Clooney filmek, amiket már ma este megnézhetsz

Összeszedtük, ha esetleg valakinek George Clooney filmet lenne kedve ma este nézni.

A 22-es csapdája 1. évad – HBO GO

Joseph Heller klasszikus második világháborús regénye sorozatként. A történet a bombázótiszt Yossarian kapitány pokoljárásán keresztül mutatja be a háború és a háborús gépezet abszurditását. 

 

Egy veszedelmes elme vallomásai – HBO GO, Cinemax 2. 16:25

 

Chuck Barris (Sam Rockwell) kettős életet élt évtizedekig: nappal sikeres tévéproducer, éjjel nem kevésbé sikeres bérgyilkos. Ki akar lépni végre és le akar számolni múltjával, ami nem könnyű. Egy New York-i hotelben húzza meg magát, és magnóra veszi saját vallomását eltékozolt életének fordulópontjairól. Első szakmabéli szerelme, Penny (Drew Barrymore) adja a legnagyobb ötletet. A Randi-Show óriási siker, amelynek árnyékában azonban Chuck elszánja magát, hogy a CIA-nak dolgozzon. Jim Byrd (George Clooney) titkosügynök a tökéletes bérgyilkost látja benne, és hosszasan beszéli rá, az együttműködés előnyeit ecsetelve. Chuck későn veszi észre, hogy magánéletét is eladta, és őt is élete végéig figyelni fogják. Pedig a piszkos munkát el kell végeznie...

 

 

Alkonyattól pirkadatig – HBO GO

 

 

A Gekko testvérek –Seth és Richie – nyomát véres bűncselekmények sora jelzi. Amikor forróvá válik a lábuk alatt a talaj, a szadista testvérpár Mexikó felé veszi az irányt. Ahhoz, hogy átjussanak a határon, elrabolják az özvegy prédikátor Jacob Fullert és a két gyermekét a lakóautójukkal együtt. Egy útszéli mexikói kocsmában beszéltek meg találkozót az emberükkel, nem sejtve, hogy a hely valójában egy vámpírtanya. Hamarosan elszabadul a pokol, és össze kell fogniuk a túlélés reményében.

 

 

Egek ura – Netflix

 

 

A negyvenes éveiben járó Ryan munkaerő-leépítési szakértő, abból él, hogy mások helyett elvégzi a piszkos munkát. Munkájából kifolyólag szinte egész életét a repülőtereken, a gépeken vagy szállodákban tölti. Nem csoda, hogy agglegény, nem akar megállapodni, de semmilyen valódi emberi kapcsolatot sem tud felmutatni. Minden, amire szüksége van, elfér a bőröndjében. Tulajdonképpen egyetlen igazi célja van: a 10 millió törzsutas mérföld elérése. Ryan jól bejáratott életét azonban veszély fenyegeti, amikor a cégét is eléri a leépítés veszélye, illetve amikor útja során megismerkedik a szintén törzsutas Alexszel.

 

 

Mint a kámfor – Netflix

 

 

Jack Foley (George Clooney) több bankot rabolt fegyver nélkül, mint bárki más. Háromszor kapták el, amikor nem volt szerencséje menekülés közben. Három évtizedet kellene letöltenie. Minden nap szökéséről, az utolsó nagy balhéról és új életéről álmodozik. A szökés pillanatában egy nyomozónő kerül Jack és társa, Buddy (Ving Rhames) útjába. Túszként magukkal viszik. Karen Sisco (Jennifer Lopez) becsületes nyomozócsaládból való, minden alkalmat megragad fogvatartói terveinek meghiúsítására. Az első menet döntetlent hoz, de már késő: Jack rabul ejtette szívét. A következő randevún Detroitban viszont már túl sokan akarnak velük lenni.

 

 

Ocean's Thirteen - A játszma folytatódik Netflix, Film+ 14:15

 

 

Willy Bank, a könyörtelen kaszinótulajdonos kórházba juttatta Danny Ocean barátját és mentorát, Reubent. Álmában sem gondolta volna, hogy ezek után szemben találja magát a díszes társasággal. De Bank elszámította magát, a fiúk nem hagyják annyiban a dolgot. Mindent megtesznek, hogy visszavágjanak, mégpedig Bank nagy napján, a róla elnevezett kaszinó megnyitóján. Először meg akarják kopasztani, majd meg akarják fosztani a dicsőségtől, a szállodáiért kapott Öt gyémánt-díjaktól. A terv veszélyes, és majdnem lehetetlen végrehajtani, de a fiúk nem ismerik ezt a szót.

 

 

Az Ocean’s széria első két része is elérhető a Netflixen.

 

Vészhelyzet – Sorozat+ 18:00

 

 

A világ egyik leghosszabb életű kórházi drámasorozata visszatér! Michael Crichton író kreációja, a chicagói megyei kórház sürgősségi osztálya hosszabb pihenő után újra munkába áll. A sürgősségi osztályon persze továbbra sincs megállás, a betegek futószalagon érkeznek. Ezúttal is a rezidenseké, illetve elődeiké a főszerep, akik a nap 24 órájából 22 órában kénytelenek helytállni, egymás segítségére lenni, s feletteseik kritikáit elviselni. Természetesen a betegek is maximalisták, akik minimum csodát várnak tőlük nap, mint nap…

 

 

Sivatagi cápák – Netflix

 

 

Vége az Öböl-háborúnak, az amerikai katonák haza készülődnek, néhányuknak azonban nem hiányzik a civil élet. Egy menekültnél talált térképről kiderül, hogy a kuvaiti aranyrudak rejtekhelyét ábrázolja. Négy katona, Archie Gates (George Clooney) vezetésével, állig felfegyverkezve magánakcióba kezdenek a kincs felkutatására. Troy Barlow (Mark Whalberg) és barátja Conrad (Spike Jonze) hamarosan megtudják, hogy az iraki valóság egészen más, mint amit a tévéhíradók boldog beszámolóiban láthatnak.

 

 

Gravitáció – Netflix

 

 

Dr. Ryan Stone-nak, a kiváló orvosmérnöknek ez az első küldetése a világűrbe, a veterán Matt Kowalskynak pedig az utolsó, mielőtt nyugdíjba menne. Éppen rutinjellegű szerelési munkát végeznek, amikor egy meteorzápor elpusztítja az űrbázist és az űrhajóstársaikat, és a két asztronautát elszakítja az űrsiklótól. Az összeköttetésük megszakad a Földdel, egymáshoz kötve sodródnak a végtelen világűrben. Hamarosan fogytán az oxigén. A félelmük fokozatosan pánikba fordul, semmi esélyük a megmenekülésre.

 

 

+1  A fantasztikus Róka úr

 

 

Roald Dahl regényéből készült, egészen szórakoztató film – amiben ugyan Clooney nem látható, mert „csak” a hangját kölcsönözte a főszereplőnek – és ez ugye a szinkronnal el is veszne, de mivel a magyar hangja ezúttal is Szabó Sipos Barnabás, az illúzió megvan. A film az Indavideón érhető el.