Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Csütörtök este ezek a filmek boldogítanak a tévé elé.

Veszett vad - Film Mánia, május 9. csütörtök, 20.10h

Oregon állam erdeiben brutálisan megölnek négy állig felfegyverzett embert. A gyilkos tökéletesen dolgozik, nem hagy nyomot, nem látja senki sem. Végül Aaron Hallam (Benicio Del Toro) őrmesterhez jutnak el, akit azonban az FBI képtelen megállítani. Abby Durrell ügynök (Connie Nielsen) a tébolyult katona egykori kiképzőjéhez, L.T. Bonhamhez (Tommy Lee Jones) fordul segítségért. L.T. sejti, hogy Aaron nem hagyja magát élve elkapni. A két férfi, mester és tanítványa hamarosan magára marad az erdőben. Véres hajsza kezdődik, ahol egy idő után már nem tudni, hogy ki az üldöző és ki a vad.

 

Az ígéret megszállottja - Viasat Film, május 9. csütörtök, 21h

Nyugdíjba vonulásának napján a nevadai gyilkossági nyomozó, Jerry Black (Jack Nicholson) még utoljára elücsörög az irodájában, mielőtt jó képet vágna a tiszteletére rendezett meglepetéspartin. Aztán tényleg meghatódik, s örömmel fogadja kollégái bőkezű ajándékát: egy repülőjegyet Mexikóba, ahol mindig szívesen horgászott volna. De amikor a hófödte hegyekben megtalálják egy nyolcéves kislány holttestét, a visszavonulófélben lévő nyomozó nem állja meg, hogy oda ne menjen a helyszínre. Felajánlja szakértelmét a nyomozóknak, és magára vállalja, hogy közli a borzasztó hírt az áldozat szüleivel. A gyászoló anya tudni akarja, ki ölte meg a gyermekét. Jerryt megrendíti a tragikus eset, a szülők szenvedése, ráadásul nem tudja, mit kezdjen magával, ha kilép a rendőrség kötelékéből, ezért megesküszik rá, hogy megtalálja a gyilkost. Amikor egy ambiciózus fiatal zsaru kicsikarja a beismerő vallomást egy meglehetősen primitív gyanúsítottból, az esetet lezárják, de Jerry számára az ügy nem ér véget. Bár főnökei meglehetősen szkeptikusak, ő tovább keresi az igazi gyilkost. De meddig mehet el, hogy betartsa ígéretét? És milyen árat kell fizetnie érte?

 

Kardhal - AMC, május 9. csütörtök, 21h

A Föld nevű bolygón létezik egy másik világ, a cyberspace. Ezt a világot tűzfalak és a legprofibb biztonsági rendszerek veszik körül, ebben a világban rejtjük el legmélyebb és legkompromittálóbb titkainkat, no meg persze egy rakás pénzt is. Ez a világ a Kardhal világa. Gabriel Shear (John Travolta), a karizmatikus és veszedelmes kém, ebbe a világba akar bejutni, mert pénzre van szüksége egy akció végrehajtásához. Ha sikerül bejutnia, több milliárdnyi illegális kormányzati vagyont kaparinthat meg. De mindehhez szüksége van Stanley Jobsonra (Hugh Jackman), arra a profi hackerre, aki villámgyorsan be tud törni akár a legjobban védett biztonsági rendszerbe is.

 

Z világháború - Moziverzum, május 9. csütörtök, 21h

Egy átlagos napon Gerry Lane, az egykori ENSZ-alkalmazott a családjával araszol a csúcsforgalomban. Hamarosan arra lesz figyelmes, hogy az emberek egymásra támadnak. A városban kitör a káosz, és kiderül, hogy halálos járvány ütötte fel a fejét, ami harapás útján terjed. A globális méretűvé váló zombijárvány azzal fenyeget, hogy elpusztítja az emberiséget. Miután Lane biztonságba helyezi a családját, a munkájához visszatérve azon dolgozik, hogy megtalálja a járvány forrását, és megállítsa annak terjedését.

