Sokat javult a női Hulk digitális zöldsége

Debütált a Marvel új sorozata, az Amazon: Ügyvéd, és az első kritikák alapján jobb a CGI a reméltnél.

A Disney+ és a Marvel legfrissebb közös szériájában Tatiana Maslany alakítja a Mark Ruffalo Hulkjának ügyvédként tevékenykedő unokahúgát, aki örökli Hulk képességeit, miután vérátömlesztést kap tőle.

A magyarul Amazon: Ügyvéd címen futó széria előzetese még májusban debütált, és a karakter rajongói, illetve a kritikusok egy emberként hördültek fel, mondván a CGI borzalmasan gyengének tűnik.

A dolgok odáig fajultak, hogy Tatiana Maslanynak meg kellett védenie a VFX-szakembereket, akik nem éppen optimális körülmények között kénytelenek dolgozni.

"Minden tiszteletem ezeké a tehetséges művészeké, akiknek gyorsan kell dolgozniuk, és nyilván sokkal gyorsabban, mint ahogy az optimális lenne az elvárt munkamennyiség szempontjából” - mondta Maslany a Varietynek a hónap elején. Aggodalmait Jessica Gao, a vezető író is osztotta.

Szörnyű, hogy sok alkotó úgy érzi, hogy sürgetik, és hogy a munkaterhelés túl nagy"

- mondta Gao, kifejezve szolidaritását a VFX-dolgozókkal.

Gao azt is elmondta, hogy ő maga nem vesz részt a VFX-ek munkájában. "A gépezet csak úgy beindul" - mondta a Varietynek. "Megpróbálhatod magadat minél jobban belevinni, de egy bizonyos ponton kénytelen vagy félreállni az útból." Ugyanebben az interjúban bevallotta, hogy miután kezdetben "szabad kezet" kapott, a stúdió folyamatosan arra kérte, hogy vágja ki a She-Hulkot ábrázoló jeleneteket, hogy könnyítsen a speciális effektekért felelős kollégák terhelésén.

Ilyen volt... - Forrás: Disney+

 

A jelek szerint azonban a trailerben látott CGI még nem a végleges volt, mert az első rész után a nézők többsége pozitív csalódásról számolt be a közösségi médiában.

A She-Hulk CGI-ja tényleg jó. Annyira hülyeség, amikor az emberek panaszkodnak egy félkész termékre"

–  írta egyikük, és mások szerint is felesleges volt aggódni a vizuális effektek miatt.

Természetesen a digitális effektek így sem fotorealisztikusak, és a kritikusabb rajongók ezt szóvá is tették. A Redditen például u/jkcohen626 megjegyezte Tatiana Maslany Amazonjával kapcsolatban: "A test és a mozgás még mindig kicsit furcsa, de az arc nagyszerűen nézett ki, és számomra ez a legfontosabb."

Van, aki  a főszereplőt is dicséri:

"Nagyon gyakran előfordul, hogy a színészek motion capture-alakítása eltűnik a CGI mögött, de Tatiana Maslanyé nem, sőt, inkább gazdagítja azt. Szerintem ez a Marvel Studios egyik legjobb munkája, amely szórakoztató módon közelíti meg a női szerepvállalás témáját - imádom."

Érkezett markánsabb vélemény is: "Volt jó néhány jelenet, ahol majdnem azt hittem, hogy nem a hátteret, hanem a főszereplőt festették zöldre. A végére aztán elég jól kidolgozták... dicséret nekik!".

Az Indpendent szerzője sem elégedett, és ő az okokat is elemzi. Szerinte a Marvel a saját csapdájába sétált bele. Miközben számos tévésorozatuk egyenként több tízmillió dollárba kerül, a költségvetésük lényegesen alacsonyabb, mint a mozifilmeké - és nagyobb játékidőre, általában hat vagy kilenc epizódból álló évadokra kell nyújtaniuk. Annak ellenére, hogy a stúdiók stratégiájában egyre nagyobb szerepet kapnak, a sorozatok még mindig nem kapnak olyan költségvetést, mint a legnagyobb hollywoodi filmek, és ennek jó oka van: ezt a pénzt nem hozzák vissza. Míg azonban a hagyományos, a streaming előtti tévésorozatok alkalmazkodnak a médium költségvetési korlátaihoz - például a díszletek csökkentésével, a díszletek és helyszínek újrafelhasználásával, a nagynevű színészek mellőzésével, és szükség esetén olcsóbb effektekkel -,

az Amazon: Ügyvéd ehelyett a Marvel blockbusterjeinek gyártási színvonalát próbálja megközelíteni – és emiatt eleve kudarcra van ítélve, amikor összehasonlításra kerül sor.

Arról, hogy miért olyan gyenge sokszor a CGI a Marvel-produkciókban, és hogyan zsigereli ki a cég a VFX-dolgozókat, itt és itt írtunk.

Via: The Independent / Uproxx / Looper