Robert De Niro és Sean Penn papnak öltöznek az HBO GO-n

A jövő héten érkezik meg a tavalyi év egyik legjobb horrorja, a Relikvia, és a Fekete özvegy is felkerül! Igaz, nem a Marvel-féle verzió.

Mielőtt belevágunk a május 10-i hét ajánlójába, lássuk, mely filmeket és sorozatokat szerették áprilisban a legjobban az HBO GO nézői. A szériák esetében győzött a papírforma: múlt hónapban vált elérhetővé a Jóbarátok mind a 10 évada szinkronosan, és természetesen azonnal a toplista élén is végzett.

SOROZATOK

10. Isten hozott Senkiföldjén

9. Mancs őrjárat

8. Legacies - A sötétség öröksége

7. Agymenők

6. Az ifjú Sheldon

5. Trónok harca

4. Easttowni rejtélyek

3. The Nevers

2. A szolgálólány meséje

1. Jóbarátok

 

FILMEK

10. Kingsman: A titkos szolgálat

9. Batman: Kezdődik

8. Kingsman: Az Aranykör

7. A sötét lovag

6. 21 Jump Street – A kopasz osztag

5. Ava

4. Zack Snyder: Az Igazság Ligája

3. 22 Jump Street – A túlkoros osztag

2. Állati jó kekszek

1. Wonder Woman 1984

 

Május 10., hétfő:

Dánia (2019)

Dán dramedy, főszerepben Herbbel, akinek az élete romokban hever. Elvesztette megélhetését, nem tud beszélni a fiával, szomszédja megállás nélkül szapulja. Nem lehet így élni, és Herb tisztában is van ezzel. Aztán egy tévéműsorból megtudja, hogy a dán elítélteknek mennyivel jobb dolguk van nála: van munkájuk, egészségbiztosításuk, élvezik a vidék csendjét, és még HDTV-jük is van. Herb búcsút int sivár lakásának, és egy teherhajó fedélzetén bujkálva egy különös dán városba utazik, ahol megvan minden, amire szüksége van – beleértve egy kirabolható bankot is. De mikor találkozik egy barátságos helyi pultoslánnyal és egy bájos kóbor kutyával, aki lecövekel mellette, gondolkodóba esik, vajon tényleg a börtön-e az egyetlen esélye a teljes életre. 

Nem vagyunk mi angyalok (1989)

Neil Jordan vígjátéka az 1930-as években, a nagy gazdasági világválság idején játszódik. Ned (Robert De Niro) és Jim (Sean Penn) olyan elítéltek, akiket szabadságra ítél az események váratlan fordulata, amikor elmenekülnek a börtönből egy gyilkossal együtt. A két szökevény észak felé veszi az irányt a kanadai határ felé, de mielőtt átléphetnék, papokkal tévesztik őket össze, és úgy döntenek, hogy nem fedik fel a valóságot, hanem eljátsszák váratlanul rájuk aggatott szerepüket. A környékbeli kolostorban húzzák meg magukat, és kínosan próbálják nem felfedni valós kilétüket, és a titkolózást még akkor is folytatják, amikor Ned beleszeret egy gyönyörű helyi lányba, Mollyba (Demi Moore).

Május 11., kedd:

Az évszázad bűnténye

Alex Gibney kétrészes dokumentumfilmje gyötrő vádirat a nagy gyógyszergyárak, a politikai és kormányszervezetek ellen, amelyek lehetővé tették a szintetikus opiátok túltermelését, szabályozatlan terjesztését és a velük való egyszerű visszaélést. A második rész május 12-én, szerdán  kerül fel a platformra.

Május 11., szerda:

Aki bújt (2019)

Grace az esküvőjére készül, amit a vagyonos vőlegénye családjának hatalmas, ódon kastélyában tartanak. A lakodalom után a família – a régi hagyomány szellemében – egy játékra, afféle beavatási ceremóniára invitálja a lányt. A feladat egyszerű, Grace-nek bújócskáznia kell a házban. A tét azonban hatalmas: Grace élete. A család tagjainak ugyanis meggyőződése, ha pirkadatig nem áldozzák fel a família legújabb tagját, akkor szörnyűségben lesz részük. Grace-ben azonban emberükre akadtak.