 

Bizonyítás - Paramount Network, május 9. csütörtök, 21h

Catherine éveket áldozott zseniális, ám mentálisan instabil apjának, Robertnak az ápolására. Apja halála után hátrahagy egy rejtélyt ami kihat a lány életére és épelméjűségére.

 

Get Carter - Viasat3, május 9. csütörtök, 21h

A Las Vegasban tevékenykedő Jack Carter (Sylvester Stallone) egész életében másoknak dolgozott: adósságot hajtott be, büntetést foganatosított. Egyedül volt és mindig távolságtartó volt mindenkivel. Ám amikor értesül róla, hogy bátyja, Ritchie meghalt egy balesetben, hazatér. A családhoz, melyet elhagyott, az adósságokhoz, melyeket soha nem fizetett ki, és egy rejtélyhez, ami a lelke mélyéig hatol. Azt mondják neki, hogy Ritchie egy részeg autóssal ütközött össze. Jack kérdezgeti bátyja családtagjait, ismerőseit, s végül rájön, hogy Ritchie-t valószínűleg meggyilkolták. Jack elmegy annak a klubnak a tulajdonosához, melyet bátyja igazgatott. Cliff Brumby (Michael Caine) nem hiszi, hogy bárkinek oka lett volna megölni Ritchie-t, de elmondja neki, hogy a férfinak viszonya volt egy helyi bártündérrel, aki Cyrus Paice pornófilm-producer (Mickey Rourke) barátnője.

 

Taxi - Mozi+, május 9. csütörtök, 21h

Marseille-ben muködik egy titkos szervezet, melynek tagjai ravaszabbak a rendoröknél, gyorsabbak az urhajósoknál, és lazábbak, mint bármelyik vagány. A kismotoron száguldó pizzás fiúk számára igazi paradicsom a nagyváros veszélyes forgataga. És mind közül Daniel a leggyorsabb, legbátrabb, és töri a legtöbb borsot a városi zsaruk orra alá. De egy turbómotorral és magassági kormánnyal rendelkezo taxi, egy felettébb tüzes lány, valamint egy lerázhatatlanul gondos anyuka színrelépése következtében úgy alakul, hogy Daniel mégis a rendorök között találja magát. A városban ugyanis megjelenik egy szuperravasz német banda, és a tanácstalan kopóknak segítségre van szüksége…

 

Halálos fegyver 3. - Film+, május 9. csütörtök, 21h

Riggs (Mel Gibson) és Murtaugh (Danny Glover) komoly problémával kerül szembe. Egy rendőrből lett bandafőnök támad a városra. Őrült tetteiben nincs rendszer: lopott fegyverekkel kereskedik, de árujának java részét saját maga használja. Azokat a házakat és autókat, melyeket a nyomában lévő rendőrpáros véletlenül épen hagyna, ő teszi a földdel egyenlővé. Robbanások, üldözések és utcai lövöldözések követik egymást elképesztő sebességgel. És hogy a felfordulás teljes legyen, a túlbuzgó ingatlanügynök Getzen (Joe Pesci) kívül egy harcias rendőrnő (Rene Russo) is színre lép.

 

Kopaszkutya - M5, május 9. csütörtök, 21.10h

A banda turnéja akadozik. Változtatni kell. A főnök felismeri az idők szavát: külvárosivá kell lenni, le kell menni kutyába. Legyenek Kőbánya Blues Band. A fiúk ráállnak. Szereznek egy kutyát, felfedezik Billt, aki mindenkinek tetszik, durvább szövegeket írnak, és már az első koncert sikeres. Az igazi nagy áttörést a gellérthegyi szabadtéri buli hozza, a gyerekek őrjöngnek... Szomjas György 1981-ben készült kultuszfilmje, a Kopaszkutya egy rockzenekar történetét meséli el.

 

Madarak - Film Mánia, május 9. csütörtök, 22h

Mitch Brenner a húgának papagájokat akar venni ajándékba. Az állatkereskedésben megismerkedik a gyönyörű, felsőbb körökből származó Melanie-val. Melanie, a véletlen találkozás hatására elhatározza, hogy megkeresi a férfit, ezért útnak indul Bodega Baybe. Amint megérkezik, megtámadja őt egy sirály. Ezután megtalálja Brenner otthonát és megismerkedik a férfi zsarnoki természetű édesanyjával. Másnap a madarak megsebesítenek néhány gyereket. Valamilyen titokzatos oknál fogva a sirályok, verebek és hollók nagyon agresszíven kezdenek viselkedni. Elkezdődik a harc a túlélésért.

