Rick és Morty és még egy rakás remek film jön jövő héten az HBO GO-ra

Érkezik a hányattatott sorsú Az új mutánsok is.

Rick és Morty, méghozzá dögivel: június 21-én, hétfőn kerül fel az első négy évad egyben, szinkronnal és felirattal, a legújabb, ötödik évad epizódjai pedig hetente érkeznek, az első szintén hétfőtől nézhető.

Természetesen egyéb bemutatók is várnak ránk, lássuk őket sorjában:

A hétfői film Paul Newman 1963-as westernje, a Hud. Hud, a texasi farmer a marhatenyésztő apjával, Homerrel, és az őrá felnéző unokaöccsével él. A férfi nem törődik a hagyományokkal, csak az ivás és a szerelmi kalandok érdeklik, az apja őt tartja felelősnek a másik fia haláláért. Amikor száj- és körömfájás járvány tör ki a teheneik között, Hud ki akarja játszani a törvényt. Homer azonban elrendeli a marhák leölését, ami tovább élezi kettejük ellentétét. Az indulatok akkor törnek felszínre, amikor Hud megpróbálja megerőszakolni a házvezetőnőt.

Kedden debütál a nagy sikerű dokumentumfilm, az Eltűnök a sötétben különkiadása. A kritikusok és rajongók által is nagyra tartott hatrészes dokumentumfilm-sorozat Michelle McNamara bestseller könyve (Eltűnök a sötétben) alapján készült, ennek bónusz epizódjaként kerül képernyőre ez a különleges rész. 2020 nyarán az egykori rendőrt, Joseph James DeAngelót, más néven a Golden State gyilkost életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a ’70-es és 80-as években elkövetett 50 nemi erőszak és 13 gyilkosság miatt Kaliforniában. A túlélők és áldozatok családtagjai közül sokan gyűltek össze újra egy nyilvános meghallgatásra 2020 augusztusában, ahol újra szemtől szemben állva egykori támadójukkal, beszélhettek régóta hordozott fájdalmukról és haragjukról, remélve, hogy mindez némileg enyhíti érzéseiket, illetve valamelyest az igazság és a megoldás felé billenti a mérleget.

Szintén aznap érkezik a La Boum – Kastélyházibuli címmel egy 25 perces dokumentumfilm. 2020 nyarán öt elismert magyar indie zenekar (Mary PopKids, Fran Palermo, Middlemist Red, Bohemian Betyars, Platon Karataev) a nagy fesztiválok lemondását követően összeálltak, és megszervezték a saját két napos kastélyházibulijukat, a La Boumot.

Csütörtökön a Felix Austria című 2020-as ukrán történelmi dráma kerül be az HBO GO kínálatába. A cselédlány Stefania Chornenko és a kékvérű Adelia Anger együtt nőnek fel az Osztrák-Magyar Monarchia egyik távoli kisvárosában a századfordulón. Stefania szülei és Adelia anyja 1868-ban egy pusztító tűzvészben haltak meg. Adelia apja, Anger doktor örökbe fogadta a szomszéd árvát. A lányok, bár együtt nőttek fel, szinte nővéri közelségben, viszonyuk mindvégig ellentmondásos, különösen, amikor belép a képbe a szerelem. Stefania szobalányként szolgál, Adelia éli az arisztokraták fényűző életét. Kapcsolatukat a kölcsönös manipuláció és féltékenység nehezíti, bár egykor a gondoskodás és az odaadás volt az alapja. Az egyensúly illúziója végleg megtörik, amikor Adelia feleségül megy Petróhoz, a szobrászhoz, és Joseph, Stefa régi szerelme visszatér a városba, de már papként és házas emberként.

Pénteken indul a Diane védelmében ötödik évada, az epizódok hetente érkeznek. A kritikusok által is méltatott sorozat ötödik évadjában Diane (Christine Baranski) arra kényszerül, hogy feltegye a kérdést: vajon helyes-e, hogy egy afroamerikai ügyvédi irodát vezet Lizzel (Audra McDonald), amikor a cég elveszíti két legjobb ügyvédjét. Eközben Marissa (Sarah Steele) és a cég összeáll Hal Wacknerrel (Mandy Patinkin), a tipikus chicagóival, aki úgy dönt, hogy megnyitja saját tárgyalótermét a fénymásoló szaküzlet hátsó részében.

A Pokoli klub című akciófilm szintén pénteki premier. Amikor egy különleges rendőri munkacsoport felfedezi az elit földalatti harci klub, a Club Knuckledust bugyrait, mélyebbre hatolva a valódi pokol hét szintjére bukkannak, tele megszámlálhatatlan harcos, orgyilkos és bűnöző holttestével. Csak egyetlen, péppé vert, alig lélegző ember él még: Hard Eight. Az árnyékkormány egy tisztviselője már úton van érte, hogy elvigye, így Katherine Keaton főfelügyelőnek és csapatának kilencven perce marad, hogy kihallgassa az illetőt, és hogy kiderítsék, ő az egyetlen szerencsés túlélő vagy a többiek kegyetlen gyilkosa. A mindent átszövő hazugságok és korrupció pókhálószerű szövevényében felmerül a kérdés: vajon kik itt az igazi bűnözők?

Szombaton két film is érkezik:

Piti nagy bűnözők – Amikor Freddy elveszíti pizzafutár melóját, legjobb barátjával, Marvinnal együtt egy kispályás bűnözőnél, Spiggsnél találnak munkát. Miután megcsinálnak egy egyszerű melót, Spiggs komolyabb feladattal bízza meg őket: likvidálniuk kell a gengszter Donny Kongot, akivel Spiggs felesége megcsalja a férjét. Ám amikor valaki mást tesznek el láb alól, mint kellett volna, a két balek azon kapja magát, hogy még a főnöküknél is borzalmasabb emberek keresztezik útjukat – a nagypályás gengszternő, a Kárpitos, valamint elfuserált csatlósai, Semo és Roy. Az egyre inkább elfajuló káoszban életük veszélyben forog, és a védekezésen túl kénytelenek átértékelni eddigi karrierjüket. Pörgős új-zélandi akcióvígjáték Guy Ritchie klasszikusainak stílusában.

A Száguldó bomba Tony Scott 2010-es izgalmas akciófilmje, Denzel Washington, Chris Pine és Rosario Dawson főszereplésével. Egy átlagos napon a pennsylvaniai Fuller állomáson az egyik vasutas hibájából önállósítja magát a vonatszerelvény. A szökevény vonat vagonjai mérgező vegyi anyaggal vannak teli. Ha nem sikerül megállítani a szerelvényt, a következő nagyvárosban lévő éles kanyarnál kisiklik, és beláthatatlan következményekkel járó katasztrófát okoz. Miközben a vasúttársaság intézkedéseket tesz a baleset elhárítása érdekében, két mozdonyvezető, a veterán Frank és a zöldfülű Will is az elszabadult vonat után indul a mozdonyával. Mark Bomback regényéből.

Vasárnap az X-men franchise hányattatott sorsú spinoffjával, Az új mutánsokkal zárhatjuk a hetet. A Marvel-képregényeken alapuló akciódús filmben öt különleges képességű fiatal egy titkos intézménybe kerül, hogy olyan kezelésekben részesüljenek, amelyek állítólag semlegesítik különleges erejük veszélyes oldalát. Dr. Cecilia Reyes meghívására érkeznek ide, hogy elmeséljék történetüket: milyen volt, amikor a képességük először megnyilvánult. Az ötök együtt megértik, hogy a mutánsoknak nevezett emberek osztályába tartoznak, akik az idők során a perifériára szorultak és az átlagemberek félni kezdtek tőlük. Miközben felelevenítik származásukat, emlékeik mintha félelmetes valósággá válnának. Hamarosan megkérdőjelezik, mi a valóság és mi nem az, és világossá válik, hogy az intézmény nem az, aminek látszik. De vajon miért tartják őket fogságban? És ki próbálja megsemmisíteni őket? 

(Forrás: HBO)