Kitálal az igazságról a Szarvasbébi valódi zaklatója?

Egy 58 éves skót ügyvédnő, aki halálos fenyegetéseket kapott a Netflix-sorozat nézőitől, Piers Morgan műsorában beszélne arról, ő-e a sorozatban bemutatott hölgy, aki több ezer üzenettel bombázta a főhőst.

Még áprilisban került fel a Netflix kínálatába a Szarvasbébi című hétrészes széria, amelyet Richard Gadd írt és rendezett, valamint saját magát is ő alakítja benne – a sorozat középpontjában ugyanis Gadd és az őt éveken át zaklató szexragadozó nő áll, aki hat éven át összesen 41 ezer emailt, 350 órányi hangüzenetet, 744 tweetet, 46 Facebook-üzenetet és 106 oldalnyi levelet küldött neki, miután a bárban, ahol csaposként dolgozott, meghívta a magányosan üldögélő nőt egy italra, amit a ház állt. 

Bár az alkotók kifejezetten arra kérték a nyilvánosságot, hogy ne kutassák fel a szóban forgó hölgyet (akit a Netflix-verzióban Marthának kereszteltek át, és Jessica Gunning alakította őt), egy 58 éves skót ügyvédnő, bizonyos Fiona Harvey állítólag halálos fenyegetéseket kapott a Szarvasbébi nézőitől, miután összerakták, hogy ő lehet a sorozatban szereplő zaklató hölgy. Az ügyvédnő Piers Morgan Uncensored című műsorában szeretne megszólalni egy exkluzív interjúban, hogy „helyre tegye a dolgokat, miután a rajongók leleplezték”.

Az interjúról szóló poszt viharos gyorsasággal terjedt el a közösségi médiában, és számos szélsőséges reakciót is kiváltott: egyesek ugyanis megkérdőjelezték, hogy erkölcsös dolog-e a médiának olyasvalakivel foglalkozni, aki mentális betegségben szenved.

(via Independent & Hollywood Reporter)