A nemrég elhunyt Diana Rigg egy igazi jelenség volt a Trónok harca forgatásán

Volt, hogy elsétált a forgatásról, vagy nem vette figyelembe a rendezői utasítást. "Vicces volt, trágár, minden, ami a szerephez kellett" - az egy hete elhunyt színésznőre emlékeztek a kollégái.

Rigg 2013 és 2017 között összesen 18 epizódban játszotta a népszerű fantasysorozat Olenna Tyrelljét, amivel négy Emmy-jelölést is kiérdemelt a legjobb női vendégszereplő drámasorozatban kategóriában. A színésznő szeptember 10-én halt meg (mint időközben kiderült, az első hírektől eltérően nem természetes okok miatt, hanem rákban), az Entertainment Weekly pedig most egy közelgő (október 6-án megjelenő) Trónok harca könyvből, a forgatás érdekességeiről szóló Fire Cannot Kill a Dragonból szemlézte az elhunyt sztárra vonatkozó szívmelengető visszaemlékezéséket

"Mi mentünk meghallgatásra hozzá, hiszen egy 'dame'-et (lovaggá ütött nő, a lovag női megfelelője) nem hívhatunk csak úgy meghallgatásra. Teázni hívott, és egyszerűen imádtuk:

vicces volt, trágár, minden, ami a szerephez kellett"

- emlékezett rá David Benioff, a Trónok harca egyik ötletgazdája.

Lady Olenna karaktere az egyik legszenvedélyesebb figurája volt a szériának - és az őt megformáló színésznő talán még nála is szenvedélyesebb volt. A Trónok harca egyik visszatérő rendezője, Mark Mylod például egyenesen rettegett tőle, olyan magabiztosan és akaratosan viselkedett a forgatáson. "A vele forgatott legelső jelenetem felvételekor kértem tőle egy nagyon pici dolgot. Valami olyasmit, hogy mi lenne, ha becsukná az ajtót, és tenne egy pár lépést ennél a résznél. Mire ő elmesélte, hogy inkább mit fog ehelyett csinálni, majd azt mondta: "Köszönöm, távozhatsz!"

Úgy éreztem magam, mint egy ötéves gyerek. Szóval elvörösödve visszakullogtam a kontrollmonitoromhoz, megfosztva minden méltóságomtól és tekintélyemtől"

- mesélte Mylod.

A két alkotón kívül a Nymeria Sandet játszó színésznő, Jessica Henwick is elmesélt egy sztorit Riggről. Az történt, hogy a közös jelenetük forgatásakor a sztár besétált a színbe, kijelentette, hogy kész van, majd amikor a kameramann odajött, és azt mondta, hogy ők még nem állították be a kamerákat, nem zavartatta magát, hanem ráparancsolt, hogy "forogjanak a kamerák!", és elkezdte mondani a szövegét. Két felvétel készült így, majd amikor a férfi azzal próbálkozott, hogy akkor most csinálnának pár közelit is, Rigg közölte, hogy márpedig ő végzett.

"Nem tudott elrohanni, mert már nem tudott segítség nélkül gyorsan közlekedni. Szóval ültünk ott, és végignéztük, ahogy előadja a forgatásról való elviharzást a maga verziójában, körülbelül 0,1 kilométer/órás sebességgel. Teljesen kész voltam tőle. Imádtam"

- mesélte a fiatal színésznő.


(via IndieWire)