A német Big Brother producere a házban tartaná a kiesett játékosokat is a műsor végéig

Szerinte ez a hely van jelenleg leginkább védve a koronavírustól egész Németországban.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk itt a Port.hun, Németországban február elején startolt el a Big Brother 13. évada, és március 6-án költöztek be az utolsó lakók – három nappal később, március 9-én pedig elhunyt az első koronavírussal diagnosztizált németországi beteg. A 14 lakó végül csak március közepén tudta meg, hogy odakinn a nagyvilágban vészhelyzet van a Covid-19 miatt.

Forrás: Sat1

 

A show producere, Rainer Laux viszont most azt szeretné, hogy a játékosok maradjanak is benn egészen addig, amíg alább nem hagy a járvány, mert jelenleg odabenn vannak a legnagyobb biztonságban, hiszen ki nem mehetnek, és nem is érintkezhetnek másokkal a külvilágból. A versenyzők benntartása azért is kulcskérdés most, mert a show helyszínéül szolgáló „luxusbörtön” Észak-Rajna-Vesztfália legnagyobb városa, Köln mellett épült fel, és jelenleg ebben a szövetségi tartományban regisztrálták a legtöbb németországi koronavírusos megbetegedést, valamint itt a legnagyobb a halálozási rátája a fertőzésnek. Rainer Laux producer persze nem akarja megtiltani egyetlen lakónak sem, hogy most önként kiszálljon a játékból, ha úgy érzi, ebben a nehéz időszakban inkább a családjával lenne:

Alapszabály, hogy a versenyzők nem tudhatják meg, mi zajlik a külvilágban. Ám amikor a koronavírusos esetek száma drámai módon nőtt Európában, tudtuk, hogy el kell mondanunk nekik. A műsor lefújására nincs lehetőség, de ha valamelyik játékos azt mondaná, hogy inkább a családjával akar lenni, akkor elengedjük, hiszen ez csak egy tévéműsor. Nem akartunk nagy drámát. Csak egy józan tájékoztatást szerettünk volna adni a versenyzőknek arról, mi történt kint, ezért ültettük le a Big Brother orvosát és házigazdát egy üvegfal mögé. Nagyon sok rokon kérte a játékosokat, hogy maradjanak inkább benn a házban. Jelenleg ugyanis ez a legbiztonságosabb hely egész Németországban, hiszen ott ténylegesen szigorú karantén van. Ez az egyetlen olyan hely Németországban, ahol nincs szükség semmilyen kijárási tilalomra és sűrű kézmosásra, mivel tudjuk, hogy a játékosok egészségesek. Azokat a hírességeket, akiket később viszünk be a házba, mind előzetesen teszteltük. Ha Angela Merkel a Nagy Testvér villájában akar szózatot intézni a nemzethez, őt is beengedjük!

A Sat1 csatorna eredeti tervei szerint május közepén fognak győztest hirdetni. A kiszavazott játékosok a szabályok értelmében továbbra is ugyanúgy kiesnek a játékból, mint korábban – ám a producerek ezúttal megengedik nekik azt, hogy ha a show díszletei között nagyobb biztonságban érzik magukat, mint otthon, akkor továbbra is benn maradhassanak, csak immáron esélytelenül a győzelemre. (via NME.com)