Döbbenetesen sok későbbi sztár bűnözött a Miami Vice-ban

Fiatalok voltak, és kellett nekik a pénz, úgyhogy rosszarcú bűnözőket alakítottak.

A Rém rendes család Al Bundyja mint kokaindealer? Bruce Willis mint fegyverkereskedő? Liam Neeson mint terrorista, és Julia Roberts, a gengszterek szeretője? Nem csalás és nem photoshop, mielőtt még befutottak volna, ők mind feltűntek a 80-as évek kultikus sorozatában, a Miami Vice-ban, ahogy arra most a fél internet rácsodálkozott egy virálissá váló tweetnek köszönhetően.

Don Johnson és Philip Michael Thomas zsarusorozata 5 évadot és 112 epizódot ért meg 1984 és 1990 között, és minden részben feltűnt jó pár kisstílű bűnöző, drogdealer és mindenféle gyanús alvilági alak, vagyis szükség volt bőven epizodistákra. A Twitteren egy Daniel Holland nevű felhasználó összegyűjtötte azokat a színészeket, akik a Miami Vice-os haknijuk után még sokra vitték.

Kezdésnek egyből az egyik legmeglepőbb névvel nyitott: Ed O’Neill, vagyis a későbbi Al Bundy kokaindelaert alakított hanyag eleganciával.

Bruce Willis még az első évadban alakított egy Tony Amato nevű fegyverkereskedőt, mindössze négy hónappal azelőtt, hogy A simlis és a szendével elindult volna a világhírnév felé. Julia Roberts a 4. évadban tűnt fel, mint egy galéria menedzserének / drogdealernek a személyi asszisztense, és rá is hajtott a Don Johnson által alakított Sonnyra.

Az nem olyan meglepő, hogy Steve Buscemire osztották a 3. évadban egy bolíviai drogcézár katonájának szerepét, de az igen, hogy Willie Nelson countryzenész látja el a baját. Ben Stiller pedig egy kisstílű szélhámost játszott a 4. évadban.

Viggo Mortensen kivételesen nem bűnözőt, hanem kezdő nyomozót alakított, és (spoiler) megölték az epizód végére. Liam Neeson a 3. évadban bukkant fel ír filantrópként, de később kiderül róla, hogy az IRA terroristája. 

A sorozat producerei a kezdő színészek mellett már befutott zenészekkel is szívesen dolgoztak. A második évadban Little Richard drogok ellen prédikáló tiszteletest játszik, Leonard Cohen pedig a főgonosz lett volna az egyik részben, de annyira megvágták a szerepét, hogy végül csak másfél percig szerepel, akkor is végig telefonál.

Helena Bonham Carter Sonny szerelme volt a 3. évadban, a sürgősségin dolgozó fiatal orvosról azonban kiderül, hogy heroinista.

 

Érdemes végigpörgetni az egész galériát, olyan nevekkel találkozhatunk még, mint Chris Rock, Phil Collins, Benicio del Toro, Stanley Tucci, Laurence Fishburne, John Turturro, Bill Paxton, Michael Madsen, Ving Rhames, Ron Pearlman, Ian McShane, Miles Davis, Frank Zappa.

via: Uproxx