Botrány a Beverly Hills 90210-folytatás körül

Hatalmas a dráma a BH90210 címre hallgató, most készülő reboot háza táján: a sorozat showrunnere és több írója is otthagyta a projektet.

Ahogy arról korábban írtunk, a hatrészes, önreflektív széria augusztus 7-én debütál a FOX-on, és nemrégiben az első képeket is nyilvánosságra hozták a kulisszák mögül. Most azonban vélhetően veszélybe került a premierdátum, mivel Patrick Sean Smith showrunner mellett több vezető író is otthagyta a forgatást.

A szakítás pontos okát nem tudni, de a Variety nevű szaklap egy forrástól úgy tudja, a vitát két főszereplő színésznő közti konfliktus okozta, ami valamilyen módon az alkotókra is kihatott. Egy másik vélemény szerint a forgatókönyvírók nem örültek neki, hogy a vezetőség állandóan felügyelte és felülbírálta a projektet.

A produkció azonban már meg is találta új showrunnert, Paul Sciarrotta személyében, aki a BH90210 ötletgazdáival, Chris Alberghinivel és Mike Chesslerrel együtt vezeti ezután a munkálatokat. Sciarrotta – aki korábban olyan sorozatokon dolgozott, mint a 90210 című Beverly Hills 90210-remake, a Szeplőtelen Jane vagy az Emily doktornő – eddig is az írói csapat tagja volt, szóval a főnökség legalább nem kívülről hozott valakit.

De szerencsére akár van köztük feszültség, akár nincs, az nem változott, hogy az érkező sorozatban ott lesz Tori Spelling, Jennie Garth, Shannen Doherty, Gabrielle Carteris, Jason Priestley, Ian Ziering és Brian Austin Green, akik saját magukat alakítva azt mesélik majd el, hogy 19 évvel az eredeti műsor befejezése után milyen nehéz megcsinálni egy rebootot.


(via Variety)