Május 13. csütörtök:

Miatyánk (2021)

Andrej Dăscălescu saját életét dokumentálja. Andrej és barátnője, Paula megtudják, hogy gyermekük lesz. Míg a leendő anya saját problémás életében hiába keres követhető szerepmodellt az anyasághoz, a leendő apának is rendeznie kell viszonyát saját rég nem látott apjával, aki szerzetesként él az Athosz-hegységben. Andrej többször meglátogatja apját a kolostorban, hogy közelebb kerüljön ahhoz a rejtélyhez, hogy apja vajon miért hagyta el a családját, amikor Andrej még csak hatéves volt. Talán ez lehet a kulcsa annak, hogy megértse, hogyan válhat apává, habár neki soha nem volt ott igazán az édesapja? Ahogy a pár keresi a válaszokat és a megbékélés lehetőségét a terhesség előrehaladtával, mintegy szélesre tárják a kaput valami sokkal jelentőségteljesebbnek: egy gyönyörű kislány megérkezésének.

Május 14., péntek:

Fekete özvegy (2019)

A holland Diederik Van Rooijen krimijének főszereplője Carmen, az egykori drogbárónő, aki 2 évig rejtőzködik Kanadában, és névtelen életet él odakint. Úgyszólván halottnak tettei magát, mert reméli, hogy rejtőzködése révén gyermekei normális életet élhetnek Amszterdamban. Sikerül is meghúznia magát, amíg egy kollégáját meg nem támadják, és Carmennek nincs más választása, mint megmenteni a nőt. Önvédelemből megöli az elkövetőt, ezért letartóztatják és kiadják Hollandiának. Míg gyermekei sokkot kapnak attól, hogy anyjuk még életben van, előkerül néhány olyan ember is, akiknek vannak még befejezetlen ügyei Carmennel. Így minden érintett egy bizarr hullámvasútba kerül, amelyben a problémák hihetetlen ütemben szaporodnak. Carmennek egyszer s mindenkorra pontot kell tennie a múltja végére, hogy megmentse családját.

Május 15., szombat:

Megszokás kérdése (2019)

A film egy nap történésein keresztül mutatja be nyolc különböző nő életét. Hilla romantikus nyaralásra indul, Emmi pedig házibulit szervez. Amikor Miljával iskolába mennek, találkoznak egy idegennel, ami váratlan fordulatot hoz. Emppu, egy fiatal színésznő konfliktusba keveredik, amikor élete legnagyobb szerepére próbál. Aleksi, a tapasztalatlan ügyész első bírósági ügyére készül; Niina, a bűncselekmény áldozata pedig évek óta várja, hogy ítélet szülessen végre az ügyében. Miia céges bulit rendez, és a hangulat drámai módon megváltozik, amikor kollégája, Katja elmondja, hogy a főnökük ráhajtott. A film új megvilágításba helyezi mindennapjainkat, abszurd humora egyszerre nevettet és ríkat meg: valóban lehetséges, hogy ezek a dolgok körülöttünk történnek?

Május 16., vasárnap:

Egyedül az álmaival (2020)

Paolo Licata vadregényes és gyönyörű szicíliai partvidéken forgatott filmje olyan univerzális, időtlen témákat boncolgat, mint a család szétválasztása, az elvándorlás, a generációs konfliktusok és a női elnyomás. Az 1960-as évek végén játszódó történet főhőse a kis Lucia, aki a nagymamájánál marad, míg szülei Franciaországba emigrálnak, hogy ott munkát találjanak. Luciát szorongással tölti el, hogy Olaszországban kell maradnia, és próbálja megtalálni helyét az apró, hagyományos faluban, miközben szigorú nagymamája vigyáz rá, akinek személyiségét szintén nehezen érti meg a kislány. A nagymama ráadásul egy szörnyű családi titkot rejteget, amiről Luciának sejtelme sincs, ám az súlyánál fogva veszélybe sodorhatja a kislány életét.

Relikvia (2020)

Amikor az idős Edna megmagyarázhatatlanul eltűnik, lánya, Kay (Emily Mortimer) és unokája, Sam sietve elutaznak családjuk lepusztult vidéki otthonába, és Edna távollétében különös nyomokat találnak a ház körül szerteszét, amelyek növekvő demenciájáról árulkodnak. Ám egyszercsak Edna éppoly titokzatosan visszatér, mint ahogy eltűnt. Kay aggódik, hogy édesanyja nem akarja, vagy nem tudja megmondani, hol járt, Sam viszont ujjong a lelkesedéstől, hogy nagymamája visszatért. Ahogy Edna viselkedése egyre kiszámíthatatlanabbá válik, mindketten úgy érzik, mintha kezdené átvenni felette az irányítást valamiféle alattomos jelenlét. Az elsőfilmes Natalie Erika James felejthetetlen csavarral spékelte meg a kísértetjárta házban játszódó film műfaját.