Ezeket a filmeket ajánljuk a pénteki tévézéshez

Ünnepeld meg egy kis lazítással, hogy véget ért a hét dolgos része.

Az elveszett frigyláda fosztogatói - Moziverzum, április 23. péntek, 18.40h

Indiana Jones élete egyik felében jólszituált régészprofesszor, aki félszegen ácsorogva a katedrán, szemlesütve fogadja egyetemi tanítványai rajongását. A másik felében viszont magányos hős, oldalán univerzális lasszóval és pisztolyokkal, s aki semmilyen kalandtól nem riad vissza, hogy megszerezzen egy-egy értékes műkincset a múzeumának. A németek Adolf Hitler parancsára hatalmas ásatásokba kezdenek Kairó közelében, hogy megkeressék az eltűnt Frigyládát, azaz a Biblia egyik legendás ereklyéjét. Ez az a láda, amelyben a zsidók több ezer évvel ezelőtt elhelyezték Mózes kőtábláit a Tízparancsolattal. A mítosz szerint pedig, aki a ládát birtokolja, legyőzhetetlenné válik...

 

Dutyi dili - AMC, április 23. péntek, 18.45h

Egy fatális véletlen folytán a bankrablók helyett két harkálykosztümös, puhány reklámembert tartóztatnak le és ítélnek 125 év börtönre. Harry nem tudja komolyan venni a dolgot, biztos benne, hogy nemsokára olyan könnyen kiszabadulnak, mint ahogy bekerültek. Ám a helyzet valahogy nem akar jobbra fordulni, ezért kénytelenek a sarkukra állni, ha nem akarják ebben a nehézfiúktól hemzsegő társaságban egy zsákban végezni. Ezért bőszen tettetik a nagyfiút, nem kis hatást gyakorolva a börtönlakókra.

 

Káosz - Film Mánia, április 23. péntek, 19.55h

Conners nyomozót egy rosszul sikerült túszmentési akció után felfüggesztik állásából. Amikor azonban egy bankrablásnál a túszejtők vezetője Lorenz csak vele hajlandó tárgyalni, visszahívják, és egy új partnert adnak mellé. Az akció kétes sikerrel zárul, a túszok megmenekülnek, de a bankrablók is kereket oldanak. Hamarosan kiderül, hogy a bankból nem tűnt el semmi, viszont az akció közben egy speciális vírus 1 milliárd dollárt utalt el különböző bankszámlákról. A nyomozók munkába lendülnek, és elkezdik felgöngyölíteni a pillanatról pillanatra kaotikusabbá váló ügyet.

 

V. Henrik - Duna Tv, április 23. péntek, 20.30h

V. Henriket angol királyt dróton rángatják a főpapok és a főnemesek. Ráveszik, hogy rohanja le Frankhont, hogy a birodalomhoz csatolja azt. Az ifjú király véres háborút indít a frankok ellen, és hősies példamutatásával megszégyenítő vereséget mérnek a túlerőre. Majd megismeri és megszereti Katalint, az ifjú és szép frank királylányt. S mindeközben lélekben is hosszú utat tesz meg: gondtalan aranyifjúból a népéért felelősen gondolkodó, bölcs uralkodóvá, s a "Föld legszebb kertjének" urává válik. Kenneth Branagh első rendezése mindjárt 8 nemzetközi díjat nyert, köztük a legjobb filmnek járó Oscar-t, valamint az év legjobb európai film kitüntetést. (Eredeti hang digitálisan.)

 

Elátkozott Ella - Filmbox, április 23. péntek, 21h

Születése napján Ella (Anne Hathaway) értékes ajándékot kapott a Tündérkirálynőtől: az engedelmességet, de ez egyben átoknak is bizonyult. Ella semmilyen körülmények közt nem tud ellenállni, bármit kérnek tőle, bármit, még ha az valami gonoszság lenne is. Fáradtan attól, hogy annyiszor kihasználták, barátjával, a Beszélő Könyvvel felkerekedik, hogy megkeresse a Tündérkirálynőt, és visszaadja neki az ajándékot. Az egyszerű kirándulás hamarosan kalandos utazássá válik, tele ogrékkal, óriásokkal, rossz mostohanővérekkel, és a nagy ellenséggel: Charmont hercegének gonosz bácsikájával, aki meg akarja szerezni a koronát és a királyságot.

 

Kémjátszma - Filmcafe, április 23. péntek, 21h

Volt idő, amikor Nathan Muir CIA-ügynök és a tanítványa, Tom Bishop elválaszthatatlanok voltak. Együtt járták a világot Vietnamtól Bejrútig egy olyan szakmában, amely veszéllyel és bizonytalansággal teli. De ez sok évvel ezelőtt volt. Muir az utolsó napját tölti a nyugdíj előtt, amikor megtudja, hogy Bishopot kémkedés vádjával bebörtönözték Pekingben, és huszonnégy óra múlva kivégzik, hacsak nem történik valami csoda. Megdöbbenésére a felettesei sorsára hagyják a fickót, nem akarnak egy nemzetközi konfliktust kockáztatni miatta. Miközben Bishop ideje egyre fogy, Muir belevág élete legveszélyesebb akciójába.

