Megérkezett a „Marvel Batmanje”, a Moon Knight előzetese

Oscar Isaac alakítja a Marvel Batmanjeként is emlegetett szuperhőst, ellenfelét Ethan Hawke játssza.

A Star Wars után Oscar Isaac a Disney másik hatalmas franchise-ához is csatlakozott, hiszen Moon Knight, azaz Holdlovag szerepében bevonult az MCU-ba. A hasonlóságok miatt a Marvel Batmanjeként is emlegetett, Doug Moench író és Don Perlin rajzoló alkotta, zaklatott sorsú szuperhős eredetileg 1975-ben bukkant fel a Werewolf by Night című képregénysorozat 35. számában a címszereplő farkasember ellenfeleként, majd később hosszabb-rövidebb önálló sorozatai is futottak, és már önálló történeteinek legelején megkapta sajátos eredettörténetét: Marc Spectornak, az egykori zsoldosnak Khonszu egyiptomi holdisten ad új életet, hogy bosszúállóként szolgálja őt.  A szuperképességekkel egyébként nem rendelkező Holdlovag komorabb hangulata miatt soha nem tartozott a Marvel legnépszerűbb karakterei közé, ezért is lehet különösen érdekes, hogy besorozták az MCU szuperhős-legénységébe.

Jeremy Slater (Az Esernyő Akadémia) írta és A végtelen, az Újjászületés és a Feláldozás alkotópárosa, Justin Benson és Aaron Moorhead, továbbá Mohamed Diab (Káosz) rendezik a részben Budapesten forgatott, hat epizódból álló minisorozatot, ami március 30-án debütál a Disney+-on. A főgonoszt Ethan Hawke alakítja, akit a nevezetes wacoi ostromban meghalt David Koreshről, a hírhedt szektavezérről mintáztak.

A WandaVízió, A Sólyom és a Tél Katonája, a Loki, a Mi lenne ha...? című rajzfilmsorozat és a Sólyomszem után a Holdlovaggal az MCU tovább szövögeti streaming-hálóját, és aki képben akar maradni a Marvel Univerzum egyre bonyolultabbá váló világában, annak bizony szorgalmasan néznie kell a sorozatokat is (no meg előfizetni a Disney+-ra, amit idén végre mi is megtehetünk), hogy képben maradjon. És még ebben az évben érkezik a She-Hulk, a Ms. Marvel, a Secret Invasion, talán a Loki második évada, illetve decemberben a Galaxis őrzőinek karácsonyi különkiadása, a mozifilmekről nem is beszélve.

(Forrás: The Hollywood Reporter)

 

A Port.hu zenés sorozata első évadának utolsó részében Király Attila színész és szinkronszínész ült be a dobok mögé.