Kitálalt Piers Morgannél a Szarvasbébi zaklatója

Az 58 éves skót ügyvédnő több mindenben is a szöges ellentétét állítja annak, mint amit az általa zaklatott Richard Gadd a Netflix sikersorozatában ábrázolt.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az igaz történet alapján készült Szarvasbébi című szériában a főszereplő-forgatókönyvíró Gadd azt a saját magával megtörtént esetet mutatja be, amikor egy nő több éven keresztül szexuálisan zaklatta (több mint 41 ezer emailt, 350 órányi hangüzenetet, 744 tweetet, 46 Facebook-üzenetet és 106 oldalnyi levelet és kéretlen ajándékokat küldött neki, ezenkívül az otthonánál is rendszeresen felbukkant).

A sorozat bemutatását követően nem sokkal a rajongók sajnálatos módon kiderítették, ki ihlette a Szarvasbébiben ábrázolt Marthát, aki több fenyegetést is kapott Gadd híveitől. A nő első körben névtelenül állt csak ki a nyilvánosság elé, de nemrégiben felfedte magát, olyannyira, hogy május 9-én mindent feltáró interjút adott Piers Morgannek. (Az interjút egyébként a közösségi médiában nagyon sokan nevezték etikátlannak, mivel az általános vélemény szerint egy mentálisan instabil emberrel készült.)

Az 58 éves skót ügyvédnő, Fiona Harvey a műsorban elárulta, hogy nem nézte meg a Szarvasbébit. Morgan kérdésére, miszerint egy kicsit sem kíváncsi-e, a következőt válaszolta. „Nem, mert szerintem rosszul lennék tőle. Már így is épp eleget vett el az életemből. És egyébként is alpárinak, borzalmasnak és nőgyűlölőnek tartom.

Több halálos fenyegetés, amit az online térben kaptam miatta,

igazán szörnyű. Egyes emberek ráadásul fel is hívnak” – panaszkodott a közösségi médiában „az igazi Marthának” elnevezett asszony.


Harvey elárulta, hogy a sorozat címét adó becenevet valóban ő adta Gaddnek, de csak poénnak szánta, mert az események kezdetekor épp karácsony volt, és minden tele volt plüss szarvasokkal, sőt neki magának is volt egy, amit a férfinak adott. Azt viszont a nő határozottan cáfolta, hogy 41 ezer e-mailt küldött volna a férfinak: állítása szerint tíznél kevesebb üzenetről van szó.

„Ez egyszerűen nem igaz. Ha valaki 41 ezer mailt küld valakinek, az azért nem kevés idő. Szerintem ezeket ő maga költötte” – állította a nő (korábban ugyanis az is nagy port kavart, hogy a sorozatban a zaklató által küldött eredeti üzenetek szerepelnek). Harvey tagadta azt is, hogy egyáltalán meg lett volna neki Gadd telefonszáma, és állítása szerint csupán egyetlen, kézzel írt levelet küldött neki.

A nő szerint az sem igaz, hogy tetteiért 9 hónapot töltött volna börtönben. „Ez teljes hazugság, és nagyon káros rám nézve, igazi rágalmazás. (…) Én nem vagyok zaklató, nem voltam börtönben, nem hoztak ellenem távoltartási végzést, ez az egész totál nonszensz” – mondta Harvey, aki azt is felfedte, hogy jogi lépéseket készül tenni Richard Gadd és a Netflix ellen. „Már szereztem ügyvédeket, de még fel akarunk térképezni minden lehetőséget.

Sok mindenkit kell ugyanis beperelni”

– állította. A műsor végén Harvey Piers Morgan felszólítására Richard Gaddnek is üzent. „Kérlek, hagyj békén. Legyen életed, szerezz egy rendes munkát. Elborzaszt, amit művelsz!”


(via Independent)

 

Korábban a témában

Kitálal az igazságról a Szarvasbébi valódi zaklatója?

Egy 58 éves skót ügyvédnő, aki halálos fenyegetéseket kapott a Netflix-sorozat nézőitől, Piers Morgan műsorában beszélne arról, ő-e a sorozatban bemutatott hölgy, aki több ezer üzenettel bombázta a főhőst.

Tovább