Egészen elképesztő, ahogy digitálisan megöregítették David Beckhamet

A világ legnépszerűbb brit focistája a Ridley Scott Creative Grouppal forgatott kisfilmet a malária legyőzéséről.

A világ legnépszerűbb brit focistája, David Beckham a világ legnépszerűbb brit rendezőjének számító Ridley Scott cégével, a Ridley Scott Creative Grouppal és a RSA Films Amsterdammal forgatott kisfilmet a malária legyőzéséről. A 45 éves sztárt a Malaria Must Die — So Millions Can Live című videóban 70 évessé öregítették, így beszél egy londoni színházteremben arról, hogy az emberiség végre legyőzte a maláriát:

A Beckhamet megöregítő technológia lényegében itt is ugyanaz a VFX-trükk, amivel a Digital Domain már a Benjamin Button különös élete és a Avengers: End Game egyes jeleneteiben is ráncos apókát faragott Brad Pittből és Chris Evansból. A brit focista átváltozáshoz a Digital Domain 3D-szkennt készített Beckhamről, majd erre eresztettek rá egy arcmanipuláló programot. Íme a munkafolyamat izgalmas kulisszatitkairól szóló másik videó:

A Malaria Must Die — So Millions Can Live című videó a Malaria No More UK nevű szervezet malária elleni küzdelmének új szakaszát jelenti. A kezdeményezésnek Beckham lelkes támogatója volt az elmúlt években, ám a betegség megszüntetése érdekében tett erőfeszítések az utóbbi időben megakadtak, és a finanszírozáshoz kénytelenek más országoktól is segítséget kérni. A Malaria No More UK elmúlt 20 évben végzett munkájának köszönhetően a malária okozta halálesetek 60 százalékkal csökkentek, ezáltal több mint 7 millió életet tudtak megmenteni 2000 óta. 2020 elejére a malária halálozási aránya a valaha volt legalacsonyabbra szorult vissza – ám a közeljövő nagy kérdése még, hogy az élet minden területén nehézséget okozó, az egészségügyi ellátórendszerekre extra terhelést jelentő világméretű koronavírus-járványnak milyen következményei lesznek a malária visszaszorítása érdekében vívott harcban. (via The Hollywood Reporter)