A TV2 vasárnap este a legnagyobb Vajna-sikerekkel búcsúzik a producertől

A TV2 ma a nem rég elhunyt Andy Vajna előtt tiszteleg, az este folyamán több nagysikerű, általa producerelt filmet tűznek műsorra.

A TV2 Facebook-oldalán közzétett közleményben így fogalmaznak: 

"Életének 75. évében budapesti otthonában elhunyt Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos és a TV2 Csoport tulajdonosa.
Ma Andy filmjeivel tisztelgünk az emléke előtt, ezért változás lesz a TV2 esti műsorrendjében. 18.55-től a következő filmeket tűzzük műsorra: A miniszter félrelép, Die Hard 3., Rambo."

 

Az ATV is műsorváltozást jelentett be ma estére: a csatornán 20.55-től, a #Bochkor című műsor után megismétlik az Andy Vajnával készült utolsó televíziós interjút, melyet tavaly ősszel adott a Jakupcsek Pluszban.

Életének 75. évében hosszú betegség után budapesti otthonában elhunyt Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Producerként 59 film fűződik a nevéhez, köztük olyan világszerte ismert és elismert alkotások, mint a Szabadság szerelem, a Zenedoboz (Music Box), a Rambo-filmek, az Angyalszív, a Terminátor, az Evita vagy a Jákob lajtorjája. Az 1997 és 2019 között gyártott magyar filmek közül a legmagasabb nézőszámot Andy Vajna filmje, A miniszter félrelép érte el.

via 444.hu

Borítókép: Frank Micelotta/Getty Images