10 dolog, amit lehet, hogy soha nem vettél észre a Jóbarátokban

Például, hogy csomó dolog nagyon-nagyon nem stimmel a sorozat idővonalában.

A bandának mindig szabad a kanapé a Central Perkben

Hogy lehet ez? Hiszen folyton tele volt a hely, nagy volt a nyüzsgés. A megoldás egyszerű, és sokszor látszik is a képernyőn: ott a kis foglalt tábla az asztalon. A jóbarátok eléggé belakták a helyet, ha a kávézó legjobb asztala (és kanapéja) mindig a rendelkezésükre állt.

Phoebe már azelőtt találkozott a testvérével, mielőtt megismerte volna!

A második évadban Phoebe a Central Perk előtt élte ki művészetét, amikor egy fickó véletlenül egy óvszert dobott a gitártokba. Nos, ő Frank volt, a nő féltestvére. Giovanni Ribisit ekkor még csak "óvszeres srácként", statisztának szerződtették, de az alkotók annyira megkedvelték a színészt, hogy írtak neki egy szerepet.

 

Joey és Chandler mágneses rajztábláján mindig más üzenet volt

A harmadik évadtól kezdve Joey és Chandler lakásában egy mágneses rajztábla volt a hűtőn, amin üzeneteket hagyhattak egymásnak. Többnyire a bevásárlólistát írták fel, de olykor vicces üzeneteket vagy kis rajzokat láthattunk rajta. Ezeket a stáb tagjai írták oda, a rajzokat pedig mindig Paul Swain készítette.

 

Monica és Chandler lakásának száma egy idő után megváltozott

Az első évadban Monica lakásának száma öt, és néhány jelenetben láthattuk, amikor átlátogatott Chandlerhez, hogy az a négyes számú ajtó mögött lakik. Később azonban Monica ajtaján váratlanul már a húszas szám díszelgett, míg Chandlerén a tizenkilences. A változás oka állítólag az volt, hogy a producerek menet közben rájöttek, hogy a szereplők feljebb laknak a házban, így nem lehetnek alacsonyak az ajtószámok.

 

A tizedik évadban titkolták Cortney Cox terhességét

Lisa Kudrow terhességét beleírták a sorozatba, de Cox nem akarta, hogy az övé megjelenjen a történetben, így bő szabású ruhákat adtak rá, illetve ügyesen kerülték, hogy a jeleneteiben látszódjék a pocakja. Néhol azonban ezt nem sikerült elpalástolni, és ez különösen vicces, mert épp akkoriban történt, hogy Monicának sehogy sem sikerült teherbe esni Chandlertől.

 

Ross elég sokáig volt 29 éves

Vagy sokat kamuzott. A harmadik, negyedik és az ötödik évadban is Ross legalább egyszer említi, hogy 29 éves. Egyébként nemigen lehetett tudni a szerepelők életkorát, és úgy tűnik, ez nem is volt fontos, de a sorozat idővonalába becsúszott azért jó néhány baki. Rosstól tudjuk, hogy Rachel a harmadik évadban 28 éves, de a hetedikben 30, ami azt feltételezi, hogy akkor huszonnyolcnál fiatalabbnak kellett volna lennie.

Monica középső neve soha nem derült ki

Phoebe kivételével a többieknek jó amerikai szokás szerint két keresztnevük volt: Ross Eustace Gellar, Rachel Karen Green, Chandler Muriel Bing ésJoey Francis Tribbiani. Monicáé azonban soha nem derült ki, noha tudjuk, hogy volt neki, hiszen Monica E. Gellerként is feltüntették a nevét.

 

Rachel terhessége jóval tovább tartott kilenc hónapnál

Monica és Chandler esküvőjének dátumát pontosan tudjuk: május 15-én keltek egybe, és Rachel akkor már tudta, hogy terhes, hiszen csinált egy tesztet, és a többiek épp aznap fedezték ezt fel. Csakhogy Ross szerint Valentin napon már rugdalt a baba – ami azt jelenti, hogy Rachel akkor már a 16-25. hétben járt, szóval az esküvő napján már igencsak a terhesség vége felé kellett volna járnia. Ráadásul a babát valamikor ősszel szülte meg, ami azt jelenti, hogy legalább egy évig volt terhes.

 

Lisa Kudrow nem tudott gitározni, ezért játszott Phoebe mindig csak néhány akkordot

Phoebe zenész, de Kudrow alapvetően tehetségtelen volt a gitározáshoz, hiába tanították, egyszerűen nem ment neki. Néhány akkordot megtanult ugyan, de elege lett a leckékből. De végül jól jöttek ki ebből, hiszen még passzolt is a karakterhez.

 

Ross fia eltűnt, mintha soha nem létezett volna

Ross fia, Ben, a nyolcadik évadban tűnt fel először, ám utána mintha egyszerűen kitörölték volna a létezésből. Amikor megszületik Ross Rachellel közös gyereke, a férfi apja azt mondja, hogy nagyon izgatott az első unokája érkezése miatt. Bizonyos rajongók azt feltételezik, hogy Rosstól egyszerűen elvették Ben láthatási jogát, mert rossz apa, a kisfiú elmaradásának oka azonban egészen más volt: a történet szerint egy puccos angliai iskolába küldték – ami ezek szerint a sorozatból nem derült ki, csak a szereplők ismerték.

(Forrás: ScreenRant)