Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Már csak egy nap péntekig, addig meg fél lábon is kibírod a tévé előtt!

Halálos fegyver 3. - Film+, szeptember 23. csütörtök, 21h

Riggs (Mel Gibson) és Murtaugh (Danny Glover) komoly problémával kerül szembe. Egy rendőrből lett bandafőnök támad a városra. Őrült tetteiben nincs rendszer: lopott fegyverekkel kereskedik, de árujának java részét saját maga használja. Azokat a házakat és autókat, melyeket a nyomában lévő rendőrpáros véletlenül épen hagyna, ő teszi a földdel egyenlővé. Robbanások, üldözések és utcai lövöldözések követik egymást elképesztő sebességgel. És hogy a felfordulás teljes legyen, a túlbuzgó ingatlanügynök Getzen (Joe Pesci) kívül egy harcias rendőrnő (Rene Russo) is színre lép.

 

Zene és szöveg - Filmcafe, szeptember 23. csütörtök, 21h

Alex Fletcher (Hugh Grant) divatjamúlt rocksztár, akit egy szeszélyes ifjú sztárocska közös duettre kér fel. Alex rendkívül kínos helyzetbe kerül, amikor rádöbben, hogy képtelen megírni a közös dalt. Már csak a csoda segíthet rajta. És úgy tűnik, szerencséje van, Sophie-nak (Drew Barrymoore), a nagyszájú bejárónőnek ugyanis kiváló érzéke van a dalszövegek íráshoz, ám semmi kedve titkos szerzőtárssá válni. Alex úgy véli, elég vonzó ahhoz, hogy bárkit meggyőzzön és kizsebeljen, ha kell.

 

Social Network – A közösségi háló - Viasat3, szeptember 23. csütörtök, 22.55h

Mark Zuckerberg jobban ért a számítógépekhez, mint a csajozáshoz. A Harvard egyetem diákja ideje nagy részét a gépe előtt tölti. 2003-ban új ötlettel áll elő: egy olyan oldalt indít a világhálón, ahol a haverok közösségi életet élhetnek. A kollégiumi szobából indult Facebook valóságos kommunikációs forradalmat hozott, és alapjaiban változtatta meg a világot, az emberi kapcsolatokat _ és megváltoztatta az alkotóját is. Hat esztendővel és ötszázmillió ismerőssel később Zuckerberg a világ legfiatalabb milliárdosa. Egykor békés, nyugodt életről álmodott, a siker azonban felkavarta mind a szakmai, mind a magánéletét.

 

Blöff - Sony Movie Channel, szeptember 23. csütörtök, 21h

A gyémántokra specializálódott, minden hájjal megkent ékszertolvaj, Franky Four Fingers, miután teljesítette legfrissebb megbízatását New Yorkba indul, hogy szállítsa az árut főnökének, Avinek. Útközben azonban megáll Londonban, ahol apróbb brilleket kell kézbesítenie megbízója ügyfeleinek. Boris, egy szélhámos orosz ráveszi Frankyt, hogy fogadjon egy illegális bokszmeccsen, ahol tervei szerint kirabolja majd a férfit.

 

Törvénytisztelő polgár - Moziverzum, szeptember 23. csütörtök, 21h

Egy betörés vérengzéssé fajul, az egyedüli túlélőt semmi sem gátolhatja meg abban, hogy megbosszulja szeretteinek halálát. A Törvénytisztelő polgár az Olasz meló rendezőjének új, pörgős akciójelenetekkel teli filmje. Clyde Shelton (Gerard Butler) egy becsületes családapa, akinek feleségét és lányát brutálisan meggyilkolják a félresikerült betörés során. Miután a gyilkosokat elfogják, az ügy Nick Rice (Jamie Foxx), a feltörekvő ügyész kezében landol. Nick az egyik gyanúsítottnak vádalkut, és ezzel együtt enyhe ítéletet ígér, a gyilkos cserébe a társa ellen vall. Tíz évvel később a vádalkut kötött bűnözőt holtan találják, Clyde Shelton rögtön bevallja, hogy ő a tettes. Amikor előzetes letartóztatásba helyezik, figyelmezteti a ranglétrán már feljebb lépett egykori ügyészt, ha nem ismerik el tévedésüket az ügyet tárgyaló kollégáival együtt, minden résztvevő a gyilkosok sorsára jut. Hamarosan megkezdődik a tíz évig tervezett véres sakkjátszma.

 

Boldogság bármi áron - Paramount Channel, szeptember 23. csütörtök, 21h

Claire-nek sajog mindene. Teste fájdalma eléggé nyilvánvaló a hegekből, melyek a testét fedik és abból, ahogy vonszolja magát, beleremegve minden egyes bizonytalan lépésbe. Hasonlóan gyengén rejtegeti az érzelmi fájdalmakat is. Szinte minden szavával valamilyen perzselő átkot szór környezetére. Elmarta maga mellől a férjét és a barátait is, még a fájdalommal élők támogatócsoportjából is kirúgatta magát. Az egyetlen, aki még megmaradt Claire egyébként teljesen remete életében, a házvezetőnője, Silvana, aki azonban már alig tudja tolerálni főnöke alkohol és nyugtatók iránti csillapíthatatlan vágyát. Ám Claire egyik társának a fájdalommal élők támogatócsoportjából, Ninának öngyilkossága felfedi egy másik szenvedélyét is. Ahogy Claire szép lassan beilleszti magát Nina férje és fia életébe, lehet, hogy végül megtalálja a megváltást.

 

Legbelső félelem - Paramount Network, szeptember 23. csütörtök, 23.10h

A William Diehl regénye alapján készült bűnügyi thrillerben a figyelem középpontjában álló gyilkossági esettől függ egy ambiciózus jogász karrierje. Richard Gere Martin Vailt, a jó hírű ügyvédet alakítja, aki önként felajánlja szolgálatait Aaron Stamplernek (Edward Norton), a Kentuckyból származó fiatal fiúnak, akit a chicagói érsek meggyilkolásával gyanúsítanak. Aaront talpig véresen kapták el a gyilkosság színhelyén, miután élő tévéadásban végigkergették az utcán. Vail biztos benne, hogy jót fog tenni a hírnevének, ha a nyilvánvalóan bűnös gyanúsítottat sikerül megvédenie. A sokkoló, csavaros végkifejlet miatt a Legbelső félelem 1996. egyik legnagyobb kasszasikere volt, és az elsőfilmes Nortont azonnal jelölték a Legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscarra.