A Trónok harcából kivágtak egy csomó tök jó dolgot

Úgy tűnik, igazi Vörös Nász zajlott a vágószobában – ráadásul ahelyett, hogy a papírpoharat vagy a vizes palackot vágták volna ki, nagyon ígéretes jelenetek nem kerültek végül be a sorozatba.

A nagy vérengzésről ugyanaz a rendező, Miguel Sapochnik számolt be, akiről a múltkor megírtuk, hogy az egyik jelenettel, amit belerakott az egyik általa dirigált epizódba, mennyire kiakasztotta a két ötletgazda-showrunnert, D.B. Weisst és David Benioffot (erről itt olvashattok részleteket).

Sapochnik most azt árulta el, hogy az utolsó évad A hosszú éjszaka című epizódjában – ami a Mások ellen vívott végső küzdelmet mutatja be – lett volna egy nagyszabású harcjelenet a rémfarkasok részvételével.

„Egy csomó dolog lett volna még. A rémfarkasok támadása és más őrültségek.

De aztán elértük azt a pontot, hogy »ötven vérfarkas egy élőhalott sárkány ellen talán mégsem jó ötlet«” – mondta.

Havas Jon és Szellem nevű rémfarkasa. Forrás: HBO

 

A direktor persze hatalmasat tévedett, hiszen a rémfarkasok olyan nagy kedvencei voltak a nézőknek, hogy amikor a széria legvégén Havas Jon újra találkozott Szellemmel, sokan írták ki a Twitterre, hogy az egész epizódban az volt az egyetlen jó rész. Ezenkívül a vágóolló áldozatának esett még a hetedik évad végén Cersei vetélése, ami szintén fontos jelenet lett volna, mivel egy másik oldaláról mutatta volna be a karaktert az őt alakító Lena Headey szerint.

Miguel Sapochnik ezenkívül azt is elmondta, hogy Weiss és Benioff az utolsó szezonban történt halálesetekkel kapcsolatban is visszafogták.

A rendező ugyanis azt akarta volna, hogy Jorah már a fent is említett epizód legelején, a lovas támadásnál meghaljon, méghozzá gyorsan és kegyetlenül, hogy minél váratlanabb legyen, hogy a nézők arra gondoljanak, hogy ezután már tényleg bárki bármikor meghalhat.

Az ötletgazdák azonban megvétózták a tervet, mivel a nagy öldöklést a Harangok című részre tartogatták. Hát, nem ez volt az egyetlen rossz döntésük az utolsó évadban...


(via Consequence of Sound)