Ajánlunk pár jó filmet vasárnapi begubózáshoz

Ha egy kicsit szeretnél elefeldkezni a karácsonyi rohanásról, akkor ülj le a tévé elé, és kapcsolj ki! Mi ezeket a filmeket ajánljuk.

Mr. Popper pingvinjei - Mozi+, december 16. vasárnap, 12.10h

Tom Popper elfoglalt üzletember. Életét, mindennapjait a munka, értekezletek, határidők, bevételi kimutatások teszik ki. Emellett nem jut ideje a családjára. Egy napon meglepődve értesül arról, hogy egy pingvint örököl. Félreértés folytán a frakkos csapat hamarosan hat főre bővül. A csámpás jövevények alaposan felforgatják Mr. Popper addigi megszokott életét. A legérdekesebb az, hogy a kezdeti rosszallás után az üzletember egyre jobban élvezi a különös helyzetet és a vendégei társaságát, akik mellett újra megtanul szeretni, a családjával törődni.

Gyalog galopp - AMC, december 16. vasárnap, 14.55h

Artúr, a britek királya (Graham Chapman) azt a feladatot kapja Istentől, hogy kutassa fel a Szent Grált. Egy ilyen horderejű küldetés kooperatív munkát igényel, ezért Artúr maga köré gyűjti Albion (fél)tökös lovagjait, Sir Bedevere-t, a tudóst (Terry Jones), a szűzies Sir Galahadot (Michael Palin), a bátor Sir Lancelotot (John Cleese) és Sir Robint (Eric Idle), aki nem olyan bátor, mint Sir Lancelot. A Kerekasztal lovagjai felkerekednek hát, hogy megannyi kalandot átvészelve begyűjtsék a menő poharat.

Négy karácsony - RTL Klub, december 16. vasárnap, 16.10h

Kate (Reese Witherspoon) és Brad (Vince Vaughn) módszeresen kerülik a karácsonyi ünnepségeket, és a legelképesztőbb sztorikkal etetik a családot, csakhogy ne kelljen részt venniük a családi összejöveteleken. Egy élő közvetítés révén azonban lebuknak, és kénytelenek végiglátogatni a szülőket, akik persze mind elváltak. A négy látogatás során alapos ízelítőt kapnak a családi melegségből és egymás féltett titkaiból.

Álmomban már láttalak - Paramount Channel, december 16. vasárnap, 19.50h

Marisa Ventura gyermekét egyedül nevelő anya, aki egy előkelő manhattani szállodában dolgozik szobalányként. Egy napon aztán a világ a feje tetejére áll - Marisa találkozik Chrisszel, a sármos politikussal, aki a hotelban száll meg és összetéveszti őt egy vagyonos társasági hölggyel. Chris halálosan beleszeret a lányba, aki nem meri felfedni előtte a tényt, hogy ő "csak" egy egyszerű szobalány.

A tintahal és a bálna - M3, december 16. vasárnap, 22.25h

Amikor egy család felbomlik, egy házasság megromlik, az mindig a gyerekek számára a legnehezebb. Nehéz akkor is, ha a két szülő egyetértésben, jól kezeli a helyzetet, de kész pokol, ha nem ezt teszik. Bernard, az egykor sikeres író nehezen viseli, hogy felesége szintén írói karrierbe kezdett, ráadásul egyre keresettebb. Amikor a férfi elköltözik, megegyeznek, hogy a gyerekek felváltva lesznek elhelyezve. Ez pedig úgy tűnik, hogy a két kamasz fiú számára a lehető legrosszabb megoldás. Walt az anyját hibáztatja, hogy felbomlott a család és nem veszi észre az apja piszkos játszmáit. Frank, a kisebbik fiú, akivel Bernard soha nem elégedett és képtelen elfogadni a srác egyéni ambícióit, anyjához menekül, ám a nő éppen új életet kezd Ivan, a teniszoktató mellett. A két fiú útkeresése, az élettel kapcsolatban feltett kérdéseik,- melyek megválaszolatlanok maradnak-, az apa kicsinyes viselkedése, az anya vergődése saját vágyai és az anyai kötelességek között, egyenes út az élettől kapott nagy pofonokhoz, amelyek remélhetőleg mindegyik családtagot visszaterelik a helyes mederbe.

Aljas nyolcas - RTL Klub, december 16. vasárnap, 22.30h

Az Aljas nyolcas főhősei sokat próbált fejvadászok, akik az amerikai polgárháborút követő időszakban találkoznak egymással Wyoming erdős vidékein. Egy kemény hóvihar elől menekülve kénytelenek egy helyen meghúzni magukat, a kényszerű összezártság eredménye pedig ármány és intrika. Vajon túlélik-e a vihart az egymás megtévesztésével és átverésével boldogulni próbáló hét(nyolc)próbás gazemberek?

Időhurok - TV2, december 16. vasárnap, 00.35h

A legendás Robert A. Heinlein (többek között a Csillagközi invázió írója) novellájából készült filmben egy időügynök (Ethan Hawke) barangol múltban és jövőben: minden bevetés más korba vezeti. Egy olyan bűnözőre vadászik, aki valahogy folyton kicsúszik a kezéből, bármilyen időben is készül lecsapni rá.