Végre itt a trailer a The Crown 4. évadához, benne Diana hercegnővel és a Vasladyvel!

Hihetetlen izgalmakat ígér a Netflix november 15-én folytatódó történelmi drámasorozata – amit maga az élet írt.

A korábbi izgalmas jelenetfotók után végre befutott egy előzetes is a Netflix A korona (The Crown) című, saját gyártású tévésorozatuk 4. évadához, ami november 15-én kerül majd fel a népszerű streaming platform kínálatába. A kedvcsináló összeállítás természetesen a két új szereplőre koncentrál: Diana hercegnőre (Emma Corrin), valamint Margaret Thatcher brit miniszterelnökre, akit Gillian Anderson alakít, és még a Vaslady jellegzetes hajviseletét és affektálását is olyan élethűen hozza, hogy alighanem már most esélyes egy-két rangos tévés díjra! Aki nem hiszi, nézze meg maga:

II. Erzsébetet ezúttal is az Oscar-díjas Olivia Colman alakítja, és Helena Bonham Carter is visszatér még egy utolsó évad erejéig Margaret hercegnőként (majd csak a később játszódó 5-6. évadokban jön helyette Lesley Manville). Az viszont az előzetesből is világosan látszik, hogy a II. Erzsébet életét feldolgozó, nagyívű történelmi drámasorozat újabb fejezete most a királynőről fog szólni a legkevésbé. Az évad 1979-ben veszi fel a fonalat, amikor a Konzervatív Párt megnyerte a választásokat, és Margaret Thatcher lett Nagy-Britannia első női miniszterelnöke. Eközben a trónörökös Károly herceg (Josh O’Connor) már elmúlt 30 éves is, de még mindig nem házasodott meg, ami komoly aggodalmat és megrökönyödést vált ki a brit királyi udvar konzervatívabb tagjai körében – akik ráadásul eddig sem nézték jó szemmel Camilla Shanddel való viszonyát.

Forrás: Netflix

 

Az évad bemutatja azt is, 1981-ben hogyan köt végül házasságot Károly „a szívek királynőjével”, Diana hercegnővel, akivel, jól tudjuk, nem volt meghitt, nyugodt és konfliktusoktól mentes a herceg élete. De sor kerül a történelmi események bemutatásában az 1982-es Falkland-szigeteki háborúra is, ahol az argentin katonai juntára mért csapás és a vitatott szigetek visszaszerzése végül nagyban hozzásegítette a konfliktusokkal terhelt Thatcher-kormányt 1983-ban az újabb választási győzelemhez. (via Uproxx)