 

Django elszabadul - Moziverzum, április 23. péntek, 21h

Amerika déli része két évvel a polgárháború előtt. Egy különös módszereket követő profi fejvadász (Christoph Waltz) egy rabszolga (Jamie Foxx) segítségével nagy sikert ér el, és hálából felszabadítja Djangót. De a társak együtt maradnak, hogy megkeressék a fekete férfi feleségét (Kerry Washington), akit egy rabszolgapiacon láttak utoljára. A nyomok végül egy ültetvényre vezetik őket, melynek tulajdonosa (Leonardo DiCaprio) rabszolgáit _ trénere segítségével _ egymás elleni gladiátorküzdelemre képezi ki. A fejvadászoknak sikerül bejutniuk a birtokra, de nem biztos, hogy ki is jutnak onnan: a földesúr hű szolgája (Samuel L. Jackson) gyanút fog, és a kalandorok csapdába esnek. Dönteniük kell, hogy az önfeláldozás vagy a túlélés-e a fontosabb számukra...

 

Alkonyattól pirkadatig - AMC, április 23. péntek, 21h

Két veszedelmes bűnöző tart a mexikói határ felé. Sokadik véres bulijukon vannak túl, amelynek során majdnem lekapcsolja őket az FBI, ezért forróvá válik a lábuk alatt a talaj. A mexikói Carlos megígéri nekik, hogy a határ túloldalán menedéket biztosít a számukra. A Gecko fivérek az éppen vakációzni készülő Fuller tiszteletes családjának lakókocsiját veszik igénybe ennek érdekében. Megegyeznek, hogy a találkozó létrejöttével a határon túl szabadon engedik őket. A megbeszélt színhely Mexikó legvadabb kocsmája, a Titty Twister, ahol rengeteg kétes alak tanyázik. Érkezésük estéjén azonban rettenetes dolog történik és a hely igazi pokollá változik.

 

Elveszett paradicsom - M5, április 23. péntek, 21.05h

Sebők Zoltán _ agysebész _ édesapja 75. születésnapját ünnepli kolozsvári rokonuk, a kedves, cserfes Mira társaságában, amikor eljön hozzá balatoni házukba a fia, teljesen elgyötörten. Letartóztatását várja, mert tiltott abortuszt hajtott végre szerelmén. A műtét nem sikerült, s a szerencsétlen asszony belehalt. Mira természetesen nem tud minderről, és fiatalsága minden bizalmával próbálja "meghódítani" a számára csodálatos férfit… Makk Károly 1962-es filmje Sarkadi Imre színművének filmváltozata Pálos György, Páger Antal, Törőcsik Mari főszereplésével.

 

Jake a négyzeten - Filmbox, április 23. péntek, 22.35h

Elias Koteas (Karambol), Jennifer Jason Leigh (Aljas nyolcas) és Virginia Madsen (Kerülőutak) játsszák a főszerepet ebben a különleges szatírában, amely egy ötvenes filmrendezőről (Koteas) szól, aki elhatározza, hogy készít egy kísérleti filmet, melynek ő maga lesz a főszereplője. Pontosabban felbérel egy színészt, hogy játssza el őt egy általa rendezett partin, ő pedig felveszi az eredményeket. Csakhogy az események nem úgy alakulnak, mint tervezte, és a rendezvényre egészen váratlan vendégek érkeznek: régi és új szerelmek, a rég halott apja, az anyja fiatalon, a gyerekei, az ex-felesége, mi több, saját maga fiatalabb kiadásai is. És mindnyájuknak van egy-két tanácsa a számára, hogy hozhatná rendbe kisiklott életét. Jake pedig hirtelenjében nem tudja, hogy egy varázslatos esemény szemtanúja vagy csak elment az esze...

 

Rose útra kel - Duna Tv, április 23. péntek, 22.55h

Rose, a nyugdíjas rendőrnő (Cybill Shepherd) Új-Mexikó egyik kisvárosában özvegy barátnői vidám társaságában éli a napfényes öregkor egyhangú napjait, ám amikor egy orvosi vizsgálat után rossz híreket kap, útra kel, hogy felkeresse rég nem látott fiát. Olyannyira a maga útját járja, hogy a távolsági buszról átszáll saját elektromos kerekesszékére, és azzal vág át a sivatagi országúton. Egy tanya mellett elhaladtában megszólítja egy jóképű, vén cowboy, és vele csakhamar a románc is beköszönt Rose életébe...

 

Bérgyilkost fogadtam - Mozi+, április 23. péntek, 23.15h

William tíz sikertelen öngyilkossági kísérlet után megbíz egy idősödő bérgyilkost a feladat professzionális végrehajtásával. A bérgyilkos egy hetet kap a megbízás teljesítésére, és szerződésben rögzítik, ha ennyi idő alatt nem sikerül a túlvilágra küldeni a fiatalembert, akkor a megbízó visszakapja a pénzét. William azonban váratlanul találkozik álmai nőjével, így szeretne elállni a megállapodástól. Azonban egyáltalán nem egyszerű egy aláírt szerződéstől visszalépni.

 

A nagy dobás - Moziverzum, április 23. péntek, 00.25h

Amikor négy kívülálló észrevette azt, amit a nagy bankok, a média és a kormány nem akart észrevenni _ a gazdaság globális összeomlását -, támadt egy ötletük: A nagy dobás. Bátor befektetésük a modern pénzügyi világ sötét bugyraiba viszi őket, ahol meg kell kérdőjelezniük mindent és mindenkit...