13 év után megszűnik a Digi Sport?

A Csakfoci nevű portál szerint július 1-től áll le a tartalomszolgáltatás a Digi Sporton.

A Csakfoci.hu értesülései szerint 13 év után megszűnik az egyik legnépszerűbb hazai sportcsatorna, a Digi Sport: július 1-től már nem lesz tartalomszolgáltatás a Digi Sport 1-en, 2-n és 3-on sem – írja a HVG.hu. A Digi Sport korábban a legnépszerűbb bajnokságokat és nemzetközi versenysorozatokat közvetítette, úgy mint a Bajnokok Ligáját, a Premier League-et, a Serie A-t vagy a francia bajnokságot. Az előző szezonban a topbajnokságok közül már csak a Ligue I és a Premier League-mérkőzések jogainak egy részét birtokolták.

Forrás: DIGI Sport

 

Csakfoci szerint a Digi Sport megszűnéséről már tavaly is érkeztek hírek. A focis portál híréből az nem derül ki, hogy pontosan milyen forrás alapján bizonyosodtak meg róla, hogy megszűnik a három Digi Sport csatorna: egyedül annyit írnak erről, hogy „sokat sejtető tény volt az is, amikor az előző év nyarán eligazolt Monoki Lehel, a Digi Sport arca, valamint két állandó szakértőtársa, Bánki József és Sallói István is.”

A Digi Sport megszűnéséről szól hírt átvette időközben a HVG mellett a Blikk és a Media1 is, az információ cáfolatával viszont nem találkozni sehol. Utóbbi portál egyébként azt is megemlíti, hogy a Digi Sport idén év eleje óta a kormányközeli 4iG Nyrt. által felvásárolt DIGI-hez tartozik: az adásvétel nagyon gyorsan lezajlott, amit az tett lehetővé, hogy tavaly az Orbán-kormány nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette, hogy a 4iG versenyhatósági vizsgálat nélkül szerezhesse meg a román RCS&RDS-től a DIGI Kft.-t és a hozzá tartozó további cégeket. A tulajdonosváltással függött össze az a hír is, amit a Media1 májusban írt meg: az új tulajdonosnak a szerződés értelmében két éven belül teljesen fel kell hagynia a DIGI márkanév használatával.

Szintén a Média1 írt korábban arról az iparági pletykáról, hogy összevonnák az akkor még csak tulajdonosváltásra készülő DIGI-hez tartozó DIGI Sport sportcsatornákat a TV2 Média Csoporthoz tartozó Spíler 1 és a Spíler 2  sporttévékkel, ezt azonban akkor a DIGI cáfolta.