Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Kispénteken is remek szórakozást nyújthat a tévé, csak a jó filmeket kell megtalálni hozzá. Mi segítünk.

Csúcsformában - Viasat3, szeptember 16. csütörtök, 21h

Lee (Jackie Chan) felügyelő, a hongkongi rendőrség büszkesége Amerikába utazik, hogy a kínai konzul elrabolt lányát felkutassa. Az FBI szeretné távol tartani őt az ügytől, ezért a nyakába varrják Cartert (Chris Tucker), a Los Angeles-i rendőrség legidiótább és legnagyobb pofájú tisztjét. Két különböző mentalitású ember találkozásából nem születhet nagy barátság. Miután már minden látnivalót megnéztek, rájönnek, hogy csúnyán átverték őket. A bajban összefognak, és módszereik sajátos ötvözésével nekilátnak a város megtisztításának.

 

Rambo 2. - Mozi+, szeptember 16. csütörtök, 21h

Egykori főnöke, Samuel Trautman, azzal keresi fel a börtönbüntetését töltő Rambo-t, hogy utazzon Kambodzsába és derítse ki, hogy vajon vannak-e ott amerikai hadifoglyok. Rambo-nak bizonyítékot kell szereznie, mégpedig úgy, hogy fényképeket készít a fogva tartottakról. Rambo vállalja a veszélyes feladatot, mivel úgy érzi, nincs vesztenivalója. Arra azonban nem gondol, hogy az amerikai hadsereg bizonyos tisztjeinek nem érdeke, hogy kiderüljön az igazság és, hogy ezek a tisztek bármit megtesznek annak érdekében, hogy Rambo küldetése ne járjon sikerrel…

 

Warrior - A végső menet - Paramount Network, szeptember 16. csütörtök, 21h

A korábbi birkózótehetség intenzíven készül a bajnokságra, miközben a bátyja, Brendan a harcosból lett gimnáziumi tanár egy utolsó reménytelen erőfeszítéssel visszatér a ringbe, hogy megmentse a családját a teljes pénzügyi összeomlástól. Brendan szinte valószínűtlen sikerei azon útra irányítják, amely elkerülhetetlenül a Tommy-val történő összecsapás felé vezet. Egy olyan csúcspont felé, amely olyan felemelő és oly lelkesítő, hogy látni kell ahhoz, hogy elhiggyük.

 

A segítség - M5, szeptember 16. csütörtök, 21h

Az 50-es évek amerikai kisvárosában lassan telik az idő. A fiatal lányok fő célja minél előbb férjet szerezni, gyerekeket szülni, és nagy pletykálkodós teadélutánokat szervezni. Skeeter azonban más mint a többi. Ő a főiskola befejezése után újságíróként próbál pénzt keresni. Elhatározza, könyvet ír az előkelő déli családoknál szolgáló cselédekről, méghozzá a szolgálók nézőpontjából. Hosszas rábeszélés után Aibileen, Skeeter legjobb barátjának házvezetőnője, a hallgatást megtörve elsőként mesél a kívülállók számára zárt fekete közösség életéről, félelmeiről, megáláztatásairól. Annak ellenére, hogy Skeeter életre szóló barátságait kockáztatja, Aibileennel közösen folytatják a kutatást, és hamarosan több nővel találkoznak, akik szeretnék elmesélni történetüket. Rövidesen kiderül, sokkal több mondanivalójuk van, mint amire számítottak. A film Kathryn Stockett azonos című regénye nyomán készült.

 

A hazafi - Moziverzum, szeptember 16. csütörtök, 21h

Benjamin Martin (Mel Gibson) igazi harcos volt: kegyetlen, kiismerhetetlen, engesztelhetetlen. Mára azonban egyedül neveli hét gyermekét, és rájött arra, hogy a béke létszükséglet számára. Az amerikai függetlenségi háború azonban nem kedvez a kívülállóknak és a legnagyobb fiú, Gabriel (Heath Ledger) másképp gondolkodik, mint az apja, ugyanis kerüljön bármibe, a függetlenséget akarja szolgálni. Aki veszélybe került, meg kell védeni, akinek baja esett, azt meg kell bosszulni! Ha eljön az idő, Benjamin Martin újra fegyverbe szólítja régi harcostársait, és elindul, hogy az őrült háborúban megkezdje a maga őrült hadjáratát...

 

Halálos fegyver 2. - Film+, szeptember 16. csütörtök, 21h

Riggs és Murtaugh visszatért! Minden idők legőrültebb és legfurcsább párosa ezúttal egy kábítószer-maffiát próbál felszámolni, melynek feje egy kegyetlen dél-afrikai politikus. A diplomáciai mentesség miatt feladatuk lehetetlennek látszik _ ám mint az első részből kiderült: a két zsaru ezt az egy szót nem ismeri.

 

Bronxi mese - Filmcafe, szeptember 16. csütörtök, 22h

A kilencéves Calogero New York olaszok lakta negyedében, Bronxban él a szüleivel. Apja, a buszvezető Lorenzo vasszigorra neveli őt, de egyúttal igyekszik a legtöbbet nyújtani neki és megóvni az utca kegyetlenségétől. A fiú szemtanúja lesz egy gyilkosságnak, de a rendőrök erőteljes ráhatása ellenére sem hajlandó azonosítani az elkövetőt. A helyi keresztapa, Sonny felfigyel a srác bátor tettére, és védőszárnyai alá veszi a gyereket. Calogero hamarosan a maffia nagykutyái között találja magát és apjaként kezdi tisztelni a törvényen kívüli Sonnyt. Fia megóvása érdekében Lorenzo nem fél szembeszállni a város rettegett gengszterével, de ekkorra már kérdésessé válik, hogy melyikük képes nagyobb hatással lenni a könnyen befolyásolható Calogeróra.

 

Szívzűr - Duna Tv, szeptember 16. csütörtök, 22.10h

Balla Ferenc, a frissen diplomázott orvos ifjú feleségével, Annával a szép fekvésű, kis, hegyi faluba érkezik, hogy megkezdje munkáját. A kezdet nem túl szerencsés. A körorvosi fizetés kevés, no meg Balla doktor orvosi gyakorlata is. Aztán lassan beindul minden. Idővel lesz autó, szép lakás, de ennek az az ára, hogy "alkalmazkodtak"… Böszörményi Géza alkotásában a neves magyar sztárokon kívül két zseniális külföldi színésszel is találkozhatunk, az idén 80 éves Jiří Menzellel és Ichak Fincivel.