Jennifer Lawrence nem bánja, hogy DiCapriónak többet fizet a Netflix

Pedig ő 5 millió dollárral kevesebbet kap a Ne nézz fel! főszerepéért, mint kollégája. Régen még az asztalra csapott, ha ekkora különbséget látott a színészek és színésznők gázsijában.

A Variety magazin értesülései szerint míg Leonardo DiCaprio 30 millió dollárt vághat zsebre a Netflixen december 24-én debütáló katasztrófa-vígjáték, a Ne nézz fel! főszerepéért, addig a vele egyenrangú másik főszereplő, Jennifer Lawrence ennél kevesebbet, 25 millió dollárt kap. Vagyis DiCaprio díjazása 20 százalékkal magasabb.

Forrás: Netflix

 

Jennifer Lawrence azonban nyilvánosan is megvédte Leonardo DiCapriót azoktól a támadásoktól, amelyek szóvá tették a színész magasabb fizetését, illetve azt, hogy a két népszerű sztár nem egyenlő díjazásban részesül. Lawrence így nyilatkozott a Vanity Fair magazinnak:

Leo több bevételt hoz, mint én. Rendkívül szerencsés és boldog vagyok a szerződésemmel. Egyéb helyzetekben azt tapasztaltam – és biztos vagyok benne, hogy más nők is tapasztalták a munka világában –, hogy rendkívül kellemetlen az egyenlő fizetésről érdeklődni. És ha mégis rákérdezel valamire, ami egyenlőtlennek tűnik, azt mondják, hogy ez nem a nemek közötti egyenlőtlenség. De azt már nem tudják megmondani, hogy akkor pontosan mi.

Többen is érdekesnek tartják a színésznő nyilatkozatát, annál is inkább, mivel 2015-ben pont Jennifer Lawrence volt az, aki szóvá tette a hollywoodi produkciókban dolgozó férfi és női főszereplők fizetéskülönbségeit. Sőt, állítólag pont a nem egyforma gázsik miatt szállt ki 2015-ben a The Rosie Project című filmből.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk a itt a PORT.hu hasábjain, a karácsonykor érkező Ne nézz fel!-ben Jennifer Lawrence egy PhD-zó csillagászhallgatót alakít, aki felfedez egy üstököst, amely a Föld elpusztításával fenyeget, Leonardo DiCaprio pedig a professzora, aki megpróbálja figyelmeztetni a veszélyre az emberiséget. A filmben rajtuk kívül olyan szupersztárokat is láthatunk majd, mint Gina Gershon, Ron Perlman, Cate Blanchett, Timothée Chalamet, Jonah Hill, Mark Rylance, Ariana Grande, Kid Cudi és Tyler Perry, valamint Meryl Streep, aki az Egyesült Államok elnökét alakítja. (via The Guardian)

Zúzós riffek a SZESSÖNben! A PORT.hu zenés műsorának legújabb vendége Kiss Jenő, aki testépítő körökben ismert, hiszen 1996-ban ő volt a Mr. Universe világbajnoka. Izomzatát nem a szél hordta össze, de most kiderül, mire megy a brutális erő hat vékony fémhúrral szemben.