 

Sakáltanya - SuperTV2, május 9. csütörtök, 22h

Violet (Piper Perabo) arról álmodik, hogy sztár lesz. Gitárral a kézben, saját dalait énekelve szeretne a reflektorfénybe kerülni, így New Yorkba költözik. Ám nem kapkodnak érte, ezért munkát vállal egy kocsmában, melyben öt lány dolgozik. Lassacskán rájön, hogy a Sakáltanyán megtalálta azt, amit keresett. Ez a kocsma ugyanis különleges hely: itt csak nők dolgoznak, a vendégek természetesen csak férfiak, akik azért jönnek, hogy a lányok magánszámaira tomboljanak, megfeledkezve a világról, miközben dübörög a zene. Öt gyönyörű lány: New York a lábaik előtt hever és ők nem haboznak elvenni azt, amit megkívánnak.

 

Elrejtett múlt - Film4, május 9. csütörtök, 22.10h

Katie megrendezi saját halálát, hogy elmenekülhessen erőszakos barátja elől. A nő álnéven új életet kezd kisfiával, a férfi azonban megtudja, hogy szerelme nem halt meg, és semmitől sem riad vissza, hogy megszerezze sosem látott gyermekét. Katie-nek el kell döntenie, hogy tovább menekül vagy szembenéz a múlt sötét árnyaival...

 

Sziklák szeme 2. - AMC, május 9. csütörtök, 22.50h

Katonák és tudósok csoportja megfigyelő rendszert telepít az új-mexikói sivatagban. A Nemzeti Gárda néhány kiképzés alatt álló újoncát bízzák meg azzal, hogy utánpótlást szállítsanak nekik. Meglepetésükre a gárdisták a tábort üresen találják. Miután a közeli sziklás dombok felől vészjelzést fognak, mentőcsapatot indítanak. Nem sejtik, hogy azon a helyen járnak, ahol az évtizedekkel korábban végrehajtott kísérleti atomrobbanás során megfertőződött bányászkolónia mutáns, emberevő utódai lemészároltak egy ártatlan családot. Hamarosan rájuk is vadászni kezdenek.

 

Terminátor 2. - Az ítélet napja - Moziverzum, május 9. csütörtök, 23.25h

1997. augusztus 29-én kitört a harmadik világháború. Ennek a háborúnak 3 milliárd áldozata volt. A megmaradt emberiségnek hamarosan újabb iszonyattal kell szembenézzen: a gépek elleni háborúval. S most a Skynet gépei egy új Terminátort terveztek, aminek csak egyetlen feladata van: elpusztítani John Connor-t, a gépek elleni harc vezetőjét. S minthogy a tervezés időpontjában a tudomány már képes az időutazásra, a Terminátort visszaküldik az időben, hogy John-t még gyerekkorában pusztítsa el. Az emberek azonban szintén felkészültek az eseményre: ők is visszaküldtek egy Terminátort az időben, aminek az a feladata, hogy megvédje az ifjú Johnt. John Connor tehát tinédzser még, amikor életében megjelenik a két Terminátor, hogy végzetes összecsapásban számoljanak le egymással.

 

A futár - Filmcafe, május 9. csütörtök, 23.25h

A nevesincs Futár figyelemre méltó módon pontossággal és megbízhatósággal kézbesíti a rábízott üzeneteket és csomagokat. A Futárt különösen nagyra tartják bizonyos körökben, mert sohasem tesz fel kérdéseket a szállítmánnyal kapcsolatban. Egy napon két fickó veszi igénybe a szolgálatait, egy különlegesen hírhedt alvilági figura, a rettegett, rég halottnak hitt maffiafőnök részére kell csomagot leszállítania. Ehhez először is meg kell találnia. Az utána való nyomozás egyre veszélyesebbé válik.