Az Álmosvölgy legendájával is edzhetünk a hétvégi ijesztgetésre

De ha inkább a könnyedebb filmeknél maradnátok, akkor válasszátok a Trópusi vihart!

Amerika kedvencei - Filmcafe, október 30. péntek, 19h

"Gwen és Eddie, szépek, gazdagok, szeretik egymást, mellékesen pedig mozisztárok. De a rajongók nem tudják, mennyire utálják egymást. Legújabb filmjük premierje előtt azonban végképp betelik a pohár, a színésznő latin szeretőjéhez költözne, férje kiszaladna a világból. Producerük azonban semmitől sem riad vissza, hogy fenntartsa a látszatot: hazudik, csal, szervez és cselez a közönség kedvéért. Végül beveti Kikit, a megállíthatatlan békítőt és konspirálót... "

 

Vasember 3. - Viasat3, október 30. péntek, 21h

A legutóbbi küldetése után Tony Stark talonba tette a Vasembert. A tudós-szuperhős boldogan él egykori asszisztensével, ám álmatlanságban szenved, és pánikrohamok gyötrik. Amikor merényletek sora rázza meg a várost, Stark úgy dönt, hogy felveszi a (vas)kesztyűt, és szembeszáll a titokzatos ellenséggel. A Vasemberen végzett legújabb fejlesztése azonban még nem tökéletes, ráadásul felbukkan néhány korábbi ismerőse is. Az ösztönei és a találékonysága segítségével talán sikerül felülemelkedni a nehézségeken.

 

Csupasz pisztoly - Paramount Channel, október 30. péntek, 21h

Az őrületes humorú Airplane, Top Secret és Nagy durranás alkotói ezúttal a "Nagyon Különleges Ügyosztály" aktái között bukkantak a kincsek kincsére! A főhős természetesen ismét Frank Drebin, a gránit állkapcsú, sziklakemény zsaru, a magasztos értékek utolsó megvesztegethetetlen védelmezője. Miközben vadul igyekszik megakadályozni az angol királynő ellen kifundált merényletet, ádáz bűnözőkkel és kéjsóvár asszonyokkal kell összemérnie a fegyverét. Az ügynek még részese egy szitává lőtt, de amúgy jó színben levő ügynök, egy szőke szexbomba, két baseballcsapat és megszámlálhatatlan fura figura. Igazi ellenfele azonban csak kettő akad: két balkeze, melyek képtelennél képtelenebb helyzetekbe sodorják.

 

12 év rabszolgaság - Filmcafe, október 30. péntek, 21h

Northup 1841-ben, az amerikai polgárháborút megelőző időszakban az északi New York virágzó városában elismert hegedűművészként éli hétköznapjait családjával, míg egy nap tőrbe csalják, elkábítják, és eladják rabszolgának. Helyzete egyre kilátástalanabbá válik, mikor egy szadista déli ültetvényeshez kerül, Edwin Eppshez (Michael Fassbender), aki rabszolgáin kénye kedve szerint tesz erőszakot, akár a végsőkig korbácsolva, kínozva őket. Northup embertelen körülmények között több száz társával együtt az életben maradásért küzd, miközben megpróbálja megőrizni méltóságát Epps könyörtelen, beteges világban. Solomon 12 évig tartó kegyetlen odüsszeiája alatt nem adja fel a harcot: újra szabad akar lenni. És mikor a sors összehozza őt a kanadai szabadelvű áccsal (Brad Pitt) felcsillan benne újra a remény.

 

A nagy Lebowski - Film Mánia, október 30. péntek, 21h

Jeff Lebowski (Jeff Bridges) egyetlen aranytörvénye az életben: élj és hagyj élni! Békésen lopja a napot, iszogatja kedvenc koktélját és döntögeti a rekordokat törzshelyének tekepályáján. Haverjai mind hasonlóan céltalan csodabogarak. Az idilli életet megzavarja két rosszarcú és modortalan gengszter, akik betörnek lakásába. A meglepett Lebowskit helyben hagyják és bepiszkítják kincset érő perzsaszőnyegét. Hősünk felkerekedik az igazi Lebowskihoz (David Huddleston), hogy tisztázza a félreértést és kártérítést kapjon. Az öreg milliomos névrokona viszont üzletet ajánl: szerezze vissza "elrabolt" ifjú feleségét.

