13 dolog, amit nem sejtettél Adam Sandler "lusta" vígjátékáról, a Távkapcsról

Adam Sandler egy olyan ötletet vitt vászonra, ami másoknak is feltűnően sokszor eszébe jutott, de a fingós poén most sem maradhatott el – és végre megpillanthatunk valakit a filmben, akinek csak a hangját ismerjük!

1. 1995-ben R.L. Stine egy nagyon hasonló történetet írt meg Tales To Give You Goosebumps című művében, majdnem ugyanazzal a cselekménnyel és felépítéssel, egészen az eredeti "Click" címig. Az őt képviselő Scholastic, Inc. majdnem beperelte őt és a film producereit plágium miatt, de végül,

Hollywoodra cseppet sem jellemző módon

a két fél egyetértett abban, hogy az egész helyzet véletlen egybeesés, ezért nem történt jogi lépés. Mindkét történet alapja a régi francia mese, A varázsfonal lehet, amelyben egy fiú képes meghúzni egy szálat, hogy felgyorsítsa életének azokat a részeit, amelyeket nem szeret, ám hamar öregemberként találja magát, mielőtt kaphatna egy második esélyt.

Forrás: InterCom

 

2. Egy interjúban James Gunn rendező elárulta, hogy elküldte egy, Rewind című filmterve forgatókönyvét a Sonynak, amelynek nagyon hasonló a története, de elutasították a Távkapcs javára. Persze lehetne még sorolni a hasonló sztorikat: a Homályzóna A Kind of a Stopwatch című epizódja hasonló cselekményelemeket mutat a filmmel, csak itt egy stopperóra van távkapcsoló helyett.

3. Michael (Sandler) egy Mindenmás feliratú helyiségben jut hozzá az univerzális távkapcsolóhoz az Ágy, Fürdő és Mindenmás nevű áruházban.

A helyiség számos filmben, könyvben szerepel, különösen összeesküvés-elméletek részeként,

amelyek szerint ez egy titkos kormányzati raktárépület fedőneve. Az elképzelések szerint itt őrzi a kormány mindazon dolgokat, amiket nem akar a nyilvánosság elé tárni, különböző okokból kifolyólag.

Forrás: InterCom

 

4. Amolyan belsős poénként a film rendezője, Frank Coraci magára is osztott egy kisebb szerepet, nyilván vicceset: ő az ápoló, aki megpróbálja benyugtatózni Michaelt a kórházban, de véletlenül saját magának adja be a nyugtatót.

5. Az Eric Lamonsoff nevet megemlítik a filmben: ez Kevin James karakterének a neve is a Nagyfiúkban (2010) és a Nagyfiúk 2-ben (2013), amelyben Adam Sandler is szerepelt, de ugyanez a név a Nászok ászában (1998) is elhangzott. Ezen felül Ludlow Lamonsoff a neve Josh Gad karakterének a Pixelben (2015), mert Adam Sandlernek is van egy picike saját filmes univerzuma.

Forrás: InterCom

 

6. A két gyerek, Ben és Samantha különböző korú változatai közül hármat híres színészek gyermekei alakítanak. Lorraine Nicholson, aki a tini Samanthát alakítja, Jack Nicholson lánya, Jake Hoffman, aki a felnőtt Bent alakítja, Dustin Hoffman fia, Katie Cassidy pedig, aki a felnőtt Samanthát alakítja, David Cassidy lánya.

7. A film egyik nagyon rövid, de emlékezetes jelenetének hősnője a „futónő hatalmas mellekkel”, akit hősünk visszatekerve és lassítva is szemügyre vesz. Őt az Ireesha nevű ukrán modell, táncos, koreográfus és énekes játszotta. A hölgy már 16 évesen toplistás szólóalbumot adott ki, az ukrán ritmikus gimnasztika olimpiai csapat koreográfusa, egy fánkreklámban szerepelt Drew Barrymore-ral, és egy kis jelenetre feltűnt Két pasi - meg egy kicsi negyedik évadának 5. epizódjában is.

8. Az "első csók flashback"-ben Janine, vagyis Jennifer Coolidge egy Simpson család pólót visel, és nem véletlenül. A főhős édesanyját ugyanis az a Julie Kavner alakítja, aki Marge Simpson hangját adja A Simpson családban már ősidők óta – és akit élő szereplős filmben csak elvétve lehet látni.

9. Alan Silvestri volt a film eredeti zeneszerzője, de 2006 márciusában "kreatív nézeteltérések" miatt otthagyta a projektet.

Forrás: InterCom

 

10. A távkapcsoló eredeti gazdájáról, Mortyról (Christopher Walken) – nálunk néhol Murdalra fordítva – kiderül, hogy ő a halál angyala, amit a latin Mortis szóból vezethetünk le. Ez a második franchise, és a negyedik alkalom, hogy Christopher Walken játssza a halál angyalát. Az első három alkalommal Gábriel arkangyalt alakította a "The Prophecy" sorozat első három filmjében, az Angyalok háborúja (1995), Az angyalok háborúja 2. (1998) és Az arkangyal szárnyalása (2000) című filmekben.

11. A futurisztikus autó, amellyel Michael Newman a házához vezet, amikor először rájön, hogy ő lett a vállalat vezérigazgatója, egy Cadillac Sixteen, egy létező koncepcióautó, amelyet 2003-ban mutattak be, de sosem került sorozatgyártásba.

Forrás: Intercom

 

12. Dolores O'Riordan, a The Cranberries énekesnője az, aki a banda "Linger" című dalát énekli Michael szüleinek – és sok éles szemű néző kiszúrta, hogy ő az egyetlen visszatérő szereplő, aki nem öregszik meg a történet során.

13. Ne feledkezzünk meg a fingós viccekről, az Adam Sandler-filmek alappilléréről sem. Az itt elsütött verzió olyan „szaftosra” sikerült, hogy még a legjobb durrantós filmek listájára is felkerült nálunk. A jelenetben Sandler a vele rendben kiszúró főnökével végre maga is kibabrálhat a kapcsoló segítségével, és többször is masszívan belefingik az arcába – aztán teker! Azt többen is kiszúrták, hogy David Hasselhoffban volt némi természetes életösztön, mert ugyan nyitva tartja a száját a „művelet” során, de a fogait összeszorítja, ám a szája tárva nyitva, amikor Sandler a távkapcsolóval feloldja őt. Persze ebben a jelenetben nem erre szokás figyelni.