Ez most a 10 legnézettebb film a Netflixen!

Két saját, vadonatúj Netflix-tartalom mellett Jennifer Aniston és Adam Sandler Kellékfelesége is fel tudott kapaszkodni a dobogóra.

Az Amerikai Egyesült Államokban minden évben május utolsó hétfőjén tartják a Memorial Dayt, vagyis azt ünnepnapot, amikor országszerte a fegyveres testületeknél szolgálatteljesítés közben elhunytakra emlékeznek. Általában ez a hosszú hétvége jelzi egyúttal a nyári blockbuster-szezon kezdetét, amikor elkezdenek moziba kerülni az adott év legnagyobb durranásnak szánt filmjei és rajzfilmjei. Mivel azonban idén a filmszínházak világszerte bezártak, felértékelődtek a különböző streaming szolgáltatások (olyannyira, hogy például a Trollok a világ körül című rajzfilm az elsők közt debütált az interneten fizetős tartalomként). Az IndieWire a Memorial Day hosszú hétvégéje után impozáns összesített toplistákat közölt le az Amazon Prime, a FandangoNOW, a Spectrum, az iTunes és a Netflix aktuálisan legnépszerűbb filmjeiről. Minket persze csak az utóbbi érdekel, hiszen Magyarországon egyedül ez a népszerű streaming szolgáltató érhető el legálisan. Íme a május 25-i filmes Netflix TOP10 Amerikában, amiből kilencet idehaza is megnézhetünk ezen a platformon:

 

1. Szerelemben, bűntényben (eredetileg a Paramount filmje, most a Netflix saját tartalma)

Issa Rae és Kumail Nanjiani egy olyan turbékoló szerelmespárt alakít, akik akaratlanul is belekeverednek egy egyszerűnek látszó, ám egyre rejtélyesebbé váló gyilkossági ügybe.

 

2. A másik Missy (a Netflix saját tartalma)

Tim (David Spade) úgy hiszi, hogy sikerült álmai nőjét, a szuperdögös szépségkirálynő Missyt meghívnia egy romantikus vakációra Hawaiira. Ám csak akkor döbben rá, hogy véletlenül a másik, slampos és kettyós Missynek (Lauren Lapkus) küldte el chaten véletlenül a meghívót, amikor az illető meg is jelenik, és totálisan széttrollkodja az utazást.

 

3. Kellékfeleség (eredeti mozipremier: 2011)

A folyton kalandokba bonyolódó Danny (Adam Sandler) egy kamu jegygyűrű viselésével védi magát a tartós kapcsolatoktól. Csakhogy Palmer (Brooklyn Decker) esetében csődöt mond a taktika, ezért megkéri a titkárnőjét (Jennifer Aniston), játssza el az elhidegült felesége szerepét. Ám a hazugság újabb hazugságokat szül, Katherine gyerekei, sőt Danny unokatestvére is belekeverednek a színjátékba. A társaság végül közös családi utazáson találja magát, ahol már senki sem tudja, mi igaz, és mi nem.

 

4. Életem a szörf (eredeti mozipremier: 2011)

A tinédzser Bethany Hamilton (AnnaSophia Robb) imádta a szörfözést, a hullámlovaglás volt a mindene. Egy szörnyű tragédia azonban beárnyékolta életét. Kedvenc időtöltése közben megtámadta egy cápa, és leharapta az egyik karját. Más egy ilyen sokk után soha többé nem megy a nagy víz közelébe, ám Bethanyt más fából faragták. Eltökélt szándéka, hogy újra szörfözni fog, és ismét bajnok lesz belőle. (A magyarországi Netflix-kínálatban nem szerepel ez a film!)

 

5. Gru (eredeti mozipremier: 2010)

Nem illik az idilli kertvárosi képbe a fekete ház a kiszáradt kertjével. Hátha még a környéken lakók sejtenék, hogy titkos búvóhely lapul alatta. Itt él és dolgozik a velejéig gonosz Gru, aki a zsugor- és fagyasztósugara, valamint a különféle légi és szárazföldi harceszközei révén mindenkit elsöpör az útjából, aki keresztezi terveit. Gru legújabb terve az, hogy ellopja a Holdat. Úgy tűnik nincs senki, aki képes lenne megakadályozni ebben. Senki, hacsak a három árva kislány nem. Margo, Edith és Agnes talán még Gru szívét is meglágyítja.

 

6. Közellenségek (eredeti mozipremier: 2009)

John Dillinger (Johnny Depp) minden idők egyik legismertebb gengsztere. Vakmerő szökései, huszáros bankrablásai és nem utolsósorban a lefegyverző bája népszerűvé tette az egyszerű emberek szemében. Ám nem mindenki örült ténykedésének. Az FBI vezetője, J. Edgar Hoover arra akarta felhasználni a gengszterek elleni hadjáratot, hogy az irodából nagyhatalmú szövetségi intézményt csináljon. Hoover első számú közellenségnek kiáltotta ki Dillingert, és a legjobb ügynökét, Melvin Purvist (Christian Bale) küldte utána.

 

7. Tyler Rake: A kimenekítés (a Netflix saját tartalma)

Egy edzett zsoldos küldetése a túlélésért folyó versenyfutássá válik, amikor egy drogbáró elrabolt fiát kell megmentenie Bangladesben. A film főszereplője a Marvel-filmek közönségkedvenc sztárja, Chris Hemsworth, a forgatókönyvírója pedig Joe Russo és Anthony Russo, akik együtt vezényelték le az Amerika Kapitány 2-3-at és Bosszúállók 3-4-et.

 

8. A Willoughby testvérek kalandjai (a Netflix saját tartalma)

Négy testvér elintézi, hogy a szüleik elmenjenek egy gyilkos túrára mindenféle távoli, egzotikus országokba, és magukra maradva diadalmasan birtokba veszik a házat. Ám a buli nem tart sokáig, mert először csak egy különc bébiszitter toppan be, aztán vizsgálódni kezd a kölykök után egy furcsa kormányügynökség is, amelynek fekete zakós és fekete autós emberei a szülői felügyelet nélkül maradt gyerekekre vadásznak!

 

9. Gengszterzsaruk (eredeti premier: 2018)

Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a Regulátorok könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Elindul a versenyfutás a dörzsölt bűnözők és a még dörzsöltebb jelvényes gengszterek között, és senki sem válogat az eszközökben...

 

10. Madagaszkár 2 (eredeti premier: 2008)

A Madagaszkár távoli partjaira vetődött New York-iak olyan őrült ötlettel állnak elő, ami még akár be is válhat. A pingvinek katonás precizitással helyrepofoztak egy régi repülőgéproncs-féleséget. A díszes kompánia a levegőbe emelkedik - és ott is marad egy darabig. Épp csak annyi ideig, ami elegendő ahhoz, hogy eljussanak a legvadabb helyre, Afrika kies szavannáira, ahol állatkerti barátaink első ízben találkozhatnak szabadon élő társaikkal. Miközben a gyökereiket keresik, hamar rájönnek, hogy mi is a különbség a betondzsungel és az afrikai vadon között.

Míg a Netflixen leginkább a saját tartalmak, valamint a 8-10 évvel ezelőtti filmek (és animációs filmek) a legnépszerűbbek, addig a konkurens streaming szolgáltatókon jellemzően a Trollok és az új Scooby-Doo-rajzfilm, a Scoob! mellett a Capone, a Jumanji - A következő szint, a Bloodshot, a Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk és a Sonic hasított a hétvégén. A részletes toplistákat és a megváltozott tartalomfogyasztási szokásokat az IndieWire alapos összegző cikkében lehet tanulmányozni.