 

Sherlock Holmes - Film+, október 30. péntek, 21h

A legendás mesterdetektív, aki közelharcban legalább olyan verhetetlen, mint logikus gondolkodásban, élete legnagyobb problémájával kerül szembe. Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) és hű társa, Dr. Watson (Jude Law) Lord Blackwood (Mark Strong) nyomába vetik magukat. Ha nem leplezik le időben, az végzetes következményekkel járhat az egész birodalomra nézve.

 

A kód - Moziverzum, október 30. péntek, 21h

Ripley (Morgan Freeman), a világ legsikeresebb és legravaszabb műkincstolvaja rábeszéli Gabrielt (Antonio Banderas), feltörekvő riválisát egy közös akcióra, amelynek a tétje negyven millió dollár. A kiszemelt műkincseket azonban biztonságosabb helyen tárolják, mint a Pentagon, és hamar világossá válik, hogy a bejutás teljesen lehetetlen, a kijutás pedig még annál is nehezebb. Amikor azonban az oroszok elrabolják Alexet (Radha Mitchell), Gabriel megtáltosodik, és mindent egy lapra feltéve feladja inkognitóját.

 

Sikoly - AMC, október 30. péntek, 22h

Sidney (Neve Campbell) tinédzserként száll szembe szorongásaival. Anyját csupán néhány hónappal ezelőtt gyilkolták meg, apja csak az üzletnek él, mit sem törődik lányával; sőt még barátja is örökös feszültségben tartja a magányos lányt. És még mintha ez sem lenne elég, brutális sorozatgyilkos kezdi el terrorizálni a csendes kisvárost, de főként Sidney iskolatársát, Casey Beckert (Drew Barrymore). A gyilkos kedvenc horrorfilmjeiből merít ihletet, hogy felforgassa a várost és kollégiumát. Mindent felhasznál, amivel rászedheti áldozatait. Mindenki gyanús és senki sincs biztonságban. Sidneyn múlik, véget ér-e a rettegés. Az egyetlen bizonyíték egy félelmetes maszk.

Karol 2. - A pápa, aki ember maradt - Duna Tv, október 30. péntek, 22.35h

A II. János Pál néven pápává szentelt Karol Vojtyla, megdöbbenti környezetét mély emberségével, és azzal a toleranciával és megértéssel, amit a más vallásokat követők iránt tanúsít. Nem marad Rómában, hanem utazni kezd, hogy Ázsia és Latin-Amerika híveihez is elvigye vígaszataló üzenetét. Annál is inkább megrázza a keresztény világot a hír: egy bolgár férfi merényletet követett el a pápa ellen.

 

Az Álmosvölgy legendája - Paramount Channel, október 30. péntek, 22.50h

A Hudson keleti partvidékének tágas völgyei egyikében húzódik meg az a titokzatos, eldugott, csendes kis szurdok, melyet Álmosvölgynek hívnak. Mesebeli, varázslatos táj tele mindenféle helyi mendemondával, kísértetjárta helyekkel, éji babonával. Ide érkezik 1799 egyik vészjósló napján New Yorkból a legújabb tudományos nyomozási módszerek iránt elkötelezett Ichabod Crane felügyelő, hogy kivizsgálja a kis faluban történt rejtélyes eseteket. Három rendkívül különös gyilkosság zaklatta fel a békés kis közösség nyugalmát. Mindhárom áldozatnak levágták a fejét, és a fejek eltűntek... A falubéliek váltig állítják, tudják, ki követte el a rémséges tetteket: nem más, mint a legendás Fejnélküli Lovas!"A mesemondás nagymestere, Tim Burton (Batman, Támad a Mars!, A majmok bolygója) hátborzongató és elbűvölő látomást szőtt a klasszikus rémtörténet köré. Az Álmosvölgy legendája igazi csoda: bátor, izgalmas, és telis-tele van erőteljes képekkel."

 

Trópusi vihar - Moziverzum, október 30. péntek, 23.15h

Ben Stiller, Jack Black és Robert Downey Jr., olyan filmsztárokat alakítanak ebben az akció-vígjátékban, akik egy szuper-drága háborús filmet forgatnak eredeti helyszíneken. Csakhogy az elszabadult költségvetés miatt a stúdió kihátrál a film mögül, viszont a frusztrált rendező úgy dönt, hogy mégis folytatja a forgatást. Stábját a délkelet-ázsiai dzsungel közepébe vezeti, ahol aztán igazi rosszfiúkkal találják szembe magukat…