Elképesztően izgalmas werkfotók jöttek ki a Mandalorianhoz – új korszakba lépett a tévésorozat-gyártás!

Azt hinné az ember, hogy a szabadban forgat a stáb, pedig valójában hatalmas képernyőkre vetítik ki a kősivatagot, az űrt, vagy bármit, ami kell!

Egészen elképesztő werkfotók kerültek nyilvánosságra a The Mandalorian tévésorozat forgatásáról! Ian Milham, aki VFX Virtual Production Supervisor pozícióban dolgozik a Lucasfilm legendás trükkgyáránál, az Industrial Light & Magicnél, a Twitter-oldalára tett fel néhány képet a forradalmian új, real time environment, azaz valós idejű környezet elnevezésű technológiáról:

Néhány évvel ezelőtt beszélgettem az ILM VFX-részlegével a valós idejű környezetről. Nem sokat árultak el róla, de csatlakoztam hozzájuk. A következő lépés, ahogy azt már bizonyára tudjátok, az volt, hogy átadták a kulcsokat EHHEZ! Még többet mutatok majd [a Mandalorian forgatásáról], amint engedik.

A valós idejű környezet lényege, hogy a forgatáson nem zöld paravánok előtt ugrálnak a jelmezbe öltözött színészek (mint George Lucas előzménytrilógiájában, ami azóta is a mémek melegágya), akik szegények sokszor azt se tudják, mi lesz az adott jelenetből a végleges filmben. Ehelyett egy önálló életet élő, ide-oda mozgatható, szabadon bejárható virtuális hátteret vetítenek a mögéjük felhúzott kivetítőkre. Így nem nyúlik a végtelenségig az utómunka fázis, és a színészek sem érzik úgy, hogy csak egy üres hangárban bohóckodnak, színes drapériák előtt.

A Mandalorian sorozat egyik atyja, Jon Favreau saját bevallása szerint (lásd a lenti, lélegzetelállító videót) már régóta szerette volna kipróbálni ezt a technológiát, és a Dzsungel könyve forgatásán szerzett tapasztalatainak jó hasznát vette a Disney+ Star Wars-sorozatában is. A Mandalorianban tehát amikor a páncélos Pedro Pascal egy kietlen mezőn vagy egy űrbéli platformon mászkál, akkor azt nem utólag berhelte bele a stáb a jelenetbe, hanem már eleve úgy vették fel, hogy a színész mögé vetítették a felhős eget és az űrhajót, vagy épp a csillagokat.

A rajongók körében nagy sikert arató Mandalorian tévésorozat 2. évada már idén felkerül a Disney+ online streaming szolgáltatásába. Magyarországon azonban leghamarabb év végén (a pesszimistább jóslatok szerint viszont csak 2021-ben), a kelet-európai bővítés után nézhetjük legálisan a sorozatot. (via NME.com)