Lecserélik Helena Bonham Cartert

A Netflix népszerű történelmi sorozatának, A koronának az ötödik évadában a Fantomszálból és a Demónából ismert Lesley Manville váltja Bonham Cartert Margit hercegnő szerepében a figura idősebb korában.

Habár A koronának még be sem mutatták a negyedik évadát sem (annyi biztos, hogy valamikor az idén érkezik), máris körvonalazódik az utolsó, ötödik évad, amelyről már tudni lehet, hogy II. Erzsébetet Imelda Staunton (Vera Drake, Harry Potter filmek) alakítja majd. Most az is kiderült, kire cserélik le az eddig a húgát, Margit hercegnőt megformáló Helena Bonham Cartert.

Lesley Manville a Fantomszálban. Forrás: UIP-Duna Film

 

Az új főnemes nem más, mint Lesley Manville (Fantomszál, Demóna filmek), aki sajtóértesülések szerint a producerek első választása volt a szerepre. A színésznő a hetvenes évek óta van a pályán: az angol nézők számos színpadi produkcióban láthatták, de a tévében és a nagyvásznon is rendszeresen megfordul. Ő Mike Leigh egyik kedvenc színésze (lásd: Vérmes remények, Titkok és hazugságok, Még egy év), az említett Fantomszálért pedig a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscarra jelölték.

A 2016 óta futó sorozatban egyébként eddig sem volt szokatlan, hogy a cselekménybeli évek, évtizedek előrehaladtával lecserélték a színészeket. A fiatal II. Erzsébetet például az első két évadban még Claire Foy játszotta, őt a 2019-ben és majd 2020-ban adásba kerülő epizódokban Olivia Colman váltotta. Fülöp herceg volt már Matt Smith és Tobias Menzies (azt még nem tudni, hogy az ötödik évadban ki fogja játszani), Margit hercegnőt pedig Helena Bonham Carter előtt Vanessa Kirby hozta.

Helena Bonham Carter és Lesley Manville. Forrás: Steve Granitz / WireImage / Getty Images és Stephane Cardinale – Corbis via Getty Images

 

„Nem kérhetsz arra csak úgy valakit, hogy játsszon el egy középkorú embert.

Az illetőnek ebbe bele kell adnia a saját megfáradtságát is.

Egyszerűen más élmény ötvenévesnek lenni, mint harmincévesnek” – magyarázta döntését A korona ötletgazdája, Peter Morgan, akit a népszerű Netflix sorozat mellett többek közt Az utolsó skót király, A királynő, a Frost/Nixon és a Bohém rapszódia forgatókönyvírójaként ismerhetünk.


(via Independent)