Bobby Ewing magyar hangja lett az év szinkronszínésze

Csankó Zoltán mellett díjat nyert a Bosszúállók: Végjáték, Csifó Dorina, Nagy Ervin, illetve a Csernobil és az Eurófia című sorozatok is az elmúlt év legjobb szinkronteljesítményeit elismerő 3. Szinkronikum gálán.

A péntek este az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott díjátadón a SzíDoSZ (Színházi Dolgozók Szakszervezete) Szinkron Alapszervezete kuratóriuma a magyar szinkron legjobbjainak 11 kategóriában ítélt oda Szinkronikum díjakat. A kuratórium a legjobb szinkronszínésznőnek járó díjat Bertalan Ágnesnek (akinek a hangját többek közt a Szex és New York Mirandájaként ismerhetjük), a legjobb szinkronszínésznek járót Csankó Zoltánnak adta (az ő legismertebb munkája kétségtelenül Bobby a Dallasból, de szinkronizált a Trónok harcában is, és ő Colin Firth állandó magyar hangja).

Selmeczi Roland Tálentum Díjat Nemes-Takách Kata és Szabó Máté kapott. Az év szinkronstúdiója a Mafilm Audio, a legjobb dramaturg-fordító Speier Dávid, a legkiemelkedőbb szinkronrendező pedig Tabák Kata lett. Az év szinkronizált alkotása a Csernobil.

Csankó Zoltán a gálán. Forrás: SzíDoSZ

 

A legjobb magyar szinkronszínészekre és produkciókra a közönség is szavazott, internetes szavazással. Náluk Csifó Dorina (Alkonyat és Harry Potter filmek) és Nagy Ervin (számos filmben Johnny Depp és Ryan Reynolds magyar hangja, és ő Thor a Bosszúállók részekben is) lett a nyerő, a szinkronizált film kategóriában pedig a Bosszúállók: Végjáték. A közönség ezenkívül az Eufóriát jelölte meg a legjobban szinkronizált sorozatként.

Végül, de nem utolsósorban az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület támogatásával létrehozott életműdíjat Menszátor Magdolnának (Esmeralda, Váratlan utazás, Avatar, és sokszor ő Glenn Close magyar hangja) és Tordy Gézának (az Ikrekből Arndold Schwarzenegger, illetve Anthony Hopkins és Jack Nicholson magyar hangja) ítélték oda.


(via Vision Communications)