A jó öreg Családi vakációval megalapozhatjuk a nyári szünetet szombaton

Fiatalkorunk kedvenc bogaras családja, a Griswold família kalandjai még ma is ugyanolyan viccesek. Erről szombat este újra megbizonyosodhatunk.

Bridget Jones naplója - TV2, június 15. szombat, 18.55h

"Hirtelen rádöbbentem, hogy ha azonnal nem változtatok, olyan életem lesz, ahol a legmeghittebb kapcsolat egy üveg borhoz fűz. Egyedül és kövéren halok meg, és mire három hét múlva rám találnak, már félig megettek a farkaskutyák. Vagy Glenn Close-zá változom a Végzetes vonzerőből. Így hát fontos elhatározásra jutottam. Annak érdekében, hogy jövőre ne végezzem ilyen trágya képpel, az Önsajnáló Rádió harmincon túliaknak szóló slágermúzeumát hallgatva, úgy döntöttem, hogy a kezembe veszem az életem. Naplóba kezdek, és elmondom az igazat Bridget Jonesról. A tejes igazságot. Egyes számú elhatározás: magától értetődően leadok tíz kilót. Kettes elhatározás: mindig bedobom az előző napi bugyit a szennyeskosárba. Ugyanilyen fontos, hogy találjak egy kedves, érzékeny barátot, akivel járhatok, és hogy ezentúl az alábbiak közül egyikkel se alakítsak ki romantikus kötődést: alkoholistákkal, munkaholistákkal, viszonyfóbokkal, nagyzolókkal, kukkolókkal, érzelmi fogyatékosokkal vagy perverzekkel. És főleg nem fantáziálok egy konkrét személyről, aki mindezeket megtestesíti. Sajnos ez a személy történetesen a főnököm. És azt gyanítom, hogy különféle, kissé igazságtalan okokból kifolyólag, ő sem fantáziál rólam."

Megint 17 - RTL Klub, június 15. szombat, 20h

Nem tudni, mikor siklott félre Mike (Zac Efron) élete. Pedig úgy tűnt, szerencsés csillagzat alatt született. Sikeres sportkarrier és egyetemi ösztöndíj várt rá, ám lemondott róluk a szerelme kedvéért. Fiatalon családot alapított, gyerekei születtek. Ám a házassága tönkrement, és most a haverjánál húzta meg magát. Rajta már csak a csoda segíthet. És a csoda bekövetkezik! Egyik pillanatról a másikra Mike tizenhét évesként ismét a középiskolában találja magát, egy osztályban a saját gyerekeivel. Itt az alkalom, hogy összebarátkozzon velük, megismerje őket, és talán még a házasságát is sikerül helyrehoznia.

Családi vakáció - Duna Tv, június 15. szombat, 20.30h

Clark Griswold elhatározza, hogy kerül amibe kerül, elviszi feleségét és két gyermekét Chicagóból Kaliforniába, hogy kikapcsolódjanak egy mesésen szórakoztató vidámparkban. A kirándulás nem egészen úgy sikerül, ahogyan elképzelték, ráadásul csatlakozik hozzájuk egy idős rokon, Edna néni és egy harapós kutya. A melléfogások ellenére sok vidám kalandban van részük.

Vakáció - Cool, június 15. szombat, 21h

Ha kezd unalmassá válni a családi élet, fel kell kavarni az állóvizet. Rusty (Ed Helms) - két örökké veszekedő fiúgyermek apja - úgy érzi, valamit tennie kell végre a família boldogságért. Minden addigi szokást felrúgva a kezébe veszi az irányítást, és bejelenti: a család autóval indul nyaralni távoli céljuk felé - reméli, a közös autózás összerázza kicsit a családot. És össze is rázza. De nem kicsit. Út közben elképesztő kalandokon mennek keresztül, melyek során az életveszély a legkisebb baj. Sivatag, baleset, furcsa idegenek és még furcsább ismerősök között próbálja a meggyötört családfő a cél felé navigálni az egyre elgyötörtebb kompániát...

Égető bizonyíték - Filmcafé, június 15. szombat, 21h

A Linda (Frances McDormand) a krosodó fitneszedző, és kollégája, Chad (Brad Pitt) találnak egy különös lemezt. Kiderül, hogy egy CIA-ügynök, az alkoholista Osbourne Coxot (John Malkovich) visszaemlékezései vannak rajta, akit nemrég rúgtak ki a szervezetből, ráadásul a felesége is válni akar. Linda és Chad pénzt szimatol. Először megpróbálják megzsarolni a férfit, majd amikor ez nem jön össze, az orosz követségre mennek szerencsét próbálni.

Arachnophobia - Pókiszony - Viasat6, június 15. szombat, 21h

Dél-Amerika esőerdeinek mélyén kutatók egy olyan új pókfajt fedeznek fel, melynek halálos a harapása. Az expedíció egyik tagja nemcsak az életével fizet a felfedezésért, halálával további tragédiát is okoz, mivel holttestével együtt Kaliforniába érkezik az új faj egyik példánya is. A dél-amerikai mérges pók és egy helyi ártalmatlan pókfajta kereszteződéséből születik meg az a lény, amelyik gyökeresen felforgatja az addig oly idilli kisváros mindennapjait.

A történet főhőse egy tehetséges ifjú orvos, aki éppen azért szándékozott itt letelepedni, mert békére és nyugalomra vágyott. Pechére éppen egy olyan egykori gazdasági épületbe költözik, melyben ez az új, emberi környezethez szokott, ám még mindig halálos pókfajta is lakozik. A kisvárosban az egyik haláleset a másikat éri, a régimódi helybeli orvos pedig annyira nem gyanakszik semmi rosszra, hogy még boncolást sem akar elrendelni. Hamarosan kiderül, hogy mekkorát tévedett. A helybeliek végül pókspecialistáért küldenek a közeli egyetemre.

Vakító fehérség - AMC, június 15. szombat, 22.50h

Lezuhan egy katonai gép az Antarktiszon. A múltja elől menekülő Carrie Stetko (Kate Beckinsale) rendőrbíró kénytelen továbbmaradni, amikor a jégmezőn egy amerikai geológus holttestére bukkannak. Kiderül, hogy a férfit meggyilkolták, és köze van a repülőgéphez. Egy különleges ügynök, Pryce (Gabriel Macht) érkezik a bázisra, hogy segítsen Carrie-nek a nyomozásban, ám nyilvánvalóan rejteget valamit. A rejtélyes haláleset utáni nyomozás egyre érthetetlenebb dolgokat tár fel, amelyek egy hatvan évvel korábbi bűnténnyel vannak kapcsolatban.

Keresd a nőt! - TV2, június 15. szombat, 23h

A filmben Ted (Ben Stiller) a suli legjobb nőjével, Maryvel (Cameron Diaz) fog a szalagavatón feszíteni. Hát feszíteni ugyan feszít, de egész mást és egész máshol: a nagy napon ugyanis Ted sikeresen becsípi összes férfiúi ékességét a nadrágja cipzárjába. Ez természetesen a lányos háznál történik, az egész família szeme láttára. Eltelik 13 év, mire Ted rájön, hogy egyetlen nőt szeretett egész életében, Maryt, akinek a sajnálatos események óta nyomát vesztette. Felbérel tehát egy másodosztályú bájgúnárt, aki magándetektívnek mondja magát (Matt Dillon), hogy derítse ki, hol él és mit csinál most a gyönyörű Mary. A detektív nemcsak megtalálja a lányt, de azonnal bele is szeret. Ezzel azonban nincs egyedül: az ellenállhatatlan Marynek egész kis rajongótábora van, amelyhez hamarosan Ted is csatlakozik.

Agyas és agyatlan - SuperTV2, június 15. szombat, 23.25h

Semmi kétség: a világ legjobb titkos ügynökeit a britek szállítják. Ott teremnek azok az elegáns, bátor és kiismerhetetlen férfiak, akik hanyag eleganciával és nyugodt mosollyal szállnak szembe a veszéllyel, és megküzdenek a világuralomra törő őrült ellenséggel.
De néha menekülniük kell. A cég egyik emberének (Mark Strong) egy bevetés során ráterelődött gyanú miatt ezúttal is le kell lépnie kollégái elől. Átmenetileg kénytelen réglátott, sörissza, szabadideje nagy részét futballhuliganizmussal töltő testvérénél (Sacha Baron Cohen) meghúzni magát, és ezek után már nem tud elszakadni tőle: muszáj együtt bujkálniuk. És erre a kínzásra, még a szuperkém sincs felkészülve...

Legénybúcsú - Moziverzum, június 15. szombat, 23.25h

Rick Gassko (Tom Hanks) nem kis meglepetést okoz három barátjának, amikor bejelenti, hogy házasságra adta a fejét. A jó barátok elhatározzák, hogy egy zajos, alkoholtól, hangos zenétől és belevaló lányoktól sem mentes legénybúcsún még egy nagyot mulatnak együtt. Miközben lelkesen készülnek a nem mindennapi estére, a menyasszony apja, Mr. Thompson mindent megtesz azért, hogy meghiúsítsa a közelgő frigyet. Rábeszéli egy fiatal barátját, hogy üsse ki Ricket a nyeregből. Cole (Robert Prescot) minden szervezőkészségét latba veti, hogy a legénybúcsú szépreményű tervei a lehető legrosszabban süljenek el.