Daenerys utolsó nagy beszédét Hitler szónoklatai ihlették

Nem csoda, hogy annyira lázba hozta a dothraki harcosokat és a Makulátlanokat. Emilia Clarke minderről egy új interjúban osztott meg izgalmas részleteket.

A múlt vasárnap (nálunk hétfőn) véget ért Trónok harca fináléjának egyik leghatásosabb jelenete volt, amikor a Sárkányok Anyja gyújtó hatású beszédet mond embereinek Királyvár romjai előtt állva, miszerint a háborúnak még nincs vége, mert mindenhol le akarja igázni a zsarnokokat.

Forrás: HBO

 

Nos, a szóban forgó szónoklat nem véletlenül volt hatásos, hiszen a Danyt játszó színésznő, Emilia Clarke alaposan felkészült rá. Nem is akárhogy. Mivel tudta, hogy a jelenetet nem külső helyszínen fogják felvenni, csupán egy zöld háttér előtt áll majd egy üres stúdióban, tisztában volt vele, hogy nem sok mindenre tud majd támaszkodni, így más diktátorokról és karizmatikus vezetőkről készült felvételeket nézve készítette fel magát.

„Ma már viccesnek tűnik, de úgy

készültem fel az idegen nyelven mondott beszédeimre, hogy nagyon sok videót néztem diktátorokról és karizmatikus vezetőkről,

ahogy szintén különféle nyelveken beszélnek. Arra voltam kíváncsi, vajon átjön-e a mondandójuk úgy, hogy nem értem a nyelvet. És abszolút átjön! Teljes mértékben érted, mit mond Hitler egy idegen nyelven, szóval arra gondoltam: ha én magam elhiszem minden egyes kimondott szavam, a közönségnek sem kell majd végig a feliratot néznie” – nyilatkozta Clarke.


(via Uproxx)