Megint egy fájdalmas szüléssel sokkol a Sárkányok háza

Mintha csak a nők kínzásáról szólna a sorozat.

A Sárkányok háza hatodik részében végre lett egy karakter, akit tiszta szívből tudnak gyűlölni a rajongók. Érdekes, hogy ezt a kitüntetett szerepet nem a saját családját brutálisan kiirtó Larys Strong, hanem a férjét a végtelenségig nyaggató, basáskodó királyné kapta meg. A családi belviszály lassan csúcsosodik, így elérhetünk ahhoz a végkifejlethez, amit a Trónok harca harmadik évadában Joffrey már röhögve elspoilerezett.

Egyrészt mondhatja az ember, hogy le a kalappal, amiért ennyire oda-vissza tud utalgatni egymásra a két sorozat, másrészt a mai világban, az ezerrel pörgő mémgyárak mellett nem lehet biztonságban az, aki úgy akarja követni a sorozatot, hogy nem szalad bele egy hatalmas, meta utalásba oltott mocskos nagy spoilerbe.

Forrás: HBO

 

A hatodik részben volt két jelenet is, ami a szülésről szólt, melyből az egyik legalább akkora tragédiával végződött, ahogy az az első részben is látható volt. A sorozat itt, valamint több ponton is keretes szerkezetet ad a történetnek, ami jól elfedi az olyan hiányosságokat, hogy

- Ser Criston Cole miért utálja annyira Rhaenyrát;

- Rhaenyra hogy és miért jött össze azzal, aki az esküvőjén rendet tett dulakodók és a vőlegénye szeretője fejét péppé verő Ser Criston Cole között;

- Daemon mitől nyugodott le, illetve, hogy telnek a házas évek;

- és így tovább.

Ezekről beszélgettünk a Sárkányok házáról szóló podcastunk legújabb részében, amit az alábbi felületeken lehet meghallgatni:

Spotify:

Apple podcast: