igazság mellett. A tények először Dannyt igazolják, aztán ellentmondanak a fiú történeteinek.

 

Tükröm, tükröm - Filmcafe, október 21. csütörtök, 21h

A gonosz királynő (Julia Roberts) megfosztja jogos örökségétől az árva hercegnőt, Hófehérkét (Lily Collins), hogy ő maga uralkodhasson a királyságban. Nem mellesleg pedig szeretné felkelteni a jóképű Alcott herceg (Armie Hammer) figyelmét is. Hófehérke szépsége azonban megbabonázza a herceget, aki rögvest beleszeret. Dühében a királynő száműzi a fiatal lányt a sötét erdőbe, ahol reményei szerint egy emberevő szörnyeteg gyomrában köt majd ki. A talpraesett hercegnő azonban szövetkezik hét lelkes, lázadó törpével, hogy visszakövetelje magának a trónt, elűzze a gonoszt és visszaállítsa a rendet a birodalomban. A kalandokban, humorban, árulásban, romantikában és látványokban bővelkedő tündérmese remekül ötvözi a családi szórakoztatást a Tarsem eddigi filmjeire is jellemző extravagáns látványvilággal.

 

Válogatott gyilkosok - Moziverzum, október 21. csütörtök, 21h

Danny Bryce különleges ügynök az angol titkosszolgálatnál dolgozott egészen a nyugdíjba vonulásáig. Ám mégsem élvezheti a nyugalmat, ugyanis az egykori mentorát elrabolták. A férfi vonakodva bár, de újra aktivizálja magát. Nincs könnyű feladata. Ahhoz, hogy kiszabadítsa Hunter-t, három profi bérgyilkoson keresztül vezet az út, először velük kell végeznie. Ráadásul Spike ügynököt is megkapja a nyakába. Földrészeken átívelő, veszélyes hajsza veszi kezdetét...

 

Gran Torino - Sony Movie Channel, október 21. csütörtök, 21h

Walt Kowalski, az egykori koreai veterán és nyugdíjas autószerelő felesége halála után egyedül él. A régi szomszédok is kihaltak vagy elköltöztek, a helyükre délkelet-ázsiai bevándorlók jöttek. Kowalski rossz szemmel nézi őket, nem rejti véka alá a velük kapcsolatos ellenérzését. Mindez csak fokozódik, amikor egyik éjjel a szomszéd fiú el akarja lopni a féri féltve őrzött autóját, a gyönyörű 1972-es Gran Torinót. Kiderül, hogy a környéket uraló banda kényszerítette erre. Miután a srácot megmenti a bandától, a hálás szomszédok ragaszkodnak hozzá, hogy Thao neki dolgozzon. Különös kapcsolat veszi kezdetét.

 

Angyalok és démonok - SuperTV2, október 21. csütörtök, 22h

Dan Brown regénye alapján! A professzorok sem élnek mind nyugodt életet. Robert Langdon ugyan könyvek között érzi a legjobban magát, különleges tudományára azonban az egyetemeken kívül is szükség van. Régi kódexek tanulmányozása közben merül fel benne a gyanú, hogy új életre kelt egy középkori, titkos testvériség. Az illuminátusok a történelem leghatalmasabb földalatti szervezete volt _ aki viszont kapcsolatba kerül vele, esetleg a titkait próbálja kifürkészni, az életével játszik. De Langdon kutakodásai során egy másik, talán még hatalmasabb ellenséggel is kénytelen szembenézni: a társaság ősi ellenségével, a katolikus egyházzal. Az illuminátusok pokolgépe már élesítve van, ezért a professzor kénytelen Rómába repülni, hogy megkeresse. Egy rejtélyes olasz nő és több száz éves szimbólumok segítségével száguld a bomba nyomában. Lepecsételt kripták, sötét katakombák, elhagyott katedrálisok és a világ legjobban őrzött páncélszekrénye sem állíthatja meg...

 

Ruben Brandt, a gyűjtő - Duna Tv, október 21. csütörtök, 22.30h

Egy különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt és csapatát az újabb festmények ellopásában, a rendőrség pedig tehetetlen. Csupán Kowalski, a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de az ő élete is veszélybe kerül, amikor beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába, Mimibe. A pánikba esett biztosítótársaságok százmillió dollár jutalmat ajánlanak a nyomravezetőnek, ezt hallva pedig az alvilág is bekapcsolódik a macska-egér játékba, mindent elsöprő lavinát indítva el.