Ezeket a filmeket ajánljuk a szombati lazuláshoz

Jó kis filmek lesznek napközben a tévében, az esti ajánlatot egy másik cikkben gyűjtöttük össze.

Rocksuli - Film+, április 10. szombat, 9.40h

Dewey Finn (Jack Black) rockistenként definiálja magát. Ám úgy tűnik, bealkonyult neki, mert a gitárhőst senki sem kapja el, amikor önfeledten a nézők közé veti magát a koncerten. A bandája ki is rúgja a csapatból. Mintha ez nem lenne elég, a kérójából is ki akarják penderíteni, több havi bérrel lóg Ned nevű haverjának, akit a csaja is állandóan zrikál Dewey miatt. Így történik, hogy Dewey helyettesítő tanári állást vállal Ned helyett az iskolában. Mielőtt szétunná az agyát, rájön, hogy a srácokkal mást is lehet csinálni, mint napot lopni.

 

Szegény gazdagok - Sony Movie Channel, április 10. szombat, 9.45h

A kis olasz faluban mindenki tudja, hogy a Tucci család szegény. Minden megváltozik, amikor 100 millió eurót nyernek a szuperlottón...

 

Majdnem tökéletes lány - Paramount Network, április 10. szombat, 10.40h

Imogene (Kristen Wiig) az egykori New York-i drámaíró szakmai bukása után hazatér szülővárosába és megpróbál visszarázódni a "civil" életbe.

 

Meglesni és megszeretni - RTLII, április 10. szombat, 12h

Sam (Matthew Broderick) egy kisvárosban él, csillagász és született álmodozó. Maggie (Meg Ryan) New York-i, fényképész és végtelenül cinikus. Egymás tökéletes ellentétei, akiknek mégis akad egy közös vonásuk: mindketten eszeveszetten szerelmesek. A baj csak az, hogy választottjaik nem elég, hogy nem viszonozzák érzelmeiket, hanem éppen most hagyták el mind a kettejüket, méghozzá egymásért. Már össze is költöztek és boldogan élnek New York egyik divatos negyedében. Sam mindent megtenne, hogy visszaszerezze Lindát (Kelly Preston), gyermekkori szerelmét, Maggie pedig mindent el akar követni, hogy bosszút álljon Antonon (Tcheky Karyo), egykori vőlegényén. Akkor találkoznak először, amikor mindketten felderítő útra indulnak, hogy kiderítsék hogyan él nélkülük volt szerelmük. Maggie rábeszéli a vonakodó Samet, hogy ha vissza akarja szerezni Lindát, meg kell keseríteniük a turbékoló pár életét. A bosszúhadjárat elkezdődik.

 

Star Trek - TV2, április 10. szombat, 13.40h

Tökéletes ellentéte egymásnak Kirk és Spock. A bajkeverő iowai farmerfiú és a félig ember, félig vulkáni Spock az akadémián találkozik. A köztük lévő feszültség tovább növekszik, amikor beválogatják őket a Pike kapitány vezetésével első útjára készülő Enterprise csillaghajó legénységébe. A csillagflotta kadétjaként olyan veszélyes ellenséggel kell szembenézniük, amely a bolygók népeit egyesítő szövetséget, a Föderációt fenyegeti. A galaxis sorsa a két ifjú titán kezében van. Ha meg akarják akadályoznia a pusztulást, az ellentéteket félretéve össze kell fogniuk egymással.

 

Az egyenjogú nem - Sony Movie Channel, április 10. szombat, 13.45h

Ruth Bader Ginsburg fiatal ügyvéd, aki férjével, Matty-vel együtt azért harcol az Egyesült Államok Fellebbviteli Bírósága előtt, hogy úttörő módon eltörölje a nemi megkülönböztetést.

 

A kölyök - Film+, április 10. szombat, 14.10h

Ha az ember negyvenéves, agglegény, sikeres és elegáns, de naponta legalább négyen nevezik szemét alaknak, elbizonytalanodhat kicsit. Russ Duritz, imidzsügyi tanácsadó azonban nem bizonytalanodik el, mindenkiről megvan a véleménye, és mindenkinek el is mondja. Ám negyvenedik születésnapja közeledtével furcsa dolgok történnek vele. Beköltözik hozzá egy kisfiú, aki kétballábas, elűzhetetlen, Rustynak hívják, és zavarbaejtően hasonlít kéretlen szállásadójára. Hamarosan rájön a hasonlatosság okára és arra, hogy mind a ketten nagyon nagy bajban vannak...

 

Egyesült Királyság - RTL Klub, április 10. szombat, 15.25h

A Londonban tanuló Seretse Khama (David Oyelowo), Botswana leendő királya találkozik Ruth Williamsszel (Rosamund Pike), az egyszerű irodai dolgozóval. Bár a bőrük színe különböző, az első pillanattól kezdve vonzódnak egymáshoz. Kapcsolatukat azonban sem a politika, sem a család, sem pedig a közvetlen környezet nem képes eltűrni. A hivatalos tiltás ellenére mégis összeházasodnak, ami nemzetközi bonyodalmat okoz. A dél-afrikai kormány megszállással fenyegetőzik, az angol kormány pedig szembe fordítja Celestét az apjával. A londoni diplomácia végül egy trükkel ráveszi Celestét, hogy térjen vissza Londonba. Amint Celeste megérkezik, öt évre száműzik az országából. De Ruth nem adja fel, a médián keresztül harcol férje szabadságáért, és Botswana népe hamarosan mellé áll.

 

Az új rokon - Duna Tv, április 10. szombat, 15.25h

Valahol az Óperenciás tengeren is túl, a régi magyar filmek vidéki birtokán él a népes Esztáry család, akiknek tagjai ugyan mi mással is foglalkozhatnának: házasságszerzéssel múlatják napjaikat. Ebbe a kedélyes világba csap bele a villám, az Amerikából érkező "új rokon", Kitty megjelenésével.Esztáry Sándor feleségével, fiával, és felesége elszegényedett rokonaival éli egyhangú életét falusi kúriáján egészen addig, míg egy újabb szegény rokon, az Amerikában nevelkedett Kitty meg nem érkezik. Kitty modern gondolkodású lány, aki hamar beleszeretett Miklósba, a szépreményű, szegény ifjúba. Miután tudomására jut, hogy a fiúnak egy gazdag lányt kell feleségül vennie, Pestre szökik, és táncosnőnek áll egy mulatóba.

 

Otthon, édes pokol - Sony Movie Channel, április 10. szombat, 16.15h

Don Champagne a sikeres középosztálybeli amerikai mintaképe. Az üzlete remekül megy, van egy gyönyörű háza a kertvárosban, ahol esténként nagyszerű gyerekek és tökéletes, szerető felesége várja. Don balszerencséjére, a felesége, Mona azonban megtudja, hogy viszonya van a csinos alkalmazottukkal. És ez még csak a kisebbik baj! A nagyobbik, hogy Don rájön, Mona semmitől sem, még a gyilkosságtól sem riad vissza annak érdekében, hogy a tökéletes család idilli képét fenntartsa magukról.

 

Barátom, Róbert Gida - Cool, április 10. szombat, 18.10h

A Disney szívmelengető élőszereplős kalandjából kiderül, hogy a kisfiúnak, aki számos meghökkentő kalandnak volt részese a Százholdas Pagonyban eleven és imádnivaló plüssállatai társaságában, felnőttként kisiklott az élete. Gyerekkori barátai ezért most megelevenednek és Róbert Gida segítségére sietnek, emlékeztetvén őt, hogy a szerető és játékos fiúcska még mindig ott lakozik benne.

Felnőttként Róbert Gida, azaz Christopher Robin a munkájában túlterhelt és nem is fizetik meg kellőképpen, jövője pedig bizonytalan. Állása miatt feleségére és kislányára alig jut ideje; régen elfeledte derűs gyermekkorát, amit mézszerető, csacsi öreg medvéjével és társaival töltött. Aztán egyszer csak, kissé meggyötörten a sok-sok évnyi ölelgetéstől és játszadozástól, Micimackó ismét feltűnik életében. Megújítják barátságukat, s Christopher felidézi csodákkal és fantáziával telt ifjúkorát, amikor a semmi volt a legjobb dolog, amit csinálhatott. Egy szerencsétlen fordulatot követően, melynek Róbert Gida aktatáskája az elszenvedő alanya, Micimackó és a többiek, úgymint Malacka, Füles és Tigris, az erdőből egyenesen Londonba indulnak, hogy visszajuttassák barátjuk pótolhatatlan holmijait… mert a barátokra mindig lehet számítani.

 

Védd magad! - Film Mánia, április 10. szombat, 18.35h

Jack DiNorsciónak (Vin Diesel) lehetősége nyílik arra, hogy enyhítsen saját büntetésén, amennyiben hajlandó feladni a maffia többi tagját. A szokásosan egyhangú és fárasztó perben DiNorscio saját magát védi a maga egyéni, keresetlen beszédmódján, és a bíróság legnagyobb szomorúságára végigpoénkodja a több évig húzódó tárgyalást. Ezzel eléri, hogy az esküdtszék megkedvelje, ráadásul a tévéközvetítések kedvence is lesz.