10 megható érdekesség az Édesek és mostohákról

Vajon Susan Sarandon és Julia Roberts a forgatáson is marták egymást?

1. A szereposztás

Bár már csak kizárólag Julia Roberts-et tudjuk elképzelni Isabel Kelly-ként, eredetileg Molly Ringwaldnak szánták a szerepet.


2. A viszály

A forgatás alatt az a pletyka járta, hogy Susan Sarandon és Julia Roberts egyáltalán nem jöttek ki egymással. Sarandon több interjúban is elmondta, hogy semmifajta konfliktus nincs köztük, ám évekkel később jött rá, hogy épp az ő menedzsere volt az, aki elkezdte terjeszteni a pletykát.

 


3. A barátság 

Az igazság épp az ellenkezője: Sarandon és Roberts kifejezetten jóban vannak a valóságban, ami jelentősen megkönnyítette Roberts munkáját. Mint azt egy interjúban elmondta, Sarandon karaktere kifejezetten gorombán viselkedett vele a filmben, de mivel jól ismerték egymást, nem félt attól, hogy bármin is megsértődik.


4. A közös munka

Mi több, igazából olyannyira nem volt a két színésznő közt viszálykodás, hogy az Édesek és mostohákra kifejezetten úgy csaptak le, hogy ez lesz a közös filmjük, ugyanis Sarandon és Roberts már egy ideje keresgélt egy olyan produkciót, amiben együtt szerepelhetnek.

 


5. A rokonok

Bár a stáblistán nincs feltüntetve, de Susan Sarandon és Chris Columbus lánya is feltűnik egy rövid szerep erejéig. Eva Amurri a hálaadási előadáson látható pilótaként, Eleanor Columbus pedig egy kislány a balett órán.

 

6. A cím

A film eredeti címe Stepmom, vagyis Mostohaanya, de a lehetséges verziók közt voltak olyanok is, mint

  • Goodnight Moon (‘Jó éjt, Hold!’),
  • Promises Kept (‘Megtartott ígéretek’),
  • See You in My Dreams (‘Álmaimban látlak’) és
  • Always, Always (‘Mindig, mindig’).

 

 

7. A lánykérés

A film egyik ikonikus pillanata, Isabel (Julia Roberts) és Luke (Ed Harris) lánykérés-jelenete eredetileg nem volt benne a forgatókönyvben, ez Roberts ötlete volt, és Harris maga írta a saját szövegét. 

 

8. A rúzs

Mikor Isabel kipróbálja Anna rúzsát, Jackie azt vágja oda, hogy ezt a színt a “dolgozó lányok” viselik. Ez minden bizonnyal egy rejtett utalás Julia Roberts nyolc évvel korábbi filmjére, a Micsoda nő!-re, amelyben tényleg egy “dolgozó lányt” alakított.

Forrás: RTL Klub

9. A válás és a profi fotós

Chris Columbus-nak ez a második filmje, ami a válással foglalkozik, az előző a 1993-as Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van. Julia Roberts pedig a pályája során kétszer alakított profi fotóst: az egyik ez a film, a másik a 2004-es Közlebb. 

 

10. Az ajánlás

Mivel az Édesek és mostohák egyik fontos történetszála, hogy Jackie-t (Susan Sarandon) rákkal diagnosztizálják, Chris Columbus az édesanyjának, Irene Columbusnak ajánlotta a filmet, aki a premier előtt egy évvel hunyt el rákban.

(via Fame10, IMDb)