Bochkor szidta a Szomszédokat, így reagáltak a teleregény színészei

Ivancsics Ilona és Pásztor Erzsi sem értik, miért kell szidni egy olyan alkotást, amit régen szerettek az emberek, és most is nagy népszerűségnek örvend.

Bochkor Gábor a Retró Rádió kedd reggeli BCHKR-adásában páros lábbal szállt bele a Szomszédokba, szerinte ugyanis ebben a hazai gyártású teleregényben minden el lett rontva, amit el lehet rontani:

Szerintem egy annyira rosszul megcsinált sorozat volt, hogy azt nem tudom elmondani. Minden rossz volt benne! Tudom, hogy nem lehetett abbahagyni a nézését, és azt is, hogy az első szappanopera volt Magyarországon. De hát kimentek egy kamerával a kivilágítatlan lépcsőházba forgatni. Egyik kamerába mondta a Nemcsák Károly, a másikba a Komlós Juci, ami úgy tűnhet, mintha egy párbeszéd lenne, de nem az, mert ordít róla, hogy nem az. Gyerekek! Én mindenkit tisztelek, aki ebben benne volt. Tehát Kulkától kezdve Ábel Anitán át tényleg mindenkit tisztelek, de nem volt jól megcsinálva.

 

 

Az egykori tévés-rádiós fenegyerek sarkos véleményén nemcsak a kommentelők háborodtak fel, de a Szomszédok egykori sztárjai is, akik közül ketten is megszólaltak a Blikknek az üggyel kapcsolatban. A közönségkedvenc Janka nénit alakító Pásztor Erzsi így reagált:

Miért nem akkor jelezte, hogy neki ez nem tetszik, amikor debütált a televízióban a sorozat? Kérdezem én, egyáltalán honnan tudhatja, hogy minden rossz volt benne? Ha annyira rossznak tartotta, akkor minek nézte, ha meg nem nézte, honnan tudja, hogy milyen volt? Egyáltalán nem az az ember, akinek adok a véleményére, és bevallom, nem is érdekel, gondoljon, amit akar.
Forrás: Magyar Televízió

 

A Blikk megkérdezte a történtekről Ivancsics Ilonát is (ő játszotta Vágási Jutkát), aki így reagált Bochkor szavaira:

Engem azért nem zavar a véleménye, mert az emberek még most is annyira szeretik a sorozatot. Nem tud ezzel bántani, azt a csodálatos 13 évet semmi nem tudja elvenni tőlünk. Bochkor Gábor sem hibátlan, de ha neki örömet okoz, hogy lehúzzon másokat, tegyen így.

Bujtás János, a teleregény egyik rendezője szintén nem ment el szó nélkül Bochkor véleménye mellett. A 21 ezer fős Szomszédok Facebook-csoportban leírta: szerinte a számok magukért beszélnek, és a rádiós nyugodtan hasonlítsa össze a Szomszédok népszerűségét a saját műsorának nézettségével. A rendező emellett azt is nehezményezte a Blikk szerint, hogy Bochkornak már csak azért sem illett volna így leszólnia a Szomszédokat, mert Ábel Anita (a teleregény Julcsija) rendszeres szereplője a műsorának.