Clint Eastwood csodálatos filmjét ajánljuk a keddi tévézéshez

Természetesen mára is összeszedtük a legjobb filmeket. Sajnos elég szegényes a lista.

Kétely - Film4, szeptember 29. kedd, 20h

1964-ben járunk a bronxi St. Nicholas iskolában. A vibráló egyéniségű, karizmatikus Flynn atya (Philip Seymour Hoffman) szeretné kicsit megváltoztatni az iskola túl szigorú szokásait, melyeket már réges-régen állított fel a vaskezű igazgatónő, Aloysius Beauvier nővér (Meryl Streep), aki a félelem és a szabályok erejében bízik. A politikai változások szele eléri a közösséget és az iskola a falai közé fogadja az első fekete diákot, Donald Millert. Amikor a reménytelien ártatlan James nővér (Amy Adams) megosztja az igazgatónővel észrevételét, miszerint Flynn atya túlságosan személyes érdeklődést mutat Miller iránt, az igazgatónő személyes keresztes hadjáratba kezd a pap ellen azzal a céllal, hogy eltüntesse őt az iskolából. Bár bizonyítékkal nem rendelkezik, Aloysius nővér a hite szerint száll szembe Flynn atyával.

 

Gran Torino - Viasat3, szeptember 29. kedd, 21h

Walt Kowalski, az egykori koreai veterán és nyugdíjas autószerelő felesége halála után egyedül él. A régi szomszédok is kihaltak vagy elköltöztek, a helyükre délkelet-ázsiai bevándorlók jöttek. Kowalski rossz szemmel nézi őket, nem rejti véka alá a velük kapcsolatos ellenérzését. Mindez csak fokozódik, amikor egyik éjjel a szomszéd fiú el akarja lopni a féri féltve őrzött autóját, a gyönyörű 1972-es Gran Torinót. Kiderül, hogy a környéket uraló banda kényszerítette erre. Miután a srácot megmenti a bandától, a hálás szomszédok ragaszkodnak hozzá, hogy Thao neki dolgozzon. Különös kapcsolat veszi kezdetét.

 

Mindenütt nő - Sony Movie, szeptember 29. kedd, 21h

Melanie Carmichael (Reese Witherspoon) New York egyik legmenőbb fiatal divattervezője, gyönyörű és bájos, ráadásul most kérte meg a kezét a város legkívánatosabb agglegénye, Andrew Hennings (Patrick Dempsey), aki nemcsak vonzó, hanem nagyon gazdag is. Melanie mégis a vőlegénye nélkül utazik haza, hogy falusi szüleivel közölje a jó hírt és ami még fontosabb, vőlegénye megérkezése előtt, a férjétől, Jake Perrytől (Josh Lucas) is el szeretne válni. Ugyanis még azelőtt, hogy nekivágott a fényes nagyvárosnak, hozzáment első szerelméhez, egy borostás, neveletlen, sörvedelő sráchoz.

 

Pokolfajzat - Paramount Channel, szeptember 29. kedd, 21h

Az őrült Grigorij Raszputyin azért teremtette meg Pokolfajzatot a második világháború alatt a pokol tüzében, hogy a gonoszt szolgálja. A fiút a szövetségesek mentették meg Broom professzor, a Paranormális Kutatás és Védelem Hivatal alapítója vezetésével. A professzor fiaként nevelte fel, és segített előhívni különleges, paranormális képességeit. Pokolfajzat a telepatikus képességekkel rendelkező Mer-Man Abe Sapiennel és Liz Shermannal együtt felveszi a harcot Raszputyin ellen, aki szeretné őt visszacsábítsa a rossz oldalra, hogy erejét felhasználva döntő csapást mérjen a Földre.

 

A Keresztapa 3 - Moziverzum, szeptember 29. kedd, 21h

Michael Corleone egyre inkább úgy érzi, hogy családja tevékenységeit ideje lenne legalizálni. A régi típusú maffiának ugyanis mára már leáldozott. Ezért is dönt úgy, hogy a szerencsejáték-iparból kiszállva inkább a tőzsde és a bankvilág irányába fordul. Így kerül kapcsolatba a Vatikán egyik bankjával is. S hamarosan olyan üzletet kötnek, ami végleg eldönti a Corleone család sorsát...

 

Tenacious D, avagy a kerek rockerek - Fimcafe, szeptember 29. kedd, 22.55h

A két jó barát, JB (Jack Black) és KG (Kyle Gass) arról álmodozik, hogy karriert csinálnak a rock világában. Minden vágyuk, hogy a zenekarukkal mindenkit lemossanak a zenei palettáról, és rocktörténelmet írjanak. Ahhoz azonban, hogy sikerrel járjanak, először is meg kell találniuk a Végzet pengetőjét, a varázserejű gitárpengetőt, amely a kutyaütő zenészből is képes sztárt csinálni. Megszerzéséért képesek tűzön-vízen átgázolni, rendőrökkel szembeszállni, az ördöggel is lepaktálni.

 

Con Air - A fegyencjárat - Viasat3, szeptember 29. kedd, 23.30h

A Fegyencjárat egy repülőgép, amelynek utaslistáját az ország legelvetemültebb bűnözőiből állítják össze. Cyrus Grissom, a Vírus (John Malkovich) és a többiek mind életfogytiglanra ítélt gyilkosok, akiket az ország legbiztonságosabb börtönébe akarnak átszállítani. Közéjük kerül Cameron Poe (Nicholas Cage), az amnesztiával szabaduló rohamosztagos. Ő családjához térne haza, de váratlanul tudomásul kell vennie, hogy megpróbáltatásai folytatódnak. Nem az ügyész, hanem az élet folyamodott súlyosbításért; ami az elkövetkezendő huszonnégy órában vár rá, ahhoz képest az elmúlt nyolc börtönév kismiska. A rabok kiszabadulnak és eltérítik a gépet. Poe pedig tudja, nincs más választása, mint záros határidőn belül visszaszerezni az irányítást. A földön hajukat tépő rendőrök ugyanis nem fognak válogatni az eszközökben, hogy _ esetleg egy ártatlannal együtt _ eltakarítsanak egy légi-rakomány szennyest.

 

A biztonsági őr - Mozi+, szeptember 29. kedd, 23.50h

Eddie egy veterán katona, aki becsületes munkát keres. Egy plázába kerül biztonsági őrként, az első műszakja azonban nem lesz bonyodalmaktól mentes. Az éjszaka közepén egy ijedt, kimerült tizenéves lány kopogtat a pláza ajtaján. Kiderül, hogy egy bűnszervezet elől menekül, akik ellen tanúskodni akar. Hamarosan a plázát állig felfegyverzett profi gyilkosok veszik körül…