Cápák között: történelmi ajánlat

A műsor hazai történetében először nem befektetési, hanem felvásárlási ajánlatot tett az egyik Cápa, Lakatos István a legutóbbi adásban. Vajon éltek a versenyzők a nem mindennapi lehetőséggel?

A Redmenta ingyenes online feladatlapokat készítő rendszer, amely megkönnyíti a tanárok és diákok munkáját. Eddig összesen 20 millió feladatlapot töltöttek ki, közel egy tucat országból. A fiatal vállalkozók egy új, előfizetős szisztémát dolgoztak ki, amellyel nemzetközi vizekre eveznének a termékkel. Ehhez kértek a Cápáktól 150 ezer eurót, 4 százalékért cserébe, amivel kapcsolatban Lakatos István ironikusan meg is jegyezte: „nagyvonalúak vagytok”.

A pitch folyamán azonban a jelentkezők annyira meggyőzték a befektetőket, hogy 5-5 százalékért, azaz összesen 10 százalékért cserébe Balogh Petya és Moldován András is kínált 75-75 ezer eurót – de Lakatos István még ennél is nagyvonalúbb volt! A nagyhal nem „exitre” játszik, ő a növekedésben hisz és a meghatározó jelenlétben, ezért ajánlatot tett a cég teljes, 100 százalékos felvásárlására. Márpedig ilyen ajánlat az üzleti showműsor hazai történetében még nem hangzott el!

 


A vállalkozók – egyeztetve korábbi befektetőikkel – elutasították a felvásárlást, és 3-3 százalékos, azaz 6 százalékos ellenajánlatot adtak Balogh Petyának és Moldován Andrásnak. A tárgyalás végén a Cápák összesen 4,5 százalékban állapodtak volna meg, de Visy Zoltán és Mérő Bálint az utolsó ajánlatot végül elutasították, így nem jött létre befektetés az oktatás reformja kapcsán. Ehhez hasonlóan nem végződött happy enddel a szépségipari időpontfoglalásra épülő business és a felvidéki kozmetikus fejlesztő vállalkozása sem, amely üzletekből a Cápák sorban kiszálltak.

Sikerrel járt ezzel szemben a Tetőhűtés csapata, akik nagy ipari csarnokok környezetbarát hűtési rendszereit dolgozták ki úgy, hogy a legnagyobb hűtési energiafelhasználók költségeit 60–80 százalékkal tudják csökkenteni. Weeber István, a szabadalom tulajdonosa és Juhász Péter Tibor 80 millió forintért érkeztek, Lakatos István pedig felajánlotta nekik, hogy ha egyelőre elfelejtik a külföldi terjeszkedést és itthon a hazai csarnokok 10 százalékát le tudják hűteni, üzletelhetnek.

3 éves, 80 milliós hitelben állapodtak meg, amiért cserébe Lakatos 10 százalékban részesül a cégből. A vállalkozók örömmel fogadták el az ajánlatot.


(via rtl